Sımsıcak gülümsemesiyle Holywood’un güzel yıldızlarından biri olan Julia Roberts, son filmi “Eat, Pray, Love” ile bu aralar pek bir gündemde… Kırklı yaşlarının başında olmasana rağmen doğal güzelliğiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Roberts, geçtiğimiz aylarda People dergisi tarafından da “yaşayan en güzel ünlü” seçildi. Estetiğe karşı duruşu ve özel yaşantısını basına malzeme yapmayan Julia Roberts bu yönüyle de genç kuşak yıldızlara örnek gösteriliyor. Roberts yeni nesil yıldızların kendilerini yönetmenlere beğendirmek için gereksiz estetik yapmalarını eleştirirken kendi döneminde meşhur olmak için “İyi oyuncu olmanız yeterliydi. Zaten başarının ardından şöhret geliyordu” diyerek yeni nesil oyunculara acıdığını her fırsatta dile getiriyor.

Son filmi “Eat, Pray, Love” ile kendi özel hayatı arasında bağ kuran yıldız, filmde canlandırdığı Liz Gilbert’i da tıpkı kendisine benzetiyor.

Senaryosu Ryan Murphy’ye ait olan ve yazar Elizabeth Gilbert’in kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı “Eat, Pray, Love” kitabından uyarlanan filmde Julia Roberts, ABD’de popüler bir yazarı canlandırıyor. “Eat, Pray, Lov”e yayınlandığı 2006 yılında büyük ses getirmişi uzun süre en çok satan kitaplar listesinin bir numarasında kalmıştı. Oprah Winfrey’den Hillary Clinton’a birçok ünlünün de başucu kitabı olan “Eat, Pray, Love”un ülkemizde de geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. Acaba kitabı milyonlar satan bu başarılı yapıtın filmi nasıl olacaktı? “Eat, Pray, Love” aynı isimle filme uyarlandı. Julia Roberts, Richard Jenkins ve Javier Bardem gibi yıldızları bünyesinde barındıran filmin kısaca konusu şu şekilde;

“Eat Pray Love / Ye Dua Et Sev”

Film, başarısız bir ilişki, kötü bir boşanmanın ardından “hayatı yeniden keşfetmek”, “kendini tanımlayan her şeyi arayış” için İtalya’da ‘Ye’, Hindistan’da ‘Dua et’ ve Endonezya’da ‘Sev’ görüşüyle yaptığı seyahatleri anlatıyor.

“Eat, Pray, Love / Ye, Dua Et, Sev”in başkahramanı Liz Gilbert (Julia Roberts) bir yandan kendi gerçek iç dünyasını yeniden keşfedip, onunla tekrar bağ kurarken, bir yandan da dünyayı meraklı gözlerle gezmeyi arzu eden modern bir kadındır. Boşanmasının ardından bir yol ayrımına gelen Gilbert, işinden bir yıllığına izin alarak, karakterine hiç uymayan bir şekilde güvenli limanından çıkacak, hayatını değiştirmek için her şeyi riske atacaktır. Harikulade ve egzotik seyahatleri sırasında, İtalya’da yemek yemenin yalın zevkini, Hindistan’da duanın gücünü ve son olarak, beklenmedik bir şekilde, Bali’de ise içsel huzur ile sevginin dengesini yaşar. İlham verici gerçek bir hikâyeye dayanan “Eat, Pray, Love / Ye, Dua Et, Sev” insanın kendini serbest bırakıp dünyayı görmesinin gerçekten de birden fazla yolu olduğunu kanıtlıyor.

“Eat Pray Love / Ye Dua Et Sev”

Ryan Murphy’nin yönettiği filmin yapımını Dede Gardner, yönetici yapımcılığını ise Brad Pitt, Stan Wlodkowski ve Jeremy Kleiner üstlendi.

Ye Dua Et Sev – Eat Pray Love

Yönetmen: Ryan Murphy
Oyuncular: Julia Roberts, I. Gusti Ayu Puspawati, Javier Bardem, Hadi Subiyanto, Billy Crudup, Viola Davis, A. Jay Radcliff, Mike O’Malley, Ashlie Atkinson, James Franco, Lisa Roberts Gillan, Ryan O’Nan, Gita Reddy
Senaryo: Ryan Murphy, Jennifer Salt (Elizabeth Gilbert’in ani kitabından)
Türü: Romantik – Drama
Yapım: 2010 ABD yapımı
Süre: 133 dk.
Gösterim Tarihi: 8 Ekim 2010 – WB
Web Sitesi: http://eatpraylove-movie.net/

Julia Roberts’ın başrolünde oynadığı “Eat, Pray, Love / Ye, Dua Et, Sev” daha önce de belirttiğim gibi gerçek hayata dayanan bir hikâye, bir kadının kendisini ve hayatı yeniden keşfetmesi anlatılıyor. Filmde görüntüler ve Julia Roberts gerçekten güzeldi. Fakat filmin gereksiz yere uzun olduğunu da düşünmüyor değilim. Filmin içi boş ama eğlenceli… Özellikle Julia Roberts hayranlarını memnun edeceğini düşünüyorum. Sonuçta Roberts’in hiç bir zaman Meryl Streep olamayacağını hepimiz biliyoruz. Sanırım onun da böyle bir iddiası yoktur. Bu film Julia Roberts’in kariyerini ne uzatacaktır ne de kısaltacak; düz sade bir oyunculuk, güzel bir kadın, sıcak bir gülüş hepsi bu… Gösterildiği ülkelerde “Eat Pray Love / Ye Dua Et Sev” kitabı kadar tutmadığını hemen dip not olarak düşeyim.

“Eat Pray Love / Ye Dua Et Sev”

Filmin diğer bir yıldızı da Javier Bardem’di. Javier, “Ye Dua Et Sev”i üç bölüm şeklinde düşünürsek “sev” kısmında karşımıza çıkıyor. Bu bölümde bir kadın (Julia Roberts) ve bir erkek ( Javier Bardem), geçmişteki sıkıntıların, zorlukların, umutsuzlukların, çaresizliklerin üstesinden gelip bir iç barış sağlıyor. Yeni bir hayatı inşa etmek için dayanışma yapıyor ve bunu başarıyorlar. Oscar ödüllü başarılı oyuncuyu, ne yalan söyleyeyim, bu filmde görmekten hiç hoşlanmadım. Son dönemin en iyi oyuncuları arasında gösterilen Javier Bardem beni buradaki karakteriyle hiç çekmedi. Ben onu “İhtiyarlara Yer Yok” filmindeki mükemmel katil rolüyle, “Barselona, Barselona” filmindeki çapkın adam karakteriyle seviyorum. Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz!

“Eat Pray Love / Ye Dua Et Sev”

Bu filmin özellikle kadınlar tarafından ilgiyle izleneceğini düşünüyorum. Vizyona girecek “Eat Pray Love / Ye Dua Et Sev”i beklentinizi yüksek tutmamak kaydıyla hafta sonu keyifli bir zaman geçirmek için izleyebilirsiniz. Vasat filmler listesinde yerini çoktan alan “Eat Pray Love / Ye Dua Et Sev”i bu hafta izleyeceğiniz filmler listesine yazabilirsiniz.

İyi seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
''Defin-Ecin Zulaman'' (2021) Zat-ı Mahfuz (2018) Tinker Bell ve Korsan Peri - Tinker Bell: The Pirate Fairy (2014) Hile Yolu (2013) Kod Adı: Sosisli - Hot Dog (2018) 205: Korku Odası - 205: Zimmer Der Angst - 205: Room Of Fear (2012)

Leave a comment