Hayallerin Peşinde / Revolutionary Road

Yönetmen: Sam Mendes
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Michael Shannon
Senaryo: Justin Haythe
Tür: Dram, Romantik
Süre: 120 dk.
Firma: UIP Filmcilik
Vizyon Tarihi: 27.02.2009
Özet: Frank ile April, Revolutionary Road’daki evlerine taşındıklarında Frank sinirleri bozulan bir erkeğe dönüşürken, April de mutsuz bir ev kadını olup çıkar. Sonuç hayallerini kaybetmiş tipik bir Amerikan ailesidir. April cesur bir plan geliştirir: Lüks ve konforu bırakıp Paris’in bilinmeyen dünyasına gideceklerdir. Ancak birisi kaçmak isterken, diğeri sahip oldukları herşeyi korumaktan yanadır.

Web Sitesi: http://www.revolutionaryroadmovie.com/

Milyoner / Slumdog Millionaire

Yönetmen: Danny Boyle, Loveleen Tandan
Oyuncular: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Raşendranath Zutshi
Senaryo: Simon Beaufoy
Tür: Aksiyon, Dram, Komedi, Romantik
Süre: 120 dk.
Firma: Chantier Films – Pinema Filmcilik
Vizyon Tarihi: 27.02.2009
Özet: Jamal Malik, Mumbai’nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan’da katıldığı “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır. Ama şova ara verildiğinde, bir sokak çocuğunun bu kadar büyük başarıyı ancak hileyle kazanabileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Suçsuzluğunu kanıtlamak için yaşamını anlatmaya başlar.

Web Sitesi: http://www.slumdogmillionairemovie.co.uk/

Umut

Yönetmen: Murat Aslan
Oyuncular: Fikret Hakan, Zafer Algöz, Selim Erdoğan, Zeynep Tokuş
Senaryo: Murat Aslan
Tür: Dram
Süre: 105 dk.
Firma:  Özen Film – Hermes Film
Vizyon Tarihi: 27.02.2009
Özet: Yurtdışında hapis yatan Yılmaz, köyüne döndüğünde yuvası paramparça olmuş, bebekliğinden beri görmediği altı yaşındaki oğlu Umut kendisine yabancılaşmıştır. Yılmaz, bu kez oğlunu tümüyle yitirme tehlikesiyle karşı karşıya gelir.

Zoraki Tatil / Four Christmases

Yönetmen: Seth Gordon
Oyuncular: Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Jon Favreau
Senaryo: Caleb Wilson, Matt Allen
Tür: Komedi
Süre: 82 dk.
Firma: Warner Bros
Vizyon Tarihi: 27.02.2009
Özet: Şortlarını ve güneş gözlüklerini valizlerine yerleştirip havaalanının yolunu tutan Brad ve Kate, tüm uçuşların iptal olmasına neden olan amasız sis yüzünden San Fransisco havaalanında kapana kısılırlar. San Fransisco dışına çıkamadıklarını tüm şehre ve her ikisinin ailelerine yerel TV’den duyururlar. Hiçbir kaçışları ve mazeretleri kalmadığından tatil ailelerin ziyaretine dönüşecektir.

Web Sitesi: http://www.fourchristmasesmovie.com/

Limon Ağacı / Etz Limon – Lemon Tree

Yönetmen: Eran Riklis
Oyuncular: Hiam Abbass, Doron Tavory, Ali Suliman, Rona – Lipaz Michael
Tür: Dram
Süre: 106 dk.
Firma: Tiglon Film – Bir Film
Vizyon Tarihi: 27 Şubat 2009
Özet: Limon ağaçlarını korumak için İsrail devletiyle mücadele eden Filistinli Selma’nın hikâyesi. Duvarın İsrail tarafına İsrail Savunma Bakanı bir villa inşa edince, ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle Selma’nın limon bahçesinin yıkılmasına karar verilir. Hakkını ve limon ağaçlarını korumak için elinden geleni esirgemeyen Selma’nın davası uluslararası bir hadiseye dönüşünce her şey karmakarışık olur.

Gölgesizler

Yönetmen: Ümit Ünal
Oyuncular: Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Ertan Saban, Arsen Gürzap
Senaryo: Ümit Ünal
Tür: Dram
Süre: dk.
Firma: UIP Filmcilik – Narsist Film
Vizyon Tarihi: 27.02.2009
Özet: Köyün eski berberi Cıngıl Nuri yıllar önce ortadan kaybolmuştur. Yeni berber onun dükkânını kiralar, işletmeye başlar. Muhtar, tuhaf kayıplarla uğraşıp durmaktadır. Köyün en güzel kızı, Güvercin, hiç bir iz bırakmadan kaybolmuştur. Durduk yerde Cıngıl Nuri çıkıp geliverir. O gelir ama bu kez yıllarca sabırla Nuri’nin yolunu bekleyen karısı kaybolur ortadan. Anlaşılmayan olaylar Muhtar ve köylülerin başlarını döndürür.

Web Sitesi: http://www.golgesizler.com

İki Çizgi

Yönetmen: Selim Evci
Oyuncular: Gülçin Santırcıoğlu, Kaan Keskin, Zeynep Aydın, Özgül Koşar
Tür: Dram
Süre: 97 dk.
Firma: Tiglon Film – Evci Film Production Company
Vizyon Tarihi: 27 Şubat 2009
Özet: İstanbul’da yaşayan genç bir çiftin öyküsünün anlatıldığı filmde, iş kadını olan Selin, kendisinden yaşça küçük fotoğrafçı sevgilisi Mert ile birlikte yaşamaktadır. Yaz dönemidir ve çift arabalarıyla güneye doğru yola çıkar. Selin ve Mert, birbirinin aynısı günlerin ardından çıktıkları bu yolculukta, şehirden uzaklaştıkça, farkında olmadıkları bir şekilde ilişkileri ile oynamaya başlarlar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lanetli Kan - Stoker (2013) Bir Zamanlar Anadolu’da - Once Upon a Time in Anatolia (2011) Sadece Sen (2014) Bir Gün - One Day (2011) İmgeler ve Sözcükler - The Image Book (2019) Bir Şey Değilim (2016)

Leave a comment