2. Abdülhamid’in,19. Yüzyılda yapılmış tahtı restore ediliyor.

2. Abdülhamid’in, Cuma selamlığında ve elçi kabullerinde kullandığı 19. Yüzyılda yapılmış tahtı restore ediliyor. Yıldız Sarayı Vakfı, tahtın restorasyonuna katkıda bulunan Özgül Holding onuruna bir davet verdi.

Cemiyet dünyasının tanınmış isimlerini bir araya getiren davette, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, desteklerinden ötürü Özgül Holding Başkanvekili Züleyha Özgül’e plaket sundu.  Yıldız Sarayı Vakfı, tarihi ve kültürel emanetlerimizi muhafaza ederek, genç nesillere tarih bilincini aşılamayı ilke edinen faaliyetlerini sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 2. Abdülhamid’in, Cuma selamlığında ve elçi kabullerinde kullandığı 19. Yüzyılda yapılmış tahtı restore ediliyor.

Davette konuşan Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, vakıf olarak ülkemizin, toplumumuzun sosyal gelişimine her zaman duyarlı olduklarını belirterek, “Sosyal sorumluluk anlayışımız; tarihi ve kültürel emanetlerimizdeki muhafaza ve iyileşmeleri teşvik eden bir yaklaşımdır. Bu konularda, toplumun her kesiminden alacağımız destek ve güven duygusu bizler için en büyük motivasyon kaynağı olacaktır” dedi.
Artık sahip olduğumuz muhteşem geçmişimizle bütün bağlarımızı yeniden inşa ve ihya kararlılığı ile yoluna devam eden ve “sahici benliğe” sahiplenen bir Türkiye olma kararlılığı bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, “Çağını aydınlatan bir Sultan’ı, cennet mekan 2. Abdülhamid Han’ı bir kez daha rahmetle anarken, tahtının onarılması için Vakfımıza maddi destek sağlayan Özgül Holding’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Özgül Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Faruk Özgül de, Holding’in tarih ve sanat alanında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi vererek, ‘’Sultan II. Abdülhamid’in, 19. Yüzyılda yapılan tahtının restorasyonu konusu gündeme geldiğinde büyük bir heyecan duyduk. Özgül Holding olarak, tarihi emanetlerin korunması meselesini ulvi bir görev olarak
görüyoruz. Bu emanetler milletin geçmişi ile değil geleceği ile ilgili konulardır. Şu anda içinde bulunduğumuz yapı ve üzerinde yaşadığımız topraklar çok sayıda önemli medeniyete ev sahipliği yaptı. Bizler bu değerli emanetlerin mirasçısı olarak buradayız. Bu mirası geleceğe taşıma konusunda bu tür faaliyetlerin çok büyük önemi olduğunu düşünüyoruz’’ diye konuştu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kara Deniz - Black Sea (2015) Kalp Estetiği (2023) Çocuk Pozu - Child’s Pose (2014) Alem-i Cin 4 (2023) Ankara Yazı: Veda Mektubu (2016) Dua Et Kardeşiz (2018)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment