TOY İSTANBUL SAHNESİNDE
5 GÜNDE 5 OYUNU
AĞIRLIYOR!

TOY İstanbul 9 Ekim’de “Berlin Zamanı”, 10 Ekim’de “Macbeth / İki Kişilik Kabus”, 11 Ekim’de “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin”, 12 Ekim’de “Mutluyduk Belki Bugüne Kadar” ve 14 Ekim’de “Yuva I Home” oyunlarını sahnesinde ağırlıyor!

“Berlin Zamanı”
Platform tarafından sahnelenen ve büyük ilgi gören “Berlin Zamanı” oyunu 9 Ekim Salı akşamı saat 20.30’da TOY İstanbul’da sahnelenecek. Ceren Ercan’ın yazdığı, Frank Heuel’in yönettiği “Berlin Zamanı”nda Ezgi Çelik, Tuğçe Altuğ ve Kutay Kunt rol alıyor. Türkiye’den son dönemde Berlin’e gerçekleşen yeni jenerasyon göçe odaklanan oyun; Berlin ve İstanbul sokaklarında üç gencin izini sürüyor. Onları İstanbul’dan uzaklaştıran atmosfer ile Berlin sokaklarındaki yolculuklarını iç içe anlatıyor.

“Macbeth / İki Kişilik Kabus”
William Shakespeare’in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu’nun dilimize çevirdiği, Elif Temuçin ve Erkan Uyanıksoy’un hem uyarladığı hem de rol aldığı “Macbeth / İki Kişilik Kabus”, Tiyatro BeReZe tarafından sahneye konuyor. Shakespeare’in en karanlık tragedyasını mizahla harmanlayan, alışılmışın dışındaki bu Shakespeare uyarlaması, 10 Ekim Çarşamba akşamı 20.30’da izlenebilir.

“Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin”
BAM’ın sahneye koyduğu, Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği, Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Melis Öz’ün birlikte rol aldığı “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin” oyunu, 11 Ekim Perşembe akşamı 20.30’da sahnelenecek. Mahmutyazıcıoğlu’na 21. Yapı Kredi Afife Ödülleri’nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü, 2017 TEB Ödülleri’nde Yılın Yerli Oyun Yazarı ödülünü kazandıran oyun, Başak Kıvılcım Ertanoğlu’na ise 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü getirdi. Arka fonuna İstanbul’u alan “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin”, bir aileden üç kuşak kadının, sürekli değişen ve yükselen bir ev ekseninde birbirlerine söyleyemedikleri ve iç seslerinden oluşan bir dertlenme, kendilerine bir adım mesafeden anlattıkları elli senelik dokunaklı, gerçekçi bir hikâye…

“Mutluyduk Belki Bugüne Kadar”
12 Ekim Cuma akşamı 20.30’da sahnelenecek olan “Mutluyduk Belki Bugüne Kadar” oyunu, TwoTwo Prodüksiyon tarafından sahneye konuyor. Paolo Genovese’nin “Muhteşem Yabancılar” adlı filminden sahneye uyarlanan ve 22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Canan Atalay’a Yardımcı Rolde Yılın Kadın Oyuncusu ödülünü kazandıran oyunda Giray Altınok, Canan Atalay, Faruk Barman, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Gökçe Eyüboğlu, Fehmi Karaarslan ve Deniz Karaoğlu rol alıyor. 18. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Ensemble Ödülü’nü ve 2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Ekip Oyunu ödülünü de kazanan “Mutluyduk Belki Bugüne Kadar”, cep telefonların sır küpüne dönüştüğü bir çağda, dijital dünyada kurulan mahremiyetin açığa çıkmasının nelere sebep olacağını tokat gibi yüzümüze çarpıyor. Oyun, cep telefonlarını birer kara kutuya, hatta birer dijital mayın haline getirmenin başımıza ne işler açabileceğini yakın arkadaşların hikâyesi üzerinden net bir şekilde gözler önüne seriyor.

“Yuva I Home”
B Planı’nın sahnelediği “Yuva I Home” ise, 14 Ekim Pazar günü 17.00’de TOY İstanbul’da seyirciyle buluşacak. Sami Berat Marçalı’nın hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği oyunda Bora Akkaş, Ozan Ayhan, Özlem Zeynep Dinsel ve Saim Karakale rol alıyor. 22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Özlem Zeynep Dinsel’e Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü, Sami Berat Marçalı’ya ise Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü ödüllerini kazandıran “Yuva I Home”, merkezine koyduğu yersiz yurtsuz, her şeyini geride bırakmış, “buraya” yabancı dört göçmenin yuva arayışlarını anlatıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Saklambaç - Ready or Not (2019) Garez - The Grudge (2020) Şaşkın Damat - Abo Nasab (2024) Çakallarla Dans (2010) Güzel Oğlum - Beautiful Boy (2019) Sevgi Taşı - Kevirê Evînê (2013)