Sarp Apak ve Yönetmen Tunç Şahin, “Edebiyattan Sinemaya: KARIŞIK KASET” adlı söyleşi gerçekleştirecek

Dördüncü baskıya giden KARIŞIK KASET (Yazarı Uygar Şirin) adlı romanımız,  Bir Film tarafından sinemaya uyarlandı. 21 Kasım’da vizyonda olacak filmin başrollerinde Özge Özpirinçci, Sarp Apak, Bülent Emin Yarar var. Yönetmen Tunç Şahin. “Ulaş ve İrem’in çocukluk yıllarında başlayan aşkları ve fonda 90’lı yılların pop müzikleri….

İkinci kitabımız ise 2013 yılında Orhan Kemal Roman Ödülü’nü kazanmış olan  ve yeni kapağıyla 3. Baskıya giden Hasan Özkılıç romanı ZAHİT; zorunlu göçten dolayı köylerini terketmek zorunda kalmış Doğu’dan batı’ya gelip (İzmir’e) yerleşen bir ailenin 4 çocuğu üzerinden anlatılan hayal kırıklıkları, mutsuzluklar, aşklar, kayıp hayatlar… özellikle 80 sonrası Türkiye panoraması eşliğinde, ülkenin içinde bulunduğu siyasi ortamın gencecik insanların kaderlerini nasıl belirlediğine dair olağanüstü bir roman… ve bu romandan da bir film yapıldı. Erden Kıral’ın yönetmenliğinde, Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat, Vildan Atasever, İlyas Salman gibi çok güçlü oyuncu kadrosuyla GECE ismiyle 14 kasım’da vizyonda…  

Her iki film de bir hafta arayla vizyonda olacak…

Karışık Kaset yazarı Uygar Şirin’in 16 Kasım Saat 13:30 – 15:00 arasında Kırmızı Kedi Yayınevi Standı’nda İMZA etkinliği olacak; ardından Uygar Şirin saat 15:30’da oyuncu Sarp Apak ve Yönetmen Tunç Şahin ile birlikte “Edebiyattan Sinemaya: KARIŞIK KASET” isimli bir söyleşi gerçekleştirecektir…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Paris’te Gece Yarısı - Midnight in Paris (2011) Bir Daha Asla Kar Yağmayacak - Never Gonna Snow Again (2021) Peri: Ağzı Olmayan Kız - Peri:                  Girl With No Mouth (2020) Kan Bağı - Blood Father (2016) Bohemian Rhapsody (2018) Tenten’in Maceraları - The Adventures of Tintin (2011)

Leave a comment