Son Ayin – The Last Exorcism

Yönetmen: Daniel Stamm
Oyuncular: Patrick Fabian, Ashley Bell, Iris Bahr, Louis Herthum, Tony Bentley
Senaryo: Huck Botko, Andrew Gurland
Türü: Gerilim, Korku
Süre:  87 dakika
Firma: Pinema Film
Özet: Peder Cotton Marcus, Lousiana’da Sweetzer’ın çiftliğine vardığında her zaman yaptığı şeytan çıkarma ayinlerinden birini gerçekleştireceğini düşünmektedir. Marcus, cemaatindeki insanlar için ayini görüntülemeye karar vermiştir. Sweetzer’ın kızı Nell’in ruhu kötü bir iblis tarafından ele geçirilmiştir. Marcus ayine başladığında daha önce hiç karşılaşmadığı türden bir kötülükle, şeytanın ta kendisiyle karşı karşıya kaldığını anladığında bırakmak için artık çok geç olacaktır.

Web Sitesi: http://www.thelastexorcism.com

Kubilay

Yönetmen: Faik Ahmet Akıncı
Oyuncular: Arda Kural, Ünsal Emre, Selahattin Taşdöğen, Yalçın Mıhçı
Tür: Dram, Tarihi
Süre: 90 dk.
Vizyon Tarihi: 29 Ekim 2010
Firma: Medyavizyon Film – Batı Yapım
Özet: Kubilay genç bir öğretmendir. Askerliğini yapmak üzere asteğmen olarak İzmir’in Menemen ilçesine gelmiştir. Kendini mehdi ilân eden Derviş Mehmet ve adamları ayaklanma için Manisa’ya giderler. Manisa’ya giderken aralarından Çakır Ramazan kaçar. Kendilerini ihbar edeceğini düşünen Derviş Mehmet ayaklanmayı Menemen’de çıkarmaya karar verir. Bunu duyan Ragıp Bey, Menemen halkını tanıyan Kubilay’ın olayla ilgilenmesini ister.

Web Sitesi: www.kubilayfilmi.net

Nefes Nefese – Inhale

Yönetmen: Baltasar Kormakur
Oyuncular: Dermot Mulroney, Diane Kruger, Sam Shepard, Vincent Perez
Tür: Dram
Süre: 95 dk.
Vizyon Tarihi: 29 Ekim 2010
Firma: Pinema Film – D Productions
Özet: Savcı Paul, ender görülen bir hastalığa yakalanan kızını kurtarmak için araştırma yapmaktadır. Yakın arkadaşı James, Meksika’da organ nakli ameliyatları gerçekleştiren doktordan bahseder. Araştırmalar sonunda uluslararası organ mafyasıyla karşı karşıya olduğunu anlayan Paul kendisini, kızını kurtarmakla, yüzlerce çocuğun hayatını kurtarmak arasında bir seçim yapmak zorunda bulur.

Winx Club 3D: Sihirli Macera – Winx Club: Magical Adventure

Yönetmen: Iginio Straffi
Oyuncular: Figen Sumeli ve Murat Sarı’nın seslendirdiği animasyon film Winx Club 3D: Sihirli Macera (Winx Club: Magical Adventure)
Tür: Animasyon
Süre: 90 dk.
Vizyon Tarihi: 29 Ekim 2010
Firma: Tiglon Film – Filma Ltd.
Özet: Alfea Peri Okulu’ndaki parti, Trix cadılarının saldırısı ile bozulur, onlarla uğraşmak ise Winx perilerine kalır. İyi ve kötü sihir dengesini sağlayan Hayat Ağacı’nı bulan Eskiçağ Cadıları yine Bloom ve arkadaşlarının peşine düşerler, yaptıkları güçlü bir sihir ile dengeyi bozarlar. Güçlerini yitiren Bloom ve arkadaşları kötü cadılarla yüzleşmek zorunda kalırlar.

Nene Hatun

Yönetmen: Avni Kütükoğlu
Oyuncular: Açelya Elmas, Barış Koçak, Mehmet Esen, Betül Şahin
Süre: 90 dk.
Tür: Belgesel, Dram
Vizyon Tarihi: 29 Ekim 2010
Firma: Özen Film – Kat Yapım
Özet: Üniversite Kız Kayak Takımı 2011 Kış olimpiyatlarına hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir. Hocası, bu spora oldukça yatkın olan Suna’ya, Nene Hatun’u örnek gösterir. En umutsuz durumda bile mücadeleye daha azimli şekilde devam etmenin hayata tutunmak ve başarıya ulaşmak için en doğru yol olduğunu anlatır. (93 Harbi Yılları. Çeperli Köyü’nde hasat mevsimidir. Nene Hatun’un kocası Nalbant Ahmet, Yahniler Muharebesi’nden gazi olarak döner.)

Sihirbaz – L’illusionniste – The Illusionist

Yönetmen: Sylvian Chomet
Oyuncular: Jean-Claude Donda, Edith Rankin, Jil Aigrot, Didier Gustin’in seslendirdiği animasyon film Sihirbaz (L’illusionniste – The Illusionist)
Süre: 88 dk.
Vizyon Tarihi: 29 Ekim 2010
Firma: Chantier Films
Özet: İlizyonist, nesli tükenmekte olan bir sahne eğlendiricisi. Sahnesi, yükselmekte olan bir rock yıldızı grubu tarafından ele geçirilir. Eskisi gibi gösteriler için bahçe – kafe partilerine de davet alamayınca başka ülkelere gitmeye karar verir. İskoçya kıyısında bir kasaba barında şovunu sergilerken karşılaştığı Alice adlı genç kız, yaşamını sonsuza dek değiştirecektir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kediler - Cats and Peachtopia (2019) Güvercin Uçuverdi (2015) Ayın Karanlık Yüzü: Hitler'in Çocukları - Iron Sky: The Coming Race (2019) Suç Şehri - Zulu (2014) Fırıldak Kedi Findus - Pettersson und Findus – Kleiner Qualgeist, Grobe Freundschaft (2017) Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 - How to Train Your Dragon 2 (2014)

Leave a comment