İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine Tiyatro Sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu getirildi.

Ülkemizin yetiştirdiği değerli sanatçılardan biri olan Erhan Yazıcıoğlu, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi. Şehir Tiyatroları’na figüran olarak başlayan ve 47 yıldır kuruma hizmet veren Yazıcıoğlu, aynı zamanda sinema oyunculuğu, tiyatro yönetmenliği, program sunuculuğu ve seslendirme sanatçılığı görevlerini de üstlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla verilen görevi büyük bir zevkle kabul ettiğini söyleyen Erhan Yazıcıoğlu, “Figüran olarak girdiğim tiyatroda Genel Sanat Yönetmeni olmak büyük bir onurdur. Beni bu göreve layık görerek onurlandıran başta Sayın Kadir Topbaş olmak üzere herkese teşekkür ederim” diyerek göreve başladı.

Yazıcıoğlu, “Önce Tiyatro” ilkesini ön planda tutarak, tiyatroyu şahlandırmak adına tüm çalışma arkadaşlarına güven duyduğunu ve Şehir Tiyatroları’nın 100. yılının adına yakışır şekilde kutlanacağını belirtti.

Erhan Yazıcıoğlu kimdir ?

Erhan Yazıcıoğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları’na 17 yaşında figüran olarak katıldı. Yazıcıoğlu, Tiyatro İstanbul, Sadri Alışık Tiyatrosu gibi tiyatrolarda konuk oyuncu ve konuk yönetmen olarak çalışmalar yürüttü.

Erhan Yazıcıoğlu; “Bizim Şarkımız”, “Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum”, “Keşanlı Ali Destanı”, “Vişne Bahçesi” ve “Ağrı Dağı Efsanesi” gibi bazı önemli oyunlarda rol aldı. Tiyatro dünyasının anlatıldığı “Kenar Mahalle Delikanlısı” adlı kitabın da yazarı olan Yazıcıoğlu; “Bahçemdeki Ayı”, “Ekmek Köy” ve “Palyoça Prens” gibi tiyatro oyunlarını da yönetti. Tiyatro Sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu; “Palavra Aşklar”, “Kısık Ateşte 15 Dakika” ve “Karadayı” gibi önemli filmlerde de rol aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yılbaşı Gecesi - New Year’s Eve (2011) Düğün Dernek 2: Sünnet (2015) Protesto - La Haine (2021) Gezegen 51 - Planet 51 (2010) Vahşi Dostum - Mia et le Lion Blanc - Mia and the White Lion (2020) Çaykovski’nin Karısı - Tchaikovsky’s Wife (2023)

Leave a comment