ENDLESS ART TAKSİM
SEZONUN DİKKAT ÇEKEN OYUNLARINI
SAHNESİNDE AĞIRLIYOR!

Sezonun dikkat çeken üç oyunu, Endless Art Taksim’de art arda tiyatroseverlerle buluşuyor. Yaşamın kenarına itilmiş genç bir kâğıt toplayıcısının iç dünyasını konu alan “Karşı Yaka Işıkları” 30 Nisan’da; orta halli bir tiyatroda figüranlık yapmakta olan yalnız bir adamın hayat hikâyesini anlatan “Ben Ölürsem Arkamı Kim Toplar?” 2 Mayıs’ta; evliliklerinde problem yaşayan çiftlerin hikâyesini ele alan “Yarın Daha Güzel Olacak” ise 4 Mayıs’ta Endless Art Taksim’de!

 

Kültür sanat merkezi Endless Art Taksim, 30 Nisan 2018 Pazartesi günü “Karşı Yaka Işıkları” oyununa ev sahipliği yapacak. Murat İpek’in yazdığı, yönetmen koltuğunda Ferit Koen’in oturduğu tek kişilik oyunda İzzet Memi rol alıyor. Yaşamın kenarına itilmiş genç bir kâğıt toplayıcısının iç sesine kulak veren oyunda seyirciler kendi iç dinamiklerini de keşfediyorlar. Oyunun hemen ardından, Dr. Memi ile gerçekleştirilen söyleşide izleyiciler, kendilerini analiz etme olanağı buluyorlar.

“Ben Ölürsem Arkamı Kim Toplar?” oyunun bilet satışlı galası 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü Endless Art Taksim’de gerçekleşecek. Ömer Naci Topçu’nun yazdığı, Levent Aras’ın yönettiği oyunda Melih Madan tek başına rol alıyor. Oyun, orta halli bir tiyatroda figüranlık yapan, hatta o tiyatroda dekorların, kostümlerin arasında yaşayan yalnız bir adamı konu alıyor. Bir gün bir temsil sonrası, seyircilere gitmemeleri için yalvaran yalnız adam, herkesin gözü önünde Rus ruleti oynayarak intihar edecektir. Her tetiğe basma arasında, Türk filmlerini anımsatan hayat hikâyesinden kesitler anlatır. Heyecanın, gülümsemenin, kahkahanın, gözyaşının ve hüznün eksik olmadığı bu 50 dakikalık serüven; tek kişilik performansın sınırlarını zorluyor.

“Yarın Daha Güzel Olacak” oyunu ise 4 Mayıs 2018 Cuma günü akşamı Endless Art Taksim’de seyirciyle buluşacak. Şirin Gedikli’nin yazdığı, Ali Yaylı’nın yönettiği oyunda, Sercan Bayhan ve Melisa Artan birlikte rol alıyor. Evliliklerinde problem yaşayan çiftlerin hikâyesini ele alan oyunda; Şinaz ve Ferudun çifti bir yandan güzel bir akşam yemeği yerken diğer yandan ise durumlarını gözden geçirme kararı alır. Bu özellikle Şinaz için kaçırılmayacak bir fırsattır. Kocasının ilgisizliğinden bunalan Şinaz, tüm hünerlerini sergileyerek Ferudun’a büyük bir ders verme niyetindedir. Fakat unuttuğu bir şey vardır, o masa sıradan bir yemek için hazırlanmamıştır. Akrep ile yelkovan birbiriyle yarış ederken zaman, yine hiç ummadıkları anda onlara büyük sürprizler hazırlar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kahraman Ördek - Quackerz (2016) Gri Kurt - The Grey (2012) Saklı (2015) Aslan Yürek - The Lion (2021) Troller: Hep Beraber - Trolls Band Together (2023) Ayı Yogi - Yogi Bear (2011)