Aşk Çeşmesi – When in Rome

Yönetmen: Mark Steven Johnson
Oyuncular: Kristen Bell, Josh Duhamel, Danny DeVito, Jon Heder
Senaryo: David Weissman, David Diamond
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Süre: 91 dk.
Vizyon Tarihi: 30 Nisan 2010
Özet: Aşkta hayal kırıklığına uğrayan Beth, ablasının düğününe katılmak için Roma’ya gittiğinde Aşk Çeşmesi’ndeki sihirli paraları toplar ve o paraları oraya atmış olan dört erkeğin çekim merkezine girer. Sosis tüccarı Al, sokak sihirbazı Lance, sevgi dolu ressam Antonio ve fotomodel Gale artık onun peşindedir. Beth taliplerinden kurtulmaya çalışırken Nick adlı yakışıklı bir gazeteciyle tanışır.

Web Sitesi: http://www.greenzonemovie.com

Beni Unutma – Remember Me

Yönetmen: Allen Coulter
Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Pierce Brosnan, Lena Olin, Chris Cooper
Senaryo: Will Fetters
Tür: Dram, Romantik
Süre: 91 dk.
Vizyon Tarihi: 30 Nisan 2010
Özet: Kardeşi intihar ederek ölen Tyler, annesi ve babasınında ilişkilerinin bu olaydan sonra kopması üzerine zor anlar yaşamaktadır. Ally ise annesinin cinayetine tanık olmuş bir genç kızdır. Bir noktada bu ikilinin yolları kesişir.


Kıyamet Melekleri – Legion

Yönetmen: Scott Charles Stewart
Oyuncular: Paul Bettany, Tyrese Gibson, Adrianne Palicki, Charles S. Dutton
Senaryo: Scott Charles Stewart, Peter Schinks
Tür: Aksiyon, Fantastik, Gerilim, Korku
Süre: 100 dk.
Vizyon Tarihi: 30 Nisan 2010
Özet: Yol üstü lokantasında garson Charlie, müşterilere servisi yapmaktadır. Televizyon yayını ve telefonlar kesilince, grup dış dünyayla irtibatını kaybeder. O sırada lokantaya gelen yaşlı bir kadın iğrenç şeyler söylemeye başlar. İnsanlıktan geriye kalan az sayıdaki kişi için dünya kâbusa dönüşmek üzeredir. Taze kurban arayışındaki çılgın katiller lokantaya gelirler.

Web Sitesi: http://www.legionmovie.com

Parlak Yıldız – Bright Star

Yönetmen: Jane Campion
Oyuncular: Ben Whishaw, Abbie Cornish, Kerry Fox, Paul Schneider
Senaryo: Jane Campion
Tür: Dram, Romantik
Süre: 119 dk.
Vizyon Tarihi: 30 Nisan 2010
Özet: Muhteşem doğa manzaralarıyla bezeli bu romantik film, 1818 yılında, Londra’nın hemen dışında geçiyor. Henüz 23 yaşındaki şair Keats, genç komşuları, moda öğrencisi Fanny Brawne’la gözlerden ırak bir ilişkiye girer. Birbirlerine bağlılıkları güçlenir, aşkları alevlenirken bazı engelleri aşmaları gerekir: Fanny’nin annesi, Keats’in en yakın arkadaşı Brown ve genç şairin amansız hastalığı…

Web Sitesi: http://www.brightstarthemovie.co.uk/

Yeşil Bölge – Green Zone

Yönetmen: Paul Greengrass
Oyuncular: Matt Damon, Greg Kinnear, Amy Ryan, Brendan Gleeson
Senaryo: Brian Helgeland, Rajiv Chandrasekaran
Tür: Aksiyon, Dram, Savaş
Süre: 105 dk.
Vizyon Tarihi: 30 Nisan 2010
Özet: Çavuş Roy Miller ve ekibi, Irak çölünde depolandığından kuşkulanılan kitle imha silahlarını bulmak üzere görevlendirilir ve ölümcül kimyevi maddelerin peşine düşerler. Ancak bunun yerine, görevlerinin amacını taban tabana değiştirecek bir örtbas olayı ile karşılaşırlar. Farklı amaçları olan ajanlarca çevrilmiş olan Miller, bölgede savaşı tırmandıracak yanıtlara ulaşmak zorundadır.

Web Sitesi: http://www.greenzonemovie.com

Beyaz Bant – Das Weisse Band – The White Ribbon

Yönetmen: Michael Haneke
Oyuncular: Christian Friedel, Leonie Benesch, Ulrich Tukur, Ursina Lardi
Vizyon Tarihi: 30 Nisan 2010
Tür: Dram
Süre:
Firma: Wega Film İstanbul
Özet: 1. Dünya Savaşı arifesinde geçen hikâye, bir köyde gelişen tuhaf kazalardan yola çıkıyor. Eğitim, din, gelenek, masumiyet gibi kavramları, köyün soysal dengeleri üzerinden yansıtan film, köy öğretmeninin geriye dönerek anlattığı bir hikâye olarak işleniyor. Olaylar 2. Dünya Savaşı Almanya’sının toplumsal temellerini gözler önüne seriyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Poyraz Karayel: Küresel Sermaye (2017) Yaktın Beni (2015) Htr2b: Dönüşüm (2012) Paralel Anneler - Parallel Mothers (2022) Şüphe - Kindred (2023) Bir Vampir Hikayesi - Byzantium (2013)

Leave a comment