Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda, Sinem Kobal, Burcu Kara ve Sedef Avcı gibi günümüzün güzel yıldızlarını buluşturan komik bir film. Filmin erkek kadrosunu ise Engin Altan Düzyatan, Gürgen Öz ve Cemal Hünal oluşturuyor…

Sinemada en çok tüketilen türdür romantik komedi. Türk izleyicisi de gerek sinemada gerekse televizyonda bu türü zevkle seyreder. Buna rağmen Türk sinemasında başarılı örneklerini gördüğümüzü söylemek biraz zor. Murat Şeker’in birkaç filmi ve 2009’da çekilen Romantik Komedi filmi ilk akla gelenler.

Bu hafta vizyona giren Romantik Komedi 2 ilk filmin başarısı sonrası çekildi. Bir kere çok doğru bir kast var filmde. Sinem Kobal, Sedef Avcı ve Burcu Kara güzellikleri, enerjileriyle filme canlılık, onlara eşlik eden Cemal Hünal, Engin Altan Düzyatan ve Gürgen Öz de performanslarıyla derinlik katıyorlar. Tabii böyle kalabalık bir kadro öncelikle iyi bir yönetim ve doğru bir senaryo istiyor. İlk filmin başarısının altında da bu yatıyordu. Reklam filmleriyle öne çıkan Ketche 2009’da çekilen Romantik Komedi’nin kalitesini üst düzeye çekmişti. Eli yüzü düzgün bir senaryo kendi hikayesi olan karakterler filmi belirli bir standarta oturtmuştu. O filmde Cemal Hünal ile Sedef Avcı’nın hikayesi baskın olsa da diğer karakterler de es geçilmemişti.

Bu hafta vizyona giren Romantik Komedi 2 ise Erol Özlevi’nin ilk yönetmenlik denemesi. Keşke ilk yönetmenliğine böyle kalabalık bir oyuncu kadrosunun yer aldığı filmle başlamasaydı. Filmde inanılmaz yönetmen eksiklikleri var. Senaryo da ilk film kadar ciddiye alınıp yazılmış değil. Bu tür filmlerin öyküleri karikatürize olabilir ama kendi türünün içinde bir ciddiyet barındırmalı. Önermeleri doğru olmalı. Ne yazık ki Romantik Komedi için bunları söyleyemiyoruz. İlk filminde senaryosunu yazan Ceren Aslan ve Aslı Zengin bu sefer nedense baltayı taşa vurmuş.

İkinci filmin öyküsünde Esra evlilik hazırlıkları yaparken, en yakın arkadaşı Didem de kızlar arasındaki tek bekâr kişi olarak kalmaktan dolayı panikler. Didem evlenme teklifi beklerken, sevgilisi Cem yeni filminde başrol oynadığı Gözde’yle tanışır. Kıskançlık krizlerine giren Didem, Cem’i takip esnasında bekârlığa veda partisinde olduklarını öğrenir. Kızlar oryantal kılığında partiye sızarlar.

Didem karakterini canlandıran Sinem Kobal ile onun sevgilisi Cem’i oynayan Engin Altan Düzyatan tam anlamıyla başarısızlar. Bir kere Sinem Kobal inanılmaz karikatürize. Engin Altan Düzyatan ise bu karaktere kendine has ne kattı merak ediyorum. Onunla ilgili aklımda kalan hiçbirşey yok filmde. Cem karakterini bir başkası canlandırsaydı ne değişirdi? Eğer bu sorunun cevabı birşeyler değişirdi olsaydı film için pozitif olurdu. Burada Düzyatan es geçilmiş.

Ama birisi var ki her perdeye geldiğinde filmi seyredilir kıldı. Ve filmin komedisi onunla vücut buldu. Gürgen Öz kariyerinin en iyi rolünü oynamış. Bu film sadece onun canlandırdığı karakter için bile seyredilir. Zaten keşke filmin ana konusu Gürgen Öz ile onun peşinden koştuğu Öykü Çelik üzerine kurulsaydı. Gerçek konu orada aslında. Öykü Çelik’in canlandırdığı bıçkın kız, kadınları sadece bir seks objesi olarak gören Yiğit’e aynı şekilde davranınca olan olaylar filmin en akılcı hikayesiydi. Ama ana konu olmadığı için bu güzel hikaye de güme gidiyor filmde.

Öykü Çelik bütün kadın oyuncular içinde az rolü olsa bile karikatürize olmaktan kurtulup rol ne olursa olsun ciddiye alınınca bir iz bırakılacağını kanıtlıyor performansıyla. Filmin görüntü yönetmeninin de eline sağlık, filmi o kurtarıyor. Gürgen Öz beni çok güldürdü. Bu hikaye devam etmeli ama daha doğru bir yönetmen ve işini ciddiye alan bir anlayışla. Çünkü gülmek eğlenceli ama komedi aslında çok ciddi bir iştir…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
3 Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikayesi (2018) Oyun Vakti - Play Time (2023) Despero / The Tale Of Despereaux (2009) Yusuf & Yusuf (2014) Baba Parası (2019) Paranormal Activity 3 (2011)

Leave a comment