Aslı Gibidir – Copie Conforme – Certified Copy

Yönetmen: Abbas Kiarostami
Oyuncular: Juliette Binoche, William Shimell, Jean-Claude Carriere, Agathe Natanson
Senaryo: Abbas Kiarostami
Tür: Dram, Romantik
Süre: 106 dk.
Vizyon Tarihi: 31 Aralık 2010
Firma: M3 Film – Mars Production
Özet: Adam, bir konferansa konuşmacı olarak katılan İngiliz bir yazar; kadın, Fransa’dan gelen bir sanat galerisi sahibidir. Hayranlık duyduğu yazara bir gün boyunca Toscana’yı gezdiren kadın, saatler ilerledikçe adamla yakınlaşarak hem ikili ilişkileri hem de nesnelerin ve kişilerin gerçekliğini sorgulamaya başlar.

Web Sitesi: http://www.imdb.com/title/tt1020773/

Çapkın – Spread

Yönetmen: David Mackenzie
Oyuncular: Ashton Kutcher, Anne Heche, Margarita Levieva, Sebastian Stan
Senaryo: Jason Dean Hall
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Süre: 97 dk.
Vizyon Tarihi: 24 Aralık 2010
Firma: Duka Film Özet: Nikki, hayatının devamını kadınların istediklerini vererek sağlayan ama jigolo olmayan seksi bir dolandırıcıdır. Nikki’nin son zaferi, orta yaşlı avukat Samantha’dır, ancak daha sonra, kendisiyle aynı yaşta olan güzel garson Heather ile tanışır. Samantha’nın yurt dışında olduğu bir zamanda Heather, Nikki’yi Samantha’nın evinde ziyarete gelir. Samantha eve döndüğünde Nikki’nin kendisini aldattığını görür ve her şey bundan sonra başlar.

Web Sitesi: www.spread-themovie.com

Hayde Bre

Yönetmen: Orhan Oğuz
Oyuncular: Şevket Emrulla, Nilüfer Açıkalın, İlker İnanoğlu, Mustafa Yaşar
Senaryo: Orhan Oğuz
Tür: Dram
Süre:
Vizyon Tarihi: 31 Aralık 2010
Firma: Cine Group – Kardeş Sanatlar Film Prodüksiyon
Özet: Balkanlardaki hayatını mutlu bir şekilde geçiren Şaban Aga ile İstanbul’da yaşam savaşı veren üvey kızı Saadet’in hayatı beklenmedik bir şekilde kesişir. Saadet, oğlunun sünneti için Makedonya’ya gider, eşi vefat eden Şaban Aga’yı İstanbul’a getirir. Şehir hayatına uyum sağlayamayan Şaban Aga, devamlı misafir olduğunu düşünmekte, eski yaşamına dönmek istemektedir.

Web Sitesi: www.haydebrefilm.com

Memleket Meselesi

Yönetmen: İsa Yıldız
Oyuncular: Şevket Emrulla, Nilüfer Açıkalın, İlker İnanoğlu, Mustafa Yaşar
Senaryo: Orhan Oğuz
Tür: Dram, Komedi
Süre: 105 dk.
Vizyon Tarihi: 31 Aralık 2010
Firma: UIP Filmcilik – ACR Yapım
Özet: Emekliliği gelmiş ilkokul öğretmeni Adil Hoca kendi kasabasına tayin olmuştur. Emekliliğini beklerken, kasabadaki genç bir polisten okkalı bir tokat yer ve gururu fena halde incinir. Genç polisin cezalandırılarak adaletin yerini bulmasını isteyen Adil Hoca, sonunda istediğini başarır ve herkesin “Unut gitsin” dediği polis tokadını, bütün ülkeye duyurarak, “Memleket Meselesi” haline getirir.

Kukuriku: Kadın Krallığı

Yönetmen: Serkan Ok
Oyuncular: Levent Ülgen, Didem Erol, Ali Düşenkalkar, Serap Aksoy
Senaryo: Hasan Özsoy
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Süre: 95 dk.
Vizyon Tarihi: 31 Aralık 2010
Firma: Tiglon Film – Matla Film Platoları
Özet: Adem ile Havva’dan bu yana uğruna kavgalar edilen, destanlara, edebiyat yapıtlarına konu olan, sinemada işlenen kadın – erkek ilişkisi ve aralarındaki iktidar savaşı, filmin ana temasını oluşturuyor. Bu savaş bazen komik, bazen de trajik sonuçlar doğurmuştur. İktidarı taşıyan kutsal sopa, erkeklerden kadınlara geçerse ne olur? Film hepsini içeriyor.

Web Sitesi: www.kadinkralligi.com

The Experiment

Yönetmen: Paul Scheuring
Oyuncular: Adrian Brody, Maggie Grace, Cam Gigandet, Forest Whitaker
Vizyon Tarihi: 31 Aralık 2010
Firma: Medyavizyon Film
Özet: 2001 tarihli Alman yapımı Das Experiment adlı filmden uyarlanan filmde, 26 kişi psikolojik bir deney için, gardiyan ve mahkûm rolünü oynamaya başlarlar. Deneyin devamında olaylar karmaşık bir boyuta ulaşacak ve kontrolden çıkacaktır. Yeni filmde Adrian Brody mahkûmların liderini, Forest Whiteaker ise gücün yozlaştırdığı bir gardiyanı canlandırıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Damat Koğuşu (2017) Adab-ı Muaşeret (2009) Aşkın İzleri - To The Wonder (2013) Ölüm Zili - Gosa - Death Bell (2010) ODA (2023) Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar - Insidious: The Last Key (2018)

Leave a comment