YOLCULAR / 1 Oyun 6 Yönetmen
Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 32.si düzenlenen Genç Günler Festivali kapsamında özel olarak hazırlanan “Yolcular” sıradışı bir yorumla izleyiciyle buluşacak.  Sam Bobrick’in 8 episoddan oluşan oyununun her episodunu farklı bir yönetmen sahneye koyuyor. Şehir Tiyatroları’ndan 6 genç yönetmenin sahnelediği oyunun oyuncu kadrosunda ise, yine Şehir Tiyatroları’ndan deneyimli isimlerle genç kuşak oyuncuları bir araya geliyor.
Sam Bobrick’in yazdığı çevirisini Fikret Urucu’nun yaptığı ‘’Yolcular’’ isimli oyunu Berna Adıgüzel, Ali Gökmen Altuğ, Arda Aydın, Murat Garipağaoğlu, Özgür Kaymak ve Tolga Yeter yönetiyor.
Küçük bir otobüs terminalinde kesişen hayatların hikayesini konu ediniyor. Hayata tutunmakta güçlük çeken, hayallerinin peşinde koşan fakat her defasında hayal kırıklığına uğrayan karakterlerin hayatları mizahi bir dille ele alınıyor. Otobüs terminalinde bekleyen yolcular başarı ve başarısızlığı, acıyı ve sevinci ve kendilerine dayatılan değerlerin anlamsızlığını seyirciyle birlikte keşfediyorlar. Aynı dekorun içinde farklı yönetmenlerin bakış açılarıyla ele alınan hikayeler bir sokak müzisyeninin ortaklığında birleşiyor. Oyun ; 20 Mayıs 2016 Cuma günü saat 19.00’de Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ücretsiz olarak seyirci karşısına çıkacak.Oyunda ; Cafer Alpsolay, Elçin Atamgüç, Sezai Aydın, Canan Kübra Birinci, Pelin Budak, Damla Cangül, Onur Demircan, Ercan Demirhan, Özgür Dereli, Gökhan Eğilmezbaş, Elyesa Çağlar Evkaya, Zeynep Ceren Gedikali, Fatma İnan, Tarık Köksal, Özge OIdaç, Neslihan Ayşe Öztürk, Caner Çandarlı, Çağlar Polat ve Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor.
32. Genç Günler kapanış konseri’nde Hakan Elbir ve Bensu Orhunöz müzikseverlerle buluşacak. Kapanış konseri 20 Mayıs 2016 Cuma günü saat 18.30’da Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Sam Bobrick 1932 doğumlu Amerikalı yazar, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni ve söz yazarıdır. Amerika Hava Kuvvetleri’nde üç yıl geçirdikten sonra, okula geri dönmüş ve Illinois Üniversitesi’nde Gazetecilik bölümünden mezun olmuştur. 1990 yılına kadar birçok televizyon dizisi ve programının yazarlığını yapmıştır. 30’u aşkın oyun yazmıştır. İlk oyunu Norman, Is That You? 1970’lerin başında Broadway’de sahnelenmiş, Paris’te beş yıl boyunca perde açmış ve otuzun üzerinde ülkede sahnelenmiştir. En bilinen oyunları arasında; Remember Me?, Getting Sara Married, Last Chance Romance, Hamlet II (Better Than The Original), New York Water, Passengers ve The Crazy Time sayılabilir.  Bobrick, Amerika’da Tiyatro Yönetmenleri ve Koreografları Derneği’nin, Oyun Yazarları Derneği ve Yazarlar Derneği’nin üyesidir.
Gösterim ücretsizdir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lanetli Tapınak (2022) 13 Günah - 13 Sins (2015) Kimlik Hırsızı - Identity Thief (2013) Nocturama (2017) İnsanları Seyreden Güvercin - En Duva Satt på en Gren Och Funderade på Tillvaron – A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (2014) The Albanian Virgin (2024)

Leave a comment