Hayatımızın bir parçası haline gelen Facebook’un doğuşu ve kurucusunu anlatan ‘Sosyal Ağ’ 22 Ekim’de vizyonda…

‘Birkaç düşman edinmeden 500 milyon arkadaş kazanamazsınız.”

“The Social Network / Sosyal Ağ” filmini en iyi anlatan cümle bence bu… Bugün dünyada marka değeri 25 Milyon dolar olan ve 500 milyonu geçkin üyesiyle dünyanın en çok ilgi gören sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’un kurulma aşaması kimin ilgisini çekmez ki?

David Fincher da böyle düşünmüş olacak ki artık hayatımızın bir parçası olan “Facebook”un kuruluş aşaması, kurucusunun yaşam öyküsü ve perde arkasında yaşanan olayları anlattığı “The Social Network / Sosyal Ağ” filmiyle sinemaseverlerin huzurunda…

The Social Network / Sosyal Ağ

“Sosyal Ağ” Mark Zuckerberg’in nasıl Facebook’u oluşturduğunu, nasıl hızla genç bir milyarder olduğunu ve tüm bunların psikolojik ve hayat tarzı olarak onu nasıl etkilediğini anlatıyor. Facebook’a olan ilgi nedeni ile Amerika’da vizyona girdiği hafta gençler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan film Türkiye’de de beğeni kazanacağını düşünüyorum. Filmin Imdb notu 8.5 gibi yüksek bir puan…

Sosyal Ağ / The Social Network

Tür : Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 22 Ekim 2010
Yönetmen : David Fincher
Senaryo : Aaron Sorkin , Ben Mezrich (Kitap)
Yapım : 2010, ABD
Süre: 120 Dakika
Oyuncular: Rooney Mara , Andrew Garfield , Jesse Eisenberg , Rashida Jones , Brenda Song , Justin Timberlake

Hemen hatırlatayım David Fincher’ın yönetmenliğini yaptığı “Sosyal Ağ” bu sene Oscarların favorileri arasında olduğu söyleniyor. Daha önce Oscar kazanan ve filmleri bir çok kez Oscar’a aday olan Fincher, yine iyi bir iş çıkarmış. Amerika’da vizyona girdiği ilk hafta 23 milyon dolarlık gişe başarısıyla ilgi odağı olan film, 50 milyon dolarlık bütçesini aldığı olumlu eleştirilerin etkisiyle şimdiden çıkarmış gibi görünüyor.

The Social Network / Sosyal Ağ

Filmi izlediğimde bende uyandırdığı ilk duygu yalnızlık oldu. Şu anda dünyanın en genç milyarderleri arasında bulunan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in aslında filmdeki konumu insanda biraz acıma duygusu uyandırıyor! Düşünebiliyor musunuz? Aslında koskoca Facebook bir kızın ilgisini çekmek için başlamış. Filmde Facebook’un kurucusu; arkadaşı olmayan, anti-sosyal, kızlarla iletişim kurmasını bilmeyen bir genç. Çevresinde bir çok kişi olmasına rağmen derin bir yalnızlık çekiyor. Öyle ki yalnızlığı sosyal ortamlara giren arkadaşlarını kıskanacak boyutta. Oda bu yalnızlığını ve öfkesini Facebook’u kurarak çıkarıyor.

Filmin ortaya koyduğu kuşaklar arası uçurum, internette kişisel bilgilerini paylaşmaya çok istekli olan genç insanlara karşın, ileri yaştakilerin internete daha çekingen yaklaştığını yansıtıyor. Gizlilik, Facebook’un başarısız olduğu ve kullanıcılarını kızdırdığı bir başka konu ki filmde buna da değinilmiş.

The Social Network / Sosyal Ağ

Filmdeki oyunculuğa deyinmek gereksiz ama Mark Zuckerberg’i canlandıran Jesse Eisenberg, Sean Parker’ı canlandıran Justin Timberlake ve Eduardo Saverin’ı canlandıran Andrew Garfield performanslarıyla aklımda kalan oyuncular…

Sosyal ağların pençesinde kıvrananlar için bence 22 Ekim’de vizyona girecek “Sosyal Ağ / The Social Network” iyi bir seçim! Bu filmi kaçırmayın derim…

İyi seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dinozorlarla Yürümek - Walking With Dinosaurs (2013) Lanetli Kan - Blood (2023) Herkesin Keyfi Yerinde - Everybody's Fine (2010) Kara Kutu - Black Box (2021) CARMEN (2023) Gölgelerin Aşkı - Above The Shadows (2020)

Leave a comment