Nişantaşı’nın kalbinde yepyeni bir sanat galerisi sanatseverlerle buluşuyor… İlk sergisi ‘Bulgular’ ile sanatseverlere merhaba diyen Galeri Eksen, ustalarla genç yetenekleri aynı çatı altında bir araya getirmeyi hedefliyor

İstanbul sanat hayatına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan Galeri Eksen, ‘Bulgular’ adlı karma sergiyle 2 Haziran 2011 Perşembe günü kapılarını ilk kez sanatseverlere açıyor. Koleksiyoner İbrahim Okumuş ve deneyimli galeri yöneticisi Aşkın Önder yönetimindeki Galeri Eksen, ilk sergisinde ünlü sanatçıların çarpıcı eserlerini bir araya getiriyor. Nadir olarak sergilenen eserlere ev sahipliği yapacak olan galeri, şimdiden koleksiyonerlerin favori adreslerinden biri olmaya aday. Nuri İyem, Atilla Galatalı, Avni Arbaş, Abdurrahman Öztoprak, Komet, Eren Eyüpoğlu, Efsun Ergüven gibi ünlü ressam ve heykeltıraşların çalışmalarının sunulacağı ‘Bulgular’ karma sergisi 16 Temmuz 2011 tarihine kadar 10.00-19.00 saatleri arasında görülebilecek.

New York’ta uzun yıllar yatırım uzmanlığı yapan koleksiyoner İbrahim Okumuş ve deneyimli galeri yöneticisi Aşkın Önder ortaklığında kurulan Galeri Eksen açılışını ‘Bulgular’ adlı karma sergiyle yapıyor.

Nuri İyem’in 5 kadınlı portresi ilk kez sergilenecek. Ender sergilenen eserlere ev sahipliği yapacak olan Galeri Eksen açılış sergisinde, Anadolulu kadın portreleriyle tanınan Nuri İyem’in 5 kadın portresinin yan yana olduğu eseri de yer alacak. Sanatçının uzun zamandır herhangi bir yerde sergilenmeyen eseri, serginin önemli parçalarından birini oluşturuyor.

Metropolizm akımını başlatan Timur Kerim İncedayı de Eksen’de
Hayatını Roma’da sürdüren ve 5 sanatçı ile birlikte dünyada Metropolizm adlı yeni akımı başlatan ressam Timur Kerim İncedayı’nın bir eseri de  ‘Bulgular’ sergisinde yer alacak.

Efsun Ergüven seramik heykeliyle ‘Bulgular’da.Yurtdışında yaşayan ve uzun süredir Türkiye’deki sanat etkinliklerinden uzak olan heykeltıraş Efsun Ergüven de karma sergide yer alacak.

Genç sanatçılar için yeni bir platform Ünlü sanatçılar kadar ünlü olmaya aday genç sanatçıların da kendilerini gösterebileceği bir platform olmayı amaçlayan Galeri Eksen, henüz sanat piyasasında hak ettiği yeri alamayan birçok sanat dalında da aktif sergilere imza atacak. Tasarım, cam video art gibi konularda da çarpıcı sergilere hazırlanan galeri, yıl boyunca ev sahipliği yapacağı sergilerin bazılarını sadece genç sanatçılara ayırmayı planlıyor.

Sergide eserleri yer alacak sanatçılar:
Abdurrahman Öztoprak- Oktay Anılanmert- Mehmet Mahir- Timur Kerim İncedayı- Şenol Tilki- Tanju Yağan- Tanju Demirci- Ayhan Taşkıran- Elif Tolun- Devabil Kara- Mustafa Ayaz – Mehmet Nazım – Handan Börüteçene – Efsun Ergüven- Avni Arbaş – Komet- Eren Eyüboğlu- Nuri İyem- Nasip İyem – Resul Aytemur – Haşim Nur Gürel- Zahit Büyükişleyen Tuba İnal- Pindaros Platonidis- Gökhan Anlağan- Atilla Galatalı- Mustafa Tunçalp- Zühtü Müridoğlu- Hakan Özdil- Dinçer Erimez

www.galerieksen.com
tel:02122190850

İbrahim Okumuş Hakkında:
1973 Istanbul doğumlu. Galatasaray Lisesi ve Istanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. 1999-2010 New York’ta yaşadı ve yatırım fonu şirketinde yöneticilik yaptı. Haziran 2010’da İstanbul’a yerleşti. Halen yurtdışındaki fonlara ve yatırımcılara uluslararası yatırım danışmanlığı yapmaktadır.

Aşkın Önder Hakkında:
Almanya doğumlu, Süleyman Demirel Üniversitesi İç Dekorasyon Bölümü mezunudur. 12 yıldır Kadıköy Sanat Galerisi’ni yönetmektedir. Karma ve kişisel olarak Türkiye’de birçok sanatçının sanat eserlerini galerisinde sergilemiştir.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yaşam Arsızı (2009) En Sevdiğim Kumaş - My Favorite Fabric (2019) İlk ve Son Aşkım / Seeking A Friend For The End Of The World (2012) Celal ile Ceren (2013) Uzaydan Gelen Fırtına - Geostorm (2017)

Leave a comment