KUMUN TADI / SEABURNERS

Melisa Önel’in ilk uzun metrajı Kumun Tadı, dünya prömiyerini 64. Berlin Film Festivali’nde Forum bölümünde yaptı. Film, İstanbul’un tekinsiz mahalleleriyle, şehirden çok uzak olmayan Karadeniz sahilindeki yoksul bir sınır kasabası arasında gidip gelen Hamit’i izler. İnsan kaçakçılığı yapan kömür tüccarı Ali hesabına çalışan Hamit, kamyonetiyle kömür götürürken dönüşte kaçak göçmenler getirmektedir. Hamit’in tek tesellisi, yurtdışından bir araştırma projesi için çalışmaya gelmiş, botanik bilimci Denise’dir. Hamit ve Denise, geceleri denizin kenarında, ıssız bir kulübede gizlice buluşurlar. Yeni bir grup mültecinin kasabaya gelişi ve mahsur kalmasıyla beraber gerilim artarken ikilinin ilişkileri de kırılmaya başlar. “Hikâyenin ilk çıkış noktası denizdi… İnsanların asırlarca geçmeye korktuğu fiziksel ve simgesel bir sınır olarak deniz bugün hâlâ coğrafyalar, insanlar, hayaller arasında bir sınır. Kumun Tadı bu sınırın eşiğinde bulunan karakterler, onların çıkmazları, zamanın döngüselliği üzerine bir film.” -Melisa Önel
Yönetmen: Melisa Önel
Oyuncular: Mira Furlan, Timuçin Esen, Ahmet Rıfat Şungar, Mustafa Uzunyılmaz, Sanem Öge,
Edanur Tekin, Hakan Karsak, Selen Uçer
Senaryo: Feride Çiçekoğlu, Melisa Önel
Görüntü Yönetmeni: Julian Atanassov, Meryem Yavuz
Müzik: Erdem Helvacıoğlu
Yapımcı: Yamaç Okur, Aslı Erdem, Melisa Önel
Yapım Yılı: 2014
Ülke: Türkiye
Dil: Türkçe, İngilizce
Süre: 89 dakika

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gönlümü Çaldın - One Small Hitch (2013) Söz Vermiştin (2019) DOGMAN (2019) DELİ KAZIM (2022) Kafes (2015) Nefes: Vatan Sağolsun (2009)

Leave a comment