Dönem dönem hepimiz uzaylıların varlığını sorgulamışızdır. Acaba gerçekten uzaylılar var mı? Gökyüzünde ne zaman bir ışık görsek, hepimiz pür dikkat ona odaklanırız! Ya uzaylılarsa…

Sinema sektörü de insanoğlunun bu zaafından sonuna kadar faydalanıp bunu paraya çevirmesini çok iyi beceriyor. İşte yine böyle bir film; ‘Yukarıdaki Tehlike / Skyline’ 12 Kasım’da bilim kurgu sevenlerin beğenisine sunuluyor.

Filmin konusuna gelirsek; Jarrod (Eric Balfour, Texas Chainsaw Massacre ) ve Elaine (Scottıe Thompson, Star Trek) Jarrod’ in en yakın arkadaşı olan Terry (Donald Faıson, Scrubs) ve onun kız arkadaşı Candice (Brıttany Danıel, Club Dredd) ‘i ziyaret etmek ve doğum gününü kutlamak için Güney Kaliforniya’ya giderler.

Gün doğumundan iki saat önce, bilinmeyen bir kaynaktan gelen unutulmaz ışık, insanların bugüne kadar bildikleri yaşamın sonu anlamına geliyordu. Onlar Terry’nin çatı katındaki evinin penceresinden olanları dehşet içinde izlerken, Los Angeles kentinin gökyüzünü kaplayan uzay gemisi şehirdeki insanları kendine doğru çekmekteydi. Şimdi, hayatta kalanlar, yollarına çıkan bütün insanları yok eden binlerce korkunç yaratığa görünmeden kaçmak zorundaydı. Görünüşe göre ellerinde bulundurdukları yüksek teknoloji ile uzaylılar çok dayanıklı ve tahrip edilemez.

Yukarıdaki Tehlike / Skyline
Tür : Gerilim / Bilim Kurgu
Gösterim Tarihi : 12 Kasım 2010
Yönetmen : Colin Strause Greg Strause
Senaryo : Joshua Cordes , Liam O‘Donnell
Yapım : 2010, ABD , 100 dk.

Oyuncular: Eric Balfour (Jarrod) , Scottie Thompson (Elaine) , David Zayas (Oliver) , Donald Faison (Terry) , Brittany Daniel (Candice) , Crystal Reed (Denise)

Oyuncular fazla tanınmamış olsa da filmin yönetmenliğini üstlenen Greg Strause ve Colin Strause kardeşler dijital efekt konusunda tabir-i caiz ise duayenler. Avatar, 2012, X-Men 3-4, Terminator 3, Iron man 2, Constantine, 300 Spartalı… gibi daha bir çok filmde bu kardeşlerin imzaları var.

‘Yukarıdaki Tehlike / Skyline’ dünyayı istila eden kötü uzaylılar temalı filmlerin en yenisi olarak karşımıza çıkıyor. Filmdeki oyunculuklar gerçekten çok silik. Filmin görsel efektlerinin olarak oldukça etkileyici olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Zaten filmin yönetmenliğini yapan Strause kardeşlerden de bu beklenir. Efektler etkileyici ama yeni bir şeyler de sunmuyor bize… Filmi izlerken yabancılık çekmiyorsunuz. Filmdeki bir çok şey başka filmlerle çağrışım yapıyor.

Eğer bilim-kurgu türünü seviyorsanız ‘Yukarıdaki Tehlike’yi değerlendirebilirsiniz.

İyi seyirler…

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çıldırmış Ayı - Cocaine Bear (2023) Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm (2011) Rina (2010) Soğuk İntikam - Cold Pursuit (2019) Görümce (2016) Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı - Immortals (2011)

Leave a comment