Yenilmez – Invictus

Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Morgan Freeman, Matt Damon, Scott Eastwood, Langley Kirkwood
Türü: Dram
Süre: 134 dk.
Vizyon Tarihi: 26 Şubat 2010
Firma: Warner Bros.
Özet: Film, Nelson Mandella’nın ülkesinde birliği ve beraberliği sağlamak için Güney Afrika futbol takımı kaptanıyla yaptığı işbirliğinin hikâyesini anlatıyor. Yeni seçilen Mandela, milletinin ırk ve ekonomik nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğradığını bilmektedir. Mandela sporun uluslararası dili sayesinde insanları birleştireceğine inandığı için, 1995 Dünya Kupası’nda Güney Afrika futbol takımını destekler.

Web Sitesi: http://www.yenilmez-film.com

Cennetimden Bakarken – The Lovely Bones

Yönetmen: Peter Jackson
Oyuncular: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci
Senaryo: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens
Tür: Dram, Fantastik, Gerilim, Korku
Süre: 130 dk.
Vizyon Tarihi: 26 Şubat 2010
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Susie, 14 yaşında öldürülmüş ve cennete gitmiştir. Ölümünden sonra dünyada onsuz sürüp giden yaşamı, ortadan kayboluşuyla ilgili yorumlarını, ailesinin sevgili kızlarının canlı bulunması umuduna sarılmasını ve katilinin cinayetten kalan ipuçlarını yok etmeye çalışmasını takip eder. İstediği herşey düşündüğü an yerine gelmektedir ama dünyada da hayat sürerken Susie’de bir şekilde o hayata dahildir.

Web Sitesi: http://www.cennetimdenbakarken.com

Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Alemi

Yönetmen: Oğuz Yalçın
Oyuncular: Emir Benderlioğlu, Sema Öztürk, Mustafa Üstündağ, Arzu Yanardağ
Senaryo: Oğuz Yalçın, Fatih Yıldız
Tür: Dram, Komedi
Süre: 104 dk.
Vizyon Tarihi: 26 Şubat 2010
Firma: Warner Bros. – Filimci – Slayt Production
Özet: Durul aslında özü sağlam, mert ve yiğit bir delikanlıdır ama yıllar önce sokak arasında tanımadığı, ağır yaralı birine yardım etmek isterken suç üstüne kalır. Cezasını doldurduğunda eğitim çağı geçmiş, “hayatı ıskalamış” biridir artık. İçeride tek öğrendiği şey “delikanlılık raconu”dur. O halde hayatta var olabilmek için bu sermayeyi kullanmak farz olmuştur.

Eyyvah Eyvah

Yönetmen: Hakan Algül
Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ, Özge Şakrak Borak, Salih Kalyon
Senaryo: Ata Demirer
Tür: Komedi
Süre: dk.
Vizyon Tarihi: 26 Şubat 2010
Firma: UIP Filmcilik – BKM Film
Özet: Hüseyin, Trakya’nın bir köyünde ninesi ve dedesiyle büyüyen bir delikanlıdır. İki büyük aşkı klarnet çalmak ve Müjgan ile hayatı mutlu devam ederken, hiç beklemediği bir olay onu köyünden ayırır. İstanbul’a gelen Hüseyin’e önce klarneti, sonra da şarkıcı Firuzan destek olacaktır. İstanbul’un gece klüplerinde fırtına gibi esen Firuzan’ın hayatı rengarenk ve bir o kadar da karışıktır. Hüseyin’le tanışınca hayatına hem kahkaha hem macera dahil olacaktır.

 

Nine

Yönetmen: Rob Marshall
Oyuncular: Nicole Kidman, Penelope Cruz, Judi Dench, Daniel Day Lewis
Senaryo: Rob Marshall
Tür: Dram
Süre: dk.
Vizyon Tarihi: 26 Şubat 2010
Firma: Medyavizyon Film – r Film
Özet: Yetenekleri ve aşk hayatı çöküntüye uğrayan yönetmen Guido, son filminin yapımından vazgeçmek üzeredir. Sıkıntılardan kurtulmaya çalışırken, bir sürü güzel kadınla kurduğu çalkantılı ilişkiler içinde kaybolur. Metresi, karısı, ilham perisi, sırdaşı, cilveli bir muhabir, öğretici bir fahişe ve annesi ile hayatını paylaşan Guido, dibe yaklaşırken bir kurtuluşun peşindedir. Ve Guido, bir sanatçının dramını, özgün diliyle gözler önüne sermektedir.

Web Sitesi: http://www.nine-movie.com

Veda

Yönetmen: Zülfü Livaneli
Oyuncular: Sinan Tuzcu, Serhat Mustafa Kılıç, Dolunay Soysert, Özge Özpirinçci
Senaryo: Zülfü Livaneli
Tür: Dram, Savaş, Tarih
Süre: 118 dk.
Vizyon Tarihi: 26 Şubat 2010
Firma: Tiglon Film – Kamera Film
Özet: Atatürk ve Salih Bozok’un Selanik’te çocuklukta başlayan arkadaşlıkları önce silâh arkadaşlığına, sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüştü.

Web Sitesi: http://www.vedafilm.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bu Dans Senin - Take Thes Waltz (2012) ZİR-İ CİN 2 (2023) Hızlı ve Tüylü - Manou The Swift (2019) Sils Maria ve Perde - Clouds of Sils Maria (2014) Minik Kahramanlar Macera Peşinde - The Illusionauts (2013) Koyver Gitsin (2018)

Leave a comment