Yasemin Yalçın’dan “ARASIRABESK” albümü çıktı…

Yasemin Yalçın oyunculuktan sonra şarkıcılıkta da hünerini gösterdi ve bu yeteneğini “Arasırabesk” adını taşıyan  albümle taçlandırdı. Albümünün piyasaya çıkış gününde Ortaköy Meydanı’ndaki “Yazarların Evi” adlı mekanda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında albümü ile ilgili soruları yanıtlayan ünlü tiyatro sanatçısı sahneye çıktı ve eline mikrofonu alarak şarkılarını seslendirdi. Tamamen iddiasız olarak müzik dünyasının içine giriş yaptığını belirten sanatçı “Bu samimiyetle yapılmış keyfe keder bir albüm. Umarım dinleyenler keyif alırlar” dedi. Basın toplantısında Yasemin Yalçın’a Çimen’s Yapım’ın sahibi ve albümün prodüktörü Mazlum Çimen ve aranjörü Necip Yılgın’da eşlik etti. Bu arada eşi İlyas İlbey ile kızları Eda ve Eylül’de sanatçıyı yalnız bırakmadılar…
Daha önce Suzan Kardeş’in “Makyaj Odası Şarkıları” albümünde bir şarkıyı seslendirerek müzik dünyasında adından söz ettiren tiyatro sanatçısı Yasemin Yalçın, aile meclisinde, arkadaş toplantılarında severek söylediği  şarkılardan seçtiği ve 10 şarkıdan oluşan albümünü Mazlum Çimen’in “Çimen’s Yapım” etiketi ile 21 Temmuz’da piyasaya çıkarttı.
Prodüktörlüğünü Mazlum Çimen’in yönetmenliğini ve aranjörlüğünü bağlama sanatçısı Necip Ilgın’ın yaptığı albümün çalışmaları 1 yıl sürdü. Albüme alınacak olan şarkıları ise Yasemin Yalçın, ablası, Mazlum Çimen ve albümün yönetmeni Necip Ilgın birlikte yaptılar…

Albümde söz ve müziği Arif Sağ’a ait olan “Sarhoş” adlı şarkıya özel bir ilgi gösterin sanatçı bu şarkıyı özellikle istedi. Albüm çalışmaları sırasında sesi kullanma konusunda okul yıllarından aldığı eğitimini kullanan sanatçı başka bir isimle çalışma gereği duymadı. Şarkıları kendisi çalışarak stüdyoya girdi.
Prodüktör  Mazlum Çimen “Yasemin Yalçın çok özel biri. Arabesk şarkıları çok seviyor ve şarkıları söylemeye başladığında çevresindekileri çok şaşırttı. Şarkıyı söylerken şarkının duygusunu, söylendiği o 70’li yılların duygusunu gırtlağını çok iyi yansıttı. Sanki
şarkıları 70’li yıllarda kaydetmiş gibi olduk” diyor.Şarkıların müzikleri de ilk çıktıkları günlerdeki orkestra soundlarına çalış biçimlerine yani orjinaline sadık kalınarak kaydedildi… Albümün fotoğraf çekimleri İstanbul Ağva’da Merve Karakan tarafından çekildi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Azem 3: Cin Tohumu (2016) Entelköy Efeköy’e Karşı (2011) Kod Adı: Venüs - Code Name: Venus (2012) Sindirella - Cinderella (2015) Başka Bir Hayatta - Past Lives (2023) Disco Boy (2023)

Leave a comment