ARABANİ

“Arabani” Arapça ve İbranice karışımı bir dildir. İsrailli araplar ve Dürzi halkları bu dili kullanır.
40 yaşındaki Dürzi Joseph 17 yıl sonra, 16 yaşındaki kızı Smadar ve 14 yaşındaki oğlu Eli ile birlikte doğduğu köye geri döner.
Joseph’ in köyünden ayrılma sebebi Dürzi din kurallarına aykırı olan Yahudi bir kadınla evlenmesidir. Joseph eşinden ayrılmasından sonra Dürzi kabul edilmeyen iki çocuğuyla beraber annesiyle yaşamak için köyüne geri döner. (Dürzi olabilmek için Dürzi anne ve Dürzi babadan olmak gerekir.)
Joseph ‘in geri dönüşü kavgalara neden olur. Başta annesi Afifa onları kabul etmez ancak daha sonra fikrini değiştirir ve bütün köyün geleneksel kurallarına ve dini liderlerine karşı çıkar. Bu karşılaşma köyün sakinleri ve yeni gelenler arasında çatışmalara sebep olur.
Eli, Arap dili ve mentalitesine karşı kin besler, görüşleri aşırılaşır ve bu Eli’nin gençlik davranışlarını etkiler. Köyde geleneksel Yahudi kostümleriyle dolaşmaya başlar.
Diğer taraftan Smadar bütün tehlikelere karşı köyün 18 yaşındaki genç delikanlısı Samir’le aşk yaşamaya başlar.
Afifa dua etmek için Hilwe (Dürzi şapeli)’e geldiğinde oradan kovulur. Joseph çocukluk arkadaşı Sami’den yardım ister. Sami de köyün diğer yaşayanlarında farklı bir tepki vermez. Joseph ve ailesine şiddet bunlarla sınırlı kalmaz.

Joseph ve ailesini taşlarlar, duvarlara “domuzlar evinize dönün ” yazarlar. Joseph iki adam tarafından saldırıya uğrar ve “iki gün içinde köyü terket” diye tehdit alır.
Son gece aile arasında tansiyon yükselir. Evinizi yakarız tehditleri gerçek olmak üzeredir.

Yönetmen: Adi Adwan
Oyuncular: Eyad Sheety, Daniella Niddam, Tom Kelrich, Zuhaire Sabbagh, Shadi Mari, Lucy Aharish, Mahmod Abu Jazi
Senaryo: Adi Adwan
Görüntü Yönetmeni: Ziy Berkovich
Kurgu: Or Bend David
Müzik: Assif Tsahar
Yapımcı: Itai Tamir
Yapım Yılı: 2013
Ülke: İsrail
Dil: Arapça, İbranice
Süre: 84 dakika
Dağıtım: M3 Film
İthalat: İklim Film
Vizyon Tarihi: 12 Eylül 2014

Web: http://www.imdb.com/title/tt2994212/?ref_=fn_al_tt_1

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ölü Bölgeden Fısıltılar (2013) Büyük Usta - The Grandmaster (2014) Krallar Kulübü (2015) Ayı Kardeşler: Dünya'ya Dönüş - Boonie Bears: Back to Earth (2022) Araftaki Ev - La Casa Del Fin de Los Tiempos (2015) Günlerin Köpüğü - L’ecume Des Jours - Mood Indigo (2013)

Leave a comment