MUSİKİ, RAKS VE AŞK DOLU BİR FİLM
7 KOCALI HÜRMÜZ
“EL – HUBB’’
“kayıtsız şartsız aşk”

Yapımcılığını 5.Boyut Stüdyoları’nın üstlendiği, Sadık Şendil’e ait tiyatro eserinden esinlenmek suretiyle, Yazar Gürsel Korat tarafından film senaryosu olarak baştan kaleme alınan “7 Kocalı Hürmüz” adlı sinema filmini, seyirciye
Ezel Akay (EZOP) anlatıyor.

Nurgül Yeşilçay, Gülse Birsel, Haluk Bilginer, Erkan Can, Memet Ali Alabora, Sarp Apak, Cengiz Küçükayvaz, Öner Erkan, Cem Karakaya, Ezel Akay, Müjdat Gezen, Erol Günaydın, Zihni Göktay, Halit Akçatepe, Betül Arım, Pınar Çağlar Gençtürk, Nihal Menzil, Görkem Ece Ercan, Dilek Yorulmaz, Selen Görgüzel, Selahattin Taşdöğen, Çetin Sarıkartal, Aral Seskir, Vokaliz, Shaman (danslar) oynadığı, 5.Boyut Stüdyoları’nca 28 Temmuz’da başlayan çekimler toplam 3 haftada bitecek.

1800’lü yılların sonlarında İstanbul’da Taşkasap Mahallesi’nde aşk ve para ekseninde kadın-erkek ilişkileri şenlikli bir dille anlatılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarını beş kocaya paylaştıran Hürmüz’ün yaşantısını anlatıyor.

İstanbul Taşkasap’ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur… Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.

Bütünüyle bir “yeniden yazım” sayılabilecek film senaryosunu Gürsel Korat kaleme aldı. “Kadın ruhu”nu Sadık Şendil’in metninden daha da iddialı bir şekilde tüm filme yaymaya çalıştıklarını belirten Ezel Akay, “Senaristimiz Gürsel Korat’ın sevimli ‘kadın argosu’ ,tüm metni hem şenlendirdi hem de çok şaşırtıcı bir hale getirdi. Gürsel’le yaptığımız çalışma senaryoya yeni karakterler ve yeni sahneler kazandırdı” diye konuştu.

“Eski İstanbul Mahallesi” ”Konak” ve “Hamam”ın inşa edildiği 7 bin m2 lik dev bir çekim platosu kurarak çalışmalarını sürdüren “7 Kocalı Hürmüz” filmi 35-40 yıldır tamamı stüdyoda çekilen ilk film olma özelliğini taşıyor.

Filmi müzikli ve gerçeküstü bir komedi olarak tanımlayan yönetmen Ezel Akay, “Açılışta, filmin ortasında ve kapanışta yer alan, yalnızca kalabalık bir kadınlar topluluğunun ‘oynadığı’ üç büyük sahne, diyalogları, şarkıları ve danslarıyla birer mini müzikal haline geldiler” dedi. Şaşırtıcı derecede çağdaş ve beklenmedik bir şekilde “genç işi bir müzikal dünya” yaratılan filmde Klasik Türk müziği, kantolar, İnce Saz, Longalar, Oyun Havaları, İstanbul, Karadeniz ve Rumeli türkülerine yer verildi.

Çetin Sarıkartal’ın koçluğunda tüm oyuncuların dekora ve hikâyenin ruhuna uyum sağlamayabilmesi için 15 gün özel çalışma yaptıklarını da belirten Akay, “Senaryo, her oyuncuya çok geniş bir alan verdi. Sırası gelen çıkıp şovunu yapıyor.” diyor.

Film için kadında; cilveli, kurnaz, erkekte; böbürlenen ve çocuksu duran kostümler özel olarak tasarlandı. Anlatıcının hayalindeki mizansene uygun, sıra dışı bir makyaj uygulaması yapıldı.

Profesyonel dansçıların yanı sıra bütün oyuncuların katıldığı, ilginç ama bir o kadar da zevkli danslar için koreografiler hazırlandı.

Oyuncu kadrosu, kostümleri, hikâyesi ve anlatıcısıyla dikkat çeken 2,5 milyon TL bütçeli film, 20 Kasım’da gösterime giriyor.

Yapım: 5.Boyut Stüdyoları
Yönetmen: Ezel Akay (EZOP)
Yapımcı: Sami Dündar
Müzikler: Ender Akay, Sunay Özgür
Senaryo: Gürsel Korat Sağlamöz
Görüntü Yönetmeni: Haik Kirakosyan
Kurgu Yönetmeni: Mustafa Preşeva

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) Şeytanın Kapısı - The Devil’s Doorway (2019) G L A S S (2019) Toz Ol - Skiptrace (2016) Dragon Ball Super: Super Hero (2022) Sen Kimsin? (2012)

Leave a comment