ÜÇ KADININ, BİRBİRLERİ İÇİNDEN GEÇEN HİKAYESİ;
 “3 KADIN BİN TURNA”
4 KASIM’DA TATAVLA SAHNE’DE!

Tiyatro Tatavla’nın ödüllü oyunu “3 Kadın Bin Turna”; 3 kadının, birbirleri içinden geçen hikayesini beden tiyatrosu olarak sahneye taşıyor. “3 Kadın Bin Turna”; 4 Kasım Salı akşamı saat 20:30’da Tatavla SAHNE’de!

Sahnede beyaz bir bank ve yan yana oturan üç kadın; bir “çocuk gelin”, çocuğunu kaybetmiş bir anne ve çocuksu umutlarla çıktığı yolculukta tecavüze uğramış bir kadın… Daha önce yolda, okulda, otobüste, manavda, kafede, düğünde, sinemada, barda, pazarda, çarşıda, evde karşılaştığımız kadınların sadece üçü… Biri, babası yaşında adamla evlendirildiği, biri, bir gün ansızın ortadan kaybolan evladını aradığı, biri, güvenilir insanların varlığına inanıp tecavüze uğradığı için; sustular, susturuldular, susmak zorunda kaldılar. Bir beden tiyatrosu olarak hayata geçen “3 Kadın Bin Turna”; buruşturulup bir kenara atılmış kağıt parçaları gibi, yere düştüğü anda unutulan bu hayatlara dikkat çekmek için yola çıktı.

Kadınlar artık susmasın, susturulmasın, susmak zorunda kalmasın umuduyla hayata geçirilen “3 Kadın Bin Turna”; geçtiğimiz sezon Direklerarası En İyi Koreografi Ödülü ve Lions Klübü Özel Ödülü’nü kazandı. Susturulmuş, ezilmiş, duyguları hapsedilmiş bu üç kadının çok bilindik, bir o kadar da sarsıcı hikayeleriyle tiyatro severleri derinden etkileyen oyunda; Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın rol alıyor. Kostümlerini Elif Bayraktar’ın hazırladığı, ışık tasarımını Koray Erhan Doğrul’un yaptığı “3 Kadın Bin Turna”; derdini, bedensel anlatımın önde olduğu performansla tiyatro sahnesine taşıyor. Konsepti,
rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray’a ait olan, Eraslan Sağlam’ın danışmanlık yaptığı “3 Kadın Bin Turna”; 4 Kasım 2014, Salı akşamı saat 20:30’da Tatavla SAHNE’de izlenebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Wolverine - The Wolverine (2013) Şerr-i Cin (2022) Niko: Yıldızlara Yolculuk / Niko: Lentajan Poika - Niko & The Way to the Stars (2009) İki Gözüm Ahmet (2021) Bulmaca Kulesi 2: Eve Dönüş (2023) Ekümenopoli - Ucu Olmayan Şehir (2012)

Leave a comment