ARINMA GECESİ: ANARŞİ
(THE PURGE: ANARCHY)

Sinopsis: Yeni Kurucular (The New Founding Fathers of America), sizi yılda bir kez düzenlenen Arınma Gecesini kutlamaya davet ediyor. Gerilimin yeni bölümünün yapımını gerçekleştirmek üzere yazar/yönetmen/yapımcı James DeMonaco ile birlikte Blumhouse Productions’dan Jason Blum (Paranormal Aktivite ve Ruhlar Bölgesi serileri), Sébastien K. Lemercier (Baskın, Mutlu Azınlık) ve Platinum Dunes ortakları Michael Bay (Zor Kazanç, Transformers serisi), Brad Fuller (Dehşet Sokağı, Elm Sokağında Kabus) ve Andrew Form (Teksas Katliamı, 13. Gün) geri dönüyor.

Arınma Gecesi sırasında, banliyö semtinin sınırları dışında gerçekleşen Arınma Gecesi’nde olanları gösteren spekülatif bir gerilim filmi olan Arınma Gecesi: Anarşi, bizi distopya geleceğine geri götürüyor. Artık Yeni Kurucular tarafından yeniden kurulan devletimiz, yılın geri kalanında suç oranının %1’in altına kalmasını sağlamak için 12 saatlik Arınma Gecesi’ni onaylamıştır. Polis ve hastaneler yardım hizmeti vermezken vatandaşlığın, ceza düşüncesi veya cezalandırılma korkusu olmadan kendi kendisini yönettiği bir gecedir.

Yeni hikaye, imkansız kararlarla dolu bir gecede hayatta kalma mücadelesi verirken, gece boyunca kendilerini ve sonunda birbirlerini korumak için ne kadar ileri gideceklerini gören sıra dışı bir gurubun hikayesini anlatır.Vizyon tarihi: 18 Temmuz 2014

Prodüksiyon Bilgisi

2013 yılında, ülke, kışkırtıcı bir kavram olan her yıl bir gece her türlü suçun yasal olması kavramına tepki verdi. Arınma Gecesi, Amerika’daki hafta sonu gişe hasılatı olarak inanılmaz 34.1 milyon dolara ulaşarak listelere birinci sıradan girerken izleyiciler filmi şaşırtıcı bir şekilde yaz hitine dönüştürdüler.
JAMES DEMONACO (Arınma Gecesi’nin yazarı/yönetmeni ve The Negotiator, Assault on Precinct 13 filmlerinin yazarı) filme verilen tepkiye tanık olduktan ve harekete geçirdiği konuşmaları dinledikten sonra devam filmi için kısa sürede yarattığı patlayıcı evrene daha heyecanlı bir fikir ile döndü; Yıllık Arınma Gecesi’nde izleyicileri dışarıya, sokaklara götürdü.
Arınma Gecesi sırasında, banliyö semtinin sınırları dışında gerçekleşen Arınma Gecesi’nde olanları gösteren spekülatif  bir gerilim filmi olan Arınma Gecesi: Anarşi, bizi distopya geleceğine geri götürüyor. Artık Yeni Kurucular tarafından yeniden kurulan devletimiz, yılın geri kalanında suç oranının %1’in altına kalmasını sağlamak için 12 saatlik Arınma Gecesi’ni onaylamıştır. Polis ve hastaneler yardım hizmeti vermezken vatandaşlığın, ceza düşüncesi veya cezalandırılma korkusu olmadan kendi kendisini yönettiği bir gecedir.
Anarşi için sokaklara çıkma zamanıdır.
Yeni hikâye, imkânsız kararlarla dolu bir gecede hayatta kalma mücadelesi verirken, gece boyunca kendilerini ve sonunda birbirlerini korumak için ne kadar ileri gideceklerini gören sıra dışı bir gurubun hikâyesini anlatır.

Tür: Gerilim
Yazar ve Yönetmen: James DeMonaco
Yapımcılar: Jason Blum, Sébastien Kurt Lemercier, Michael Bay, Andrew Form ve Brad Fuller
Oyuncular: Frank Grillo, Carmen Ejogo, Zoë Soul, Zach Gilford, Kiele Sanchez

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeytanın Oteli 2 - Cold Prey 2 (2009) Güneşin Oğlu (2008) Yüksek Topuklar - Tacones lejanos (2022) Dali Diyarı - Daliland (2023) Peki Şimdi Nereye? - Et Maintenant, On Va Ou? - Where Do We Go Now? (2012) Kardeşim İçin - Out of the Furnace (2014)

Leave a comment