ULUSLARARASI BOĞAZİÇİ SİNEMA DERNEĞİ YAPIM DESTEK FONU KAZANANLARI AÇIKLANDI!
500.000 TL DESTEK FONU SÜRECİNİN İKİNCİ DÖNEM SON BAŞVURU TARİHİ 03. ARALIK.2014
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği’nin, Türk Sineması’ nın 100.yılına özel olarak, 100 kısa filmciye projelerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla her film için sağlayacağı  5000 TL  yapım destek fonu sürecinin son başvuru tarihi 03.Aralık.2014!

UBSD Yapım Destek Fonu yarışmasına başvuran kurmaca, belgesel ve animasyon kategorisinde toplam 594 proje, alanında yetkin isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri projeleri etik, estetik ve teknik bütünlük gözeterek; senaryo, yönetmen görüşü, bütçe ve finans planlarının yetkinliği ve gerçeğe uygunluğu ile birlikte uygulanabilir olmalarını da göz önünde bulundurarak değerlendirdi.
Tüm projelerin değerlendirme raporları, proje sahiplerine en kısa zamanda gönderilecektir.
Nitelikli 100 kısa film desteklenene kadar dönemler halinde açılacak destek fonu sürecinin ikinci dönem son başvuru tarihi 3 Aralık 2014’tür.
İstanbul Medya Akademisi, yazılı ve görsel medyanın ihtiyaçları doğrultusunda hem teknik hem de içerik alanlarında eğitimler düzenleyerek, bu alanları tanıtan ve de sunduğu geniş uygulama alanlarıyla mesleki tecrübe edinme konusunda önemli fırsatlar tanıyan bir eğitim kurumu olarak, destek almaya hak kazanan projelerin sahiplerine akademinin sinema bölümü kapılarını sonuna kadar açarak geleceğin sinemacılarını destekleyecektir.
Bu uzun süren nitelikli değerlendirme sürecinin sonucunda UBSD Yapım Destek Fonu’nun ilk dönem kazananları aşağıda belirtilmiştir. Kazanan projelerin sahiplerini tebrik ederiz.
4. Kattaki Son Şarkı        Barış ÇORAK
Ana                                 Sevra BAKLACI
Doğum                           Suat EROĞLU
Döşeğimde Ölürken       Semih Korhan GÜNER
Dünyanın Sonuna Yolculuk    Mustafa YOL
Bekleyiş                         Enes ERBAY
Eylül                               Mustafa YILMAZ
Gidememek                   Ali Ozan KISAR
Günah                            Gülistan ACET
Habitatsız                       Burak VARLIK
Hikmet                            Muhammet Beheşti BİRTANE
Kaçak Çay ve Sigara    Yıldıray YILDIRIM
Kanlı Gülmece              Fatih ÖZDEMİR
Misafir                           Efe BALKAN
Pabuç                          Mahmut İSLAM
Son                               Murat KILIÇ
Son Ustalar              Sinan ARIKAN
Vitrin                        Tufan TAŞTAN
Yağmur Yağmazsa        Yaşar AKSU
Yağmurlu Hava Kokusu    Enes ATEŞ
Yeni Anne                        Serpil Altın URKAN
Yeraltından Sesler           Mehmet Eren BOZBAŞ

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kelly Çetesi’nin Gerçek Hikâyesi - True History of the Kelly Gang (2020) Azap (2015) DERT ETME SEVGİLİM - DON’T WORRY DARLING (2022) Hızlı ve Öfkeli 4 / Fast and Furious (2009) Dağların Ardında - Tramontane (2017) Mutluluk - Glück - Bliss (2013)

Leave a comment