İBB ŞEHİR TİYATROLARI 44. İSMET KÜNTAY ÖDÜLLERİ’NDE 3 ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
Sahnelediği klasik ve çağdaş tiyatro oyunlarıyla seyirciden büyük ilgi gören İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 44. İsmet Küntay Ödülleri’nden 3 ödüle layık görüldü.
Oyun yazarı İsmet Küntay adına, yıllardır aralıksız olarak sürdürülen ‘İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’ yirmi ayrı dalda kazananlarını açıkladı.

Kadıköy Büyük Kulüp’te düzenlenen 44. İsmet Küntay Ödül Töreni’nde 3 ayrı ödül alan İBB Şehir Tiyatroları büyük gurur yaşadı.
Yılın En Başarılı Dramaturg Ödülü, tiyatro sanatı için özel ve öznel bir yeri bulunan dramaturgi dalındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Hilmi Zafer Şahin’e, Yılın En Başarılı Çocuk Oyunu Ödülü Dersu Yavuz Altun’un yazdığı ve yönettiği “Benim Güzel Pabuçlarım” adlı oyuna, Yılın En Başarılı Işık Tasarımı Ödülü Duşan Kovacevic’in yazdığı, M. Nurullah Tuncer’in yönettiği, “Ocak’ta Bahar” adlı oyundaki başarılı ışık tasarımı nedeniyle Osman Aktan’a verildi.
Gazeteci Yazar Hayati Asılyazıcı’nın Seçici Kurul Başkanlığı’nı sürdürdüğü, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Oğuz Turgay, Emine Şahinkaya’dan oluşan “İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu”, 2018-2019 tiyatro döneminde sahnelenen oyunlar arasında yaptığı değerlendirme sonucunda, kazananları belirledi.
Hilmi Zafer Şahin’e verilen Dramaturg ödülü; tiyatro tarihçisi, incelemesi ve kuramcılarının oyun metni üzerindeki çalışmalarını ve sonra da oyunun sahneye konuluşu açısından sanatsal bilgileri kapsıyor.

OCAK’TA BAHAR
2. Dünya Savaşı’nda Yugoslavya adındaki ülkede büyük bir değişim başlar. 1940 yılından sonra kapalı kapılar ardında yaşanan açlık ve yokluk içinde umudun ve sevginin hikâyesi işlenir. Savaşın yarattığı güç dengesinde sömürünün ve manipülasyonların yerini sorgularken çok kültürlülüğün yaşandığı bu topraklarda kardeşin kardeşi öldürmesine tanık oluruz. “Ocakta Bahar” adıyla yazılan oyun 1995 yılında Emir Kusturica tarafından Underground (Yeraltı) ismiyle filme çekilmiştir. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği oyunda Aslı Nimet Altaylar, Caner Çandarlı, Tankut Yıldız, Alp Tuğhan Taş, Gürol Güngör, Onur Şirin, Serap Doğan, Cihat Faruk Sevindik, Berk Samur, Çağlar Ozan Aksu, Hakan Gümüş, Destan Batmaz, Elyesa Çağlar Evkaya, Buğra Can Ildırışık, Hazal Uprak, Aslı Şahin, Damla Cangül Yiğit, Gül Yıldırım, Ayşe Günyüz Demirci, Mana Alkoy rol alıyor.
BENİM GÜZEL PABUÇLARIM (3+ Yaş)
Günün birinde sirke, bir robot palyaço gelir ve sevimli palyaço sirkten kovulur. Bu kadarıyla da kalmaz, parası olmadığı için çok sevdiği pabuçları elinden alınır. Palyaçomuz pabuçlarını geri almak için iş aramaya başlar. Girdiği işlerden çocuksu duyarlılığı nedeniyle bir bir kovulur. Pabuçlarına asla kavuşamayacağını düşünüp umutsuzluğa kapıldığında, imdadına çocuklar yetişir ve onların desteğiyle pabuçlarına ulaşır. Yeniden çocuklarla birlikte kahkaha dolu gösterisini gerçekleştirmeye devam eder. Dersu Yavuz Altun’un yazıp yönettiği oyunda; Ayşe Günyüz, Çağrı Büyüksayar, Oğuzhan Oğuz, Gülsüm Alkan, Samet Silme, Sefa Turan rol alıyor.
Ödül alan sanatçılarımıza İBB Şehir Tiyatroları adına teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çizmeli Kedi - Puss in Boots (2012) İlk Temas (2022) The BFG - The Big Friendly Giant (2016) Uzak Çığlık - Far Cry (2014) Koro - Boychoir (2015) Kümes (2016)