Uzun, epeyce uzun bekleyiş sona erdi ve Game of Thrones hayranları yeni sezonla buluştu. Ne yazık ki henüz ilk haftadan ilk dört bölümü internete düşmüştü bile ama yine de dizinin müptela seyircileri her hafta diziye rekor kırdırmaya devam ediyorlar.

Bu sezon rüzgar herkes için bir başka esiyor. Kimi haneler birbirlerine olan kadim nefretlerini bir kenara koyup ittifak oluştururken, kimi haneler yepyeni planlar içerisinde… Bilindiği üzere dizide pek çok doğa üstü, sürreal faktör var. Yine de senaryo ve yapım öyle inandırıcı ki herşey gerçekmiş hissi uyanıyor seyircide. İlk dört sezondur yükselişte olan ejderhaların annesi kraliçe Daenerys Targaryen bu sezon oldukça zor duruma düşüyor gibi. En azından ilk dört bölümde olaylar öyle şekillendi. Beni seyirci olarak en çok şaşırtan gelişmelerden birisi ise artık gün geçtikçe değersiz bir ünvan haline gelen Anne Kareliçe ismine sahip Cersei Lanneister, kendini ve kral oğlunu da riske atarak bağnaz dindar grubu silahlandırdı. Silahlanan bu grup her türlü cinsel fantaziye ve her türlü günaha karşı kanlı bir mücadeleye girdi. Cersei’nin aldığı en büyük risk ise kendi oğlunun da ensest ilişki sonucu dünyaya geldiğinin bu grup tarafından biliniyor olması. Kutsal Yedi Tanrılarının ve baş rahibin bu duruma tahammülü olacak mı, merak konusu.

Dikkatimi çeken bir diğer detay da, bu sezon kullanılan sembolizmin günümüz Türkiyesi ve dünya siyasetine açıkça atıfta bulunuyor olması. Kullanılan metaforlar, semboller ve yaşanan olaylar dünya gündemine çok yakın. Dikkatli seyirciler bence bu detayları gözlemliyor ve benimle hemfikirlerdir.

Dizinin klişesi olan Kış Geliyor sözü ile yazımı noktalamak isterdim ama gayet de bize yaz geliyor. Çok şükür havalar nihayet ısındı. Aylardır beklediğimiz tek şey Game of Thrones değildi tabii ki, yaz mevsimini de büyük bir hevesle bekliyorduk. Her yanımız İlkbahar coşkusu ile dolu. Yaz geliyor. Yeni başlangıçlar, yeni heyecanlar, yeni umutlarla geliyor.

Hepimize mutlu günler diliyorum. Sevgi ve saygılarımla…

Göksel AKSEL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Doktor Uyku - Doctor Sleep (2019) Nil'de Ölüm - Death on the Nile (2022) Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız - A Girl Walks Home Alone at Night (2015) Kod Adı: Angel - Angel Has Fallan (2019) Cennetten Kovulmak - Derbûyîna Ji Binuştê (2014) Doraemon: Taş Devri Macerası - Doraemon: Nobita and the Birth of Japan (2016)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment