“4. Yeşilçam Ödülleri”nin adayları 16 Şubat 2011 Çarşamba gecesi Bergüzar Korel ve Engin Altan Düzyatan’ın sunduğu basın toplantısında açıklandı.

TÜRSAK Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi’nin işbirliğiyle TURKCELL’in Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilen ve ülkemizin en geniş katılımlı jürisi tarafından oylanan ‘Yeşilçam Ödülleri’ dördüncü kez sahiplerini bulmaya hazırlanıyor.

4. Yeşilçam Ödülleri’nin 11 ana dal, 2 özel kategorideki 5’er adayı, Bergüzar Korel ve Engin Altan Düzyatan’ın sunduğu, 16 Şubat 2011 Çarşamba gecesi Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Basın toplantısına TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin YİĞİTGİL, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah DEMİRCAN ve Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray ÖZTÜRKLER’in yanı sıra; Melisa Sözen, Ece Sükan, Ahu Yağtu, Özge Özpirinçci, Mete Horozoğlu, Selim Demirdelen, Umut Kurt, Irmak Ünal, Selda Alkor, Gülriz Sururi, Ezgi Asaroğlu, Ömür Gedik gibi isimler katıldı.

Yeşilçam’ın her eve girdiğini ve hayatımızın bir parçası olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bugüne kadar Yeşilçam her eve girmiş, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu enerjinin devam etmesini, Yeşilçam’ın yeni filmlerle, yeni eserlerle tüm ülkemize yayılmasını arzu ediyoruz. Biz, daha dün, “Yeşilçam’ı kaybediyoruz diyorduk. Sahip çıkalım, yaşatalım, diye düşünüyorduk. Uluslararası düzeyde hak ettiği yere taşımak istiyorduk. Şimdi, Yeşilçam, Beyoğlu’nda tekrar hayat buluyor. Türk sineması yeniden Yeşilçam’dan, ilk adımlarını attığı, büyüyüp olgunlaştığı yerden dünyaya açılıyor. Çok şükür, bugün Yeşilçam Ödülleri, henüz dördüncü yılında olmasına rağmen Türk sinemasının Oscar’ı olarak anılıyor.” diye konuştu

TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, Sinema dünyamızın gelecekteki uluslararası arenalarda etkin olabileceği ve sesini duyurabileceği bu tip güçlü projelerin tüm kültür ve sanat dünyası tarafından desteklendiğini görmek Türk Sineması adına sevindirici bir olay olduğunu belirterek; “Bu aslında bir yarışmadır. Bu tip yarışmalardan daima daha kaliteli sanat ürünleri çıkar. Önümüzdeki yıllarda giderek gelişeceğine inandığım bu projeye destek olan herkese teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Türk sinemasına emek veren sanatçı ve sinemacıların buluştuğu Yeşilçam Ödülleri’nin 4 yıldır destekçisi olduklarını belirterek, finale kalan tüm adaylara başarılar diledi ve “Bir iletişim ve teknoloji şirketi olarak, iletişim kurmanın en güzel yollarından birinin sanat olduğuna inanıyoruz. Gelişen teknolojiler ve mobilite ile birlikte, artık herkes her yerden istediği bilgiye, müziğe, içeriğe anında ulaşabiliyor. Mobil internet ve artan akıllı cihaz kullanımı sayesinde sinema sektörünün de teknolojik gelişmelerden yararlanabileceğini düşünüyoruz. Sinemaseverler izlemek istedikleri filmlerin fragmanlarına, bilgilerine cep telefonlarından rahatlıkla ulaşabiliyor. Kampanyalarımız ile yediden yetmişe herkesi sinemaya gitmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Bu çabalarımız, TÜRSAK gibi, Beyoğlu Belediyesi gibi sinemaya destek veren kuruluşlarla işbirliği içerisinde devam edecek” dedi.

Tüm kategorilerin adayları belli oldu…

Yeşilçam Ödülleri’nin ilk etabında, filmlerin yaratıcı ekiplerinin ve sektör temsilcilerinin yer aldığı ilk jüri değerlendirdi. Filmlerin yaratıcılarının hiçbir dalda kendi filmlerine oy kullanamadıkları ve Noter huzurunda yapılan bu ilk değerlendirme sonucunda, her kategoride en çok oyu alan 5’er aday belirlendi.

Yeşilçam Ödülleri’nin ikinci etap jürisi ise, sektörle birlikte, sinema akademisyenlerinin, iş, kültür, sanat ve medya dünyasının kamuoyu önderleri konumundaki sinemaseverleri de kapsayan isimlerden oluşuyor.

TÜRSAK Vakfı tarafından Şubat ayının son haftasında gönderilecek ikinci etap dosyaları oylayacak olan Türkiye’nin en geniş katılımlı jürisi, ilk jürinin seçtiği her daldaki beşer aday arasından her dalın birincilerini belirleyecek.

İlk 5’e giren aday filmler, Yeşilçam Ödülleri Jürisi için tekrar gösterimde…

Sinema sektöründen isimlerin yer aldığı Yeşilçam Ödülleri’nin ilk etap jürisinin belirlediği aday filmler, büyük jüri için tekrar gösterilecek.

4. Yeşilçam Ödülleri Jüri Üyeleri, aday filmleri, TÜRSAK Vakfı’nca kendilerine iletilecek giriş kartlarıyla 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Atlas Sineması’nda ücretsiz olarak izleyebilecek.

Yeşilçam Ödülleri’nde, Mart ayı içerisinde, ikinci etap jürinin değerlendirme dosyaları teslim alınarak noter huzurunda oylama zarflarının tasnifi yapılacak.

Ödül Töreni 28 Mart 2011 de

4. Yeşilçam Ödülleri’nin her kategorisindeki birinciler, 28 Mart 2011 de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, görkemli bir törenle açıklanacak.

“En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Müzik”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”, “Genç Yetenek” ve “En İyi İlk Film” kategorilerinde verilecek ödül heykelciklerinin yanı sıra “En İyi Film” ödülü 250.000 TL, “En İyi İlk Film” ödülü 50.000 TL ile desteklenecek. Bu yıl ayrıca “En İyi Yönetmen” ödülü de 50.000 TL para ödülü verilerek desteklenecek.

İki yeni ödül daha veriliyor

Sinema sektöründen gelen talepler göz önüne alınarak verilen ödüllere bu yıldan itibaren “En İyi Sanat Yönetmeni” ve “En İyi Kurgu” olmak üzere iki yeni ödül eklendi. Böylece 28 Mart 2011 akşamı yapılacak görkemli törende 13 ödül sahibini bulmuş olacak.

4. YEŞİLÇAM ÖDÜLÜ ADAYLARI

EN İYİ FİLM ADAYLARI

Av Mevsimi
Çoğunluk
Eyvah Eyvah
Kavşak
Kosmos
Yahşi Batı

EN İYİ YÖNETMEN ADAYLARI

Ömer Faruk Sorak-Yahşi Batı
Reha Erdem-Kosmos
Selim Demirdelen-Kavşak
Seren Yüce-Çoğunluk
Yavuz Turgul-Av Mevsimi

EN İYİ SENARYO ADAYLARI

Ata Demirer-Eyvah Eyvah
Onur Ünlü-Beş Şehir
Reha Erdem-Kosmos
Selim Demirdelen-Kavşak
Seren Yüce-Çoğunluk
Yavuz Turgul-Av Mevsimi

EN İYİ MÜZİK ADAYLARI

Fahir Atakoğlu-Serkan Çağrı/Eyvah Eyvah
REDD-Prensesin Uykusu
Selim Demirdelen-Kavşak
Tamer Çıray-Av Mevsimi
Zülfü Livaneli-Veda

EN İYİ KURGU ADAYLARI

Çağrı Türkan-Yahşi Batı
Çiçek Kahraman-Natalin Solakoğlu/Ses
Mary Stephen-Çoğunluk
Reha Erdem-Kosmos
Selim Demirdelen-Kavşak

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ ADAYLARI

Barış Özbiçer-Çoğunluk
Florent Herry-Kosmos
Mirsad Herovic-Yahşi Batı
Türksoy Gölebeyi-Ses
Uğur İçbak-Av Mevsimi

EN İYİ SANAT YÖNETMENİ ADAYLARI

Hakan Yarkın-Veda
Hakan Yarkın-Yahşi Batı
Meral Efe-Çoğunluk
Ömer Atay-Kosmos
Sırma Bradley-Av Mevsimi

EN İYİ KADIN OYUNCU ADAYLARI

Demet Akbağ-Eyvah Eyvah
Demet Evgar-Yahşi Batı
Esme Madra-Çoğunluk
Sevinç Erbulak-Prensesin Uykusu
Türkü Turan-Kosmos

EN İYİ ERKEK OYUNCU ADAYLARI

Bartu Küçükçağlayan-Çoğunluk
Cem Yılmaz-Av Mevsimi
Güven Kıraç-Kavşak
Sermet Yeşil-Kosmos
Tansu Biçer-Beş Şehir

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU ADAYLARI

Melisa Sözen-Av Mevsimi
Nihal Koldaş-Çoğunluk
Özge Özpirinççi – Veda
Selen Uçer-Büyük Oyun
Şebnem Sönmez-Beş Şehir

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU ADAYLARI

Bülent Emin Yarar-Beş Şehir
Çetin Tekindor-Av Mevsimi
Okan Yalabık-Av Mevsimi
Salih Kalyon-Eyvah Eyvah
Zafer Algöz-Yahşi Batı

EN İYİ İLK FİLM ADAYLARI

1- Çakal- Erhan Kozan
2- Çoğunluk- Seren Yüce
3- Çok Filim Hareketler Bunlar-Ozan Açıktan
4- Kavşak-Selim Demirdelen
5- Köprüdekiler-Aslı Özge
6- Romantik Komedi-KETCHE

EN İYİ GENÇ YETENEK ADAYLARI

Büşra Pekin-Çok Filim Hareketler Bunlar
Damla Sönmez-Mahpeyker: Kösem Sultan
Esme Madra-Çoğunluk
Şenay Orak-Min Dit/Ben Gördüm
Umut Kurt-Kavşak

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tepelerin Ardında - Beyond The Hills (2013) Kabus - Fairytale (2012) Beden - Body (2015) FERRARI (2023) Kimsesiz Çocuk – Remi Nobody’s Boy (2019) Vatikan'ın Şifresi: Bir Temel Macerası (2023)

Leave a comment