İSTANBUL SEVDALILARINDAN
“İSTANBUL DEYİNCE”YE
İLK GÖSTERİMİNDE
DUYGU YÜKLÜ ALKIŞ!

Tiyatro Şenay’ın İstanbul hakkında yazılmış şiirlerden bir derlemeyle, İstanbul sevgisini, eski İstanbul’a duyulan özlemi ve şehrin dönüşüm hikâyesini anlatan “İstanbul Deyince” adlı yeni oyununun prömiyeri, 15 Şubat Perşembe akşamı Gayrettepe KATS Sahne’de gerçekleşti! İstanbul’un seslerine hayat veren perküsyon ustası Orhan Topçuoğlu’nun yanı sıra Eda Özel ve Onur Şenay’ın da rol aldığı “İstanbul Deyince”; Beren Saat, Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, Mustafa Alabora, Kamuran Akkor, Hıncal Uluç, Zeynep Özyılmazel, Canan-Cihan Okan, Gülen Karaman, Orhan Oğuz, Ayçe Abana, Sibel Gökçe gibi ünlü isimlerin de katıldığı ilk gösteriminde seyirciden büyük alkış aldı.

“İstanbul Deyince” aklımıza neler gelir neler; bir vapurun çığlığı, bir martının sesi, bir şiirin rüzgârı, bir şarkının ezgisi… “İstanbul Deyince” aklımıza bir masal geliyor. Çağlar boyunca aşk, nefret, özlem ve umut olmuş, hem varlık hem yokluk olmuş bir şehrin başrolde olduğu “İstanbul Deyince” oyununda; sevdiğimiz ve hasret kaldığımız İstanbul’un yok oluş hikâyesini şiirlerden dinliyor, İstanbul’a yapılan ihanetle yüzleşiyoruz.

Perküsyon ustası Orhan Topçuoğlu’nun, milattan sonra 3. yüzyıldan günümüze kadar, İstanbul üzerine yazılmış şiirleri derlediği “İstanbul Deyince” adlı şiirli-vurmalı gösteride; Orhan Topçuoğlu, Eda Özel ve Onur Şenay aynı sahnede buluşuyor. ‘İstanbul sesleri’nin Orhan Topçuoğlu’nun sıra dışı ve usta yorumuyla dinlenebileceği oyunda; yaşadığımız şehrin hikâyesi, şehrin kendi sesleriyle birlikte anlatılıyor.

Özdemir Çiftçioğlu’nun yönetmenliğini, Ümit İlban’ın yardımcı yönetmenliğini, Cengiz Orhonlu’nun ışık yönetmenliğini üstlendiği oyunun dekoru Onur Şenay, kostümleri Özdemir Çiftçioğlu, afiş tasarımı Berkcan Okar, fotoğrafları ise Fethi Karaduman imzası taşıyor.

“İSTANBUL DEYİNCE”
TİYATRO ŞENAY
Derleyen: Orhan Topçuoğlu
Yöneten: Özdemir Çiftçioğlu
Yönetmen Yardımcısı: Ümit İlban
Dekor: Onur Şenay
Işık: Cengiz Orhonlu
Kostüm: Özdemir Çiftçioğlu
Fotoğraf: Fethi Karaduman
Afiş Tasarım: Berkcan Okar
Oyuncular: Orhan Topçuoğlu, Eda Özel, Onur Şenay
Prodüksiyon: KATS Sahne

Tiyatro Şenay’ın, sözleri ve sesleriyle benzersiz bir şehir hikâyesi anlatan “İstanbul Deyince” adlı yeni oyunu, prömiyerinin ardından 18 Şubat Pazar günü 17.00’de, 21 Şubat Çarşamba ve 22 Şubat Perşembe akşamları ise 20.30’da Gayrettepe KATS Sahne’de sahnelenecek. Oyunun biletleri, Biletix’ten ve gişeden temin edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2 - Insidious: Chapter 2 (2013) Drakula: Son Yolculuk - The Last Voyage of the Demeter (2023) Lal (2014) Güzel Adam Süreyya (2018) Şeytanın Bilinmeyen Hikayesi - The Good Things Devils Do (2021) Doğmamış / The Unborn (2009)