AYHAN IŞIK,YAŞ GÜNÜNDE AİLESİ VE YEŞİLÇAM’DAN
DOSTLARIYLA BİRLİKTE KRALLAR GİBİ ANILACAK…

Yeşilçam’ın gelmiş geçmiş en büyük jönü olarak kabul edilen “Kral” lakaplı Ayhan Işık, aramızdan ayrılışının 36.yılında, ailesinin ve Türkan Şoray, Göksel Arsoy, Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Selda Alkor, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Eşref Kolçak, Murat Soydan, Engin Çağlar gibi Türk sinemasına büyük emekler vermiş bir çok yıldızın katılımıyla anılacak.Tipolojik ve oyunculuk açılarından yeni neslin Ayhan Işık’ı olarak lanse edilen başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun da programa katılması bekleniyor. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin “Yeşilçam’a Saygı” temalı aktiviteleri kapsamında 3 Mayıs Pazar günü gerçekleştireceği etkinlikte, Ayhan Işık’ın eşi Gülşen Işık ve kızı Serap Işık da hazır bulunacaklar.

Türk sinema tarihinde yeri doldurulamayacak bir yere sahip olan Ayhan Işık için çok özel bir anma programı hazırlandı. Beyazperdenin kralı 86.yaş gününde, yılında Münih’ten bizzat kullanarak getirdiği ve uzun yıllar kullandığı 1966 model üstü açık spor otomobilinin yanında balmumu heykeliyle programa katılan dostlarını selamlayacak. Etkinlik alanında led ekranlarda filmlerinden sahnelerin yansıtılmasının yanı sıra,1961 yılında çekilen, başrollerini Ayhan Işık ve Türkan Şoray’ın paylaştıkları “Otobüs Yolcuları” adlı filmin anısına, o yıllara ait bir yolcu otobüsü de üzerinde filmden sahnelerin yer aldığı foto bloklarla donanmış şekilde seremonide yer alacak. Otobüs Yolcularının yanı sıra daha birçok Ayhan Işık filmini yönetmiş Ertem Göreç ve Yeşilçam’ın büyük senaristi Safa Önal da törene katılanlarla anılarını paylaşacaklar.

Ayhan Işık, efendiliğiyle, dürüstlüğüyle, işine olan saygısıyla, çalışma disipliniyle, kendine özgü prensipleriyle Türk sinemasının 1950’li ve 1960’lı yıllarına damgasını vurmuş, Yeşilçam’da star sineması devrini başlatmıştır. Ne yazık ki en verimli çağında, 1979 yılının 16 Haziranında aramızdan ayrılmış, arkasında milyonlarca seveni hüsrana uğramıştır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Melekler ve Şeytanlar / Angels And Demons (2009) Kollarımda Kal - A Coeur Ouvert - A Monkey On My Shoulder (2013) Öğretmen (2023) Kızım ve Ben (2018) İkiz - The Twin (2022) Cennet Batıda - Eden is West (2010)

Leave a comment