5 Dakkada Değişir Bütün İşler

Sedat, Harun ve Cihan mahalleden arkadaş üç gençtir. Bu üçlünün hayatı Sedat’ın iddaa’dan ikramiye kazanmasıyla değişir. Aslında kazandıkları ikramiye topu topu altı yüz liradır, ancak girdikleri bir gecelik macera onların ve temas ettikleri herkesin hayatını geri dönülmez bir şekilde değiştirecektir. O gece, hayatlarında ilk defa pavyona giden üç kafadarın, ödeyemeyecekleri bir hesap gelmesi sonucu pavyon sahibi Tavşan Rıza tarafından cep telefonlarına el konur. Pavyondan atılan Sedat ve arkadaşları gözlerini nezarethanede açarlar. Geceyle ilgili en son hatırladıkları şey kalan son paralarıyla bir parkta içiyor olmalarıdır. Emniyette geçirdikleri süreç onların gece yaptıkları her şeyi yavaş yavaş hatırlamalarına neden olur. Pavyona Molotof atmışlar, bir taksiciyi rehin almışlar ve gecenin sonunda terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınmışlardır. Üç kafadar kendilerini terör suçundan aklamaya çalışırken verdikleri ifadeler Tavşan Rıza ve adamlarının ciddi cezalar almasına neden olur. Benzincinin ruhsatı iptal olurken Harun, Sedat ve Cihan küçük cezalarla kurtulmayı başarırlar.

Yönetmen: Orçun Benli
Oyuncular: Bülent Şakrak, Haki Biçici, Kaan Turgut, Emre Altuğ, Ecem Özkaya Üstündağ, Ali Düşenkalkar, Fatih Koyunoğlu, Murat Şahan, Erdinç Kurt, Ayhan Anıl, Zafer Atlı, Yiğit Pakmen
Kostüm: Buket Engin
Afiş Tasarım: Galip Aksular
Ses: Tayfun Çolakoğlu
Kurgu: Levent Çelebi, Emre Boyraz
Misafir Oyuncular: Nezih Tuncay, Neslihan Acar
Müzik: Özgür Pazarlı
Sanat Yönetmeni: Ali Şahin
Görüntü Yönetmeni: Tufan Kılınç
Finans Koordinatörü: Erhan Taşkıneri
Uygulayıcı Yapımcı: Şükrü Üçpınar
Proje Tasarım: Uzak Yakın Film
Senaryo: Alptekin Öztürk, Orçun Benli, Şükrü Üçpınar
Yapımcı: Ayfer Özgürel
Gösterim Tarihi: 06 Mayıs 2016
Dağıtım: Chantier Films,
Yapım: TFT Yapım, Uzak Yakın Film

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Nene Hatun (2010) Avengers: Sonsuzluk Savaşı - Avengers: Infinity War (2018) Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı - The Ballad of Songbirds & Snakes (2023) Denizde Dehşet - 47 Meters Down (2017) Bedenimi Kaybettim - I Lost My Body (2020) Nefesim Kesilene Kadar (2015)

Leave a comment