DOSTLAR TİYATROSU
50. YILINDA TİYATROSEVERLERE
AZİZ NESİN, BERTOLT BRECHT, CAN YÜCEL, NÂZIM HİKMET ve WILLIAM SHAKESPEARE ile
“MERHABA”
DİYOR!

Dostlar Tiyatrosu, kuruluşunun 50. yılında usta oyuncu Genco Erkal’ın uyarladığı, yönettiği ve aynı zamanda tek başına rol aldığı yeni oyunu “Merhaba”yı tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor! Bu yıl 60. sanat yılını kutlayan ve tek kişilik oyunların ustası olan duayen sanatçı; Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare’in yapıtlarından oluşan “Merhaba” oyunuyla yaşadığımız karanlık günlere ve geleceğimize ışık tutacak.

60. sanat yılını kutlayan usta sanatçı Genco Erkal’ın hem uyarladığı, hem yönettiği, hem de rol aldığı yeni oyunu “Merhaba”, kuruluşunun 50. yılını kutlayan Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor. İlk kez geçtiğimiz eylül ayında New York’ta sergilenen müzikli oyun “Merhaba”, Genco Erkal’ın “Benim yazarlarım” dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare’in yapıtlarından oluşuyor.

“Merhaba” tiyatroseverleri, edebiyat aleminin bu beş büyük ustasıyla müzikli bir yolculuğa çıkaracak. Yıllar öncesinden seyirciye seslenen yazarlar; dünyanın ve ülkemizin halleri üzerine kimi zaman güldürücü, kimi zaman hüzünlü, öfkeli gözlemleriyle yaşadığımız karanlık günlere ve geleceğimize ışık tutacaklar. Genco Erkal yeni oyununun, üzerimize sinen umutsuzluğu silkeleyen bir tür moral aşısı işlevi görmesini umut ediyor.

Müzikli bir gösteri olan “Merhaba”da Fazıl Say, Kurt Weill, Yiğit Özatalay, Arif Erkin ve Selim Atakan’ın besteleri, piyano ve basklarnet eşliğinde seslendiriliyor. Sahne tasarımını Cihan Aşar’ın, giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Hakan Özipek’in yaptığı oyunun müzik yönetimini ve düzenlemesini ise Yiğit Özatalay üstleniyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Transformers: Canavarların Yükselişi - Transformers: Rise of the Beasts (2023) Hayatımın Şansı - Samba (2014) Güz Sancısı (2009) Müslüm Baba (2018) Ateş (2016) Suç Ortağı (2013)