UNIVERSAL PICTURES Sunar

JOHNNY ENGLISH TEKRAR İŞ BAŞINDA

Birleşik Krallık tehlikede. Başbakanın G12 zirvesin ev sahipliği yapmasına beş gün kala, MI7’nin güvenliği ihlal edilmiş ve sahadaki bütün ajanların kimliği açığa çıkmıştır. Faili bulmak için tek umut emekli bir ajanı göreve getirmektir. Ama çoğu ya ölmüş ya da ölmek üzeredir. MI7’nin müdürüne tek bir seçenek kalır ve seçeneğin adı da English’tir. Johnny English.
Öğretmenlik görevini bir kenara bırakan Johnny English görevi kabul eder. Ama işler, en son sahada çalıştığı zamandan bu yana değişmiştir. Silahların ve aygıtların yerini dijital telefonlar, spor arabaların yerini elektrikli hatchback’ler almıştır. English şaşırır ama kısa sürede bu yeni protokolün bir çaresini bulur. Dijital bir dehayı yakalamak için analog bir yaklaşım gerektiğini öne sürer. Böylece English, tam donanımlı bir Aston Martin’in üzerindeki tozları üfler, dış iskelet kıyafetini ve mıknatıslı botlarını ortaya çıkarır, şerbet soslu vericileri, patlayan kulak temizleme çubuklarını alır, Bough’ı MI7’nin unutulmuş bodrumundan çıkarır ve görevine başlar.
English ve Bough, İngiliz ajanlarını afişe eden sinyalin en son alındığı yer olan Fransız Riviyerası’na giderler. Ama gizli eylemleri, Cote D’Azur’un en göz alıcı restoranlarından birini yerle bir ettiğinde bir anda kargaşa çıkar. Yılmadan kokuyu tekrar alırlar. Bu kez koyda demirlemiş son teknoloji bir yatı gözlerine kestirirler. Yatın sahibi, Amerika’nın en geç milyarderi, çok bilgili, çok sofistike, teknoloji devi Jason Volta’dır. Kahramanımız kısa süre içinde komplonun arkasından Volta’nın olduğunu anlar ama Volta’nın güçlü cazibesinden etkilenmiş olan Başbakan’ı ikna etmesi gerekmektedir.
Sonuç olarak Johnny’nin Volta’yı ortaya çıkarmak ve dünyayı onun dünya çapında ağın mutlak kontrolünü ele geçirmek amaçlı büyük planından korumak çabasıyla bir talihsizlikten diğerine doğru yalpalamasıyla ince zekaya sahip olanla olmayan arasında, dahi ile Bay Akılsız arasında ve ileri teknolojiyle analog arasında bir savaş başlar.

Yönetmen: DAVID KERR
Oyuncular: ROWAN ATKINSON, BEN MILLER, OLGA KURYLENKO, JAKE LACY ve EMMA THOMPSON
Yapımcılar: TIM BEVAN
ERIC FELLNER
CHRIS CLARK
Senaryo: WILLIAM DAVIES

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
38 Şahit - 38 Temoins - 38 Witnesses (2013) Vahşetin Çocukları - Wit Licht - The Silent Army (2011) Kariyer (2015) Kolpaçino 4 4'lük (2024) Fırtınalı Hayatlar - Genius (2016) Cüce Dedektif Şerlok - Sherlock Gnomes (2018)