Gecede Emin Alper’in yönetmenliği yaptığı Tepenin Ardı en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi yardımcı erkek oyuncu performansı ödülünü Mehmet Özgür ile aldı. Zeki Demirkubuz’un yönettiği Yeraltı, aday olduğu dokuz dalın beşinde mutlu sona ulaşırken, on iki adaylığı bulunan Araf töreni iki, Zenne ise bir SİYAD heykelciğiyle tamamladı…

Tuncan Okan Emek Ödülü usta gazeteci, sinema yazarı Sevin Okyay aldı.

SİYAD – Sinema Yazarları Derneği 2012 yılının en iyilerini 21 Ocak Pazartesi gecesi gerçekleşen bir törenle açıkladı. D-Smart’ın 20. Kanalından HD kalitesiyle yayınlanan ödül töreninde tam on dokuz ödül sahiplerine verildi. 2012 yılında yaşamını yitiren sinema sanatçılarının da kısa bir anı filmiyle anıldığı gecede on bir ana dalda değerlendirilen Türkiye yapımlarının yanı sıra onur, emek, en iyi yabancı film, kısa ve belgesel film dallarında da ödüller dağıtıldı. Başarılı oyuncu Ceyda Düvenci’nin sunumuyla gerçekleşen gece sonunda davetliler, sinema sanatçıları ve ödül kazananlar Nişantaşı’nın ünlü mekanı Juno’da kutlama partisine katıldılar.

EN İYİ FİLM: Tepenin Ardı
EN İYİ YÖNETİM: Zeki Demirkubuz (Yeraltı)
EN İYİ SENARYO: Emin Alper (Tepenin Ardı)
CAHİDE SONKU EN İYİ KADIN OYUNCU PERFORMANSI: Neslihan Atagül (Araf)
EN İYİ ERKEK OYUNCU PERFORMANSI: Engin Günaydın (Yeraltı)
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU PERFORMANSI: Nihal Yalçın (Yeraltı)
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU PERFORMANSI: Mehmet Özgür (Tepenin Ardı)
EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ: Türksoy Gölebeyi (Yeraltı)
EN İYİ MÜZİK: Demir Demirkan-Paolo Poti (Zenne)
EN İYİ KURGU: Zeki Demirkubuz (Yeraltı)
EN İYİ SANAT YÖNETİMİ: Osman Özcan (Araf)
AHMET ULUÇAY UMUT ÖDÜLÜ: Dilan Aksüt (Lal Gece)
ONUR ÖDÜLÜ: Arif Erkin
ONUR ÖDÜLÜ: Necla Nazır
ONUR ÖDÜLÜ: Feyzi Tuna
TUNCAN OKAN EMEK ÖDÜLÜ: Sevin Okyay
EN İYİ KISA FİLM: Sessiz-Be Deng
EN İYİ BELGESEL FİLM: Ben Uçtum Sen Kaldın
EN İYİ YABANCI FİLM: Aşk-Amour (Yönetmen: Michael Haneke / Bir Film )

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Paçi: Av Sanatı (2018)  (2019) Rus'un Oyunu  (2016) My Little Ponny Filmi - My Little Pony: The Movie (2017) The Imitation Game: Enigma (2015) İçimdeki Şeytan - The Devil Inside (2012)

Leave a comment