Aşka Yolculuk – Leap Year

Yönetmen: Anand Tucker
Oyuncular: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John Lithgow
Senaryo: Harry Elfont, Deborah Kaplan
Tür: Komedi, Romantik
Dil: Altyazılı
Süre: 95 dk.
Firma:
Vizyon Tarihi: 26 Mart 2010
Özet: İlişkisinde evlilik teklifi almadan dördüncü yılını dolduran Anna, bu işi çözmeye kararlıdır. Kadınların erkeklere 29 Şubat tarihinde evlilik teklifi yapmasına izin veren eski bir İrlanda geleneğini keşfeden Anna, Boston’dan Dublin’e giden erkek arkadaşı Jeremy’nin izini sürmeye karar verir. 29 Şubat’ta evlilik teklifi yapması fikrini ise serseri ruhlu ama iyi niyetli babası Jack gündeme getirmiştir.

Web Sitesi: http://www.universalpictures.com/leapyear

Çok Filim Hareketler Bunlar

Yönetmen: Ozan Açıktan
Oyuncular: Büşra Pekin, Oğuzhan Koç, Ersin Korkut, Şahin Irmak, Murat Eken
Senaryo: Ozan Açıktan
Tür: Komedi
Dil: Türkçe
Süre: 104 dk.
Firma: Medyavizyon Film – BKM Film
Vizyon Tarihi: 26 Mart 2010
Özet: Yaz tatilinde sadece aşkın peşinde olanlar, tatile gidemeyip evde sivrisineklerle savaşanlar, sadece günübirlikçi olarak denizle buluşanlar, yazı mezuniyet balosu ile karşılamak için önce mahalleliyle uğraşanlar, yaz tatilinin en güzel hediyesi bisikletin değerini bilemeyenler, tatile uçakla gidenlerle tatili bitip okula dönerken halâ ayakları yerden kesilenler, hepimizin, hepinizin yaz hikâyeleri bu filmde.

Web Sitesi: http://www.cokguzelhareketlerbunlar.com/blog

Serseri Mayınlar – Mine Vaganti

Yönetmen: Ferzan Ozpetek
Oyuncular: Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Lunetta Savino
Senaryo: Ferzan Ozpetek, Ivan Cotroneo
Tür: Dram
Dil: Altyazılı
Süre: 110 dk.
Firma: Özen Film – AFS Film
Vizyon Tarihi: 26 Mart 2010
Özet: “Serseri Mayınlar”, makarna üreticisi bir İtalyan ailesinin geleneksel ve ahlâki kalıpların dışına çıkan çocuklarının, ne yöne gideceği kestirilemeyen öykülerini anlatıyor. İki arkadaşının başına gelen gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı filmde Ferzan Özpetek, bu öykülerin iç-içe geçirdiği büyülü bir zamanın içine çektiği izleyiciyi, oyuncularının yarattığı duygu denizindeki gelgitlerle baş başa bırakıyor.

Uzaklara Gidelim – Away We Go

Yönetmen: Sam Mendes
Oyuncular: John Krasinski, Maya Rudolph, Carmen Ejogo, Catherine O’Hara
Senaryo: Vendela Vida, Dave Eggers
Tür: Dram, Komedi
Dil: Altyazılı
Süre: 98 dk.
Firma: Chantier Films
Vizyon Tarihi: 26 Mart 2010
Özet: Film ilk çocuklarını bekleyen genç çift Burt ve Verona’nın yerleşip, kuracakları ailenin köklerini salabilecekleri ve çocuklarını büyütebilecekleri en ideal yeri aramak için Amerika’yı dolaşmalarını anlatıyor. Çiftin yol boyunca yaşadıkları aksilikler ve aradıkları ‘ev’i bulmaları için onlara yardım etmeye çalışan enteresan akrabalar ve eski arkadaşlar da serüvenlerine renk katıyor.

Kutu – The Box

Yönetmen: Richard Kelly
Oyuncular: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, Gillian Jacobs
Senaryo: Richard Kelly, Richard Matheson
Tür: Dram, Gerilim, Korku
Dil: Altyazılı
Süre: 115 dk.
Firma: Tiglon Film
Vizyon Tarihi: 26 Mart 2010
Özet: Norma ve Arthur Lewis çiftinin hayatı bir gün kapılarına bırakılan tahta kutu içindeki hediye ile tamamen değişir. Kutu, hayatlarında geri dönüşü olmayan olaylara sebep olacaktır. Gizemli bir yabancı eğer kutunun üstündeki düğmeye basarlarsa bir milyon doların sahibi olacakları yazılı bir not iletir. Fakat düğmeye basmaları aynı zamanda hiç tanımadıkları bir insanın ölmesine sebep olacaktır.

Web Sitesi: http://www.iconmovies.com.au/thebox

Ay – Moon

Yönetmen: Duncan Jones
Oyuncular: Sam Rockwell, Dominique McElligott, Rosie Shaw, Kevin Spacey
Senaryo: Nathan Parker, Duncan Jones
Tür: Bilim-Kurgu, Dram, Gerilim
Dil: Altyazılı
Süre: 97 dk.
Firma: Tiglon Film – Mars Production
Vizyon Tarihi: 26 Mart 2010
Özet: Astronot Sam, Ay’a gönderilir. Uydu bağlantısının kopmasıyla iletişimi kaybeden Sam’i zor zamanlar beklemektedir ama sonunda üsten ayrılabilecektir. Sam halüsinasyonlar görmeye, hafızasını yitirmeye ve oraya nasıl geldiğini dahi unutmaya başlar. Sam o andan itibaren etrafında neler olup bittiğini anlamak için savaşmaya başlayacaktır.

Web Sitesi: http://www.moonthemovie.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Koyver Gitsin (2018) 5. Dalga - The 5th Wave (2016) Çılgın Aptal Aşk - Crazy, Stupid, Love (2011) İncir Reçeli (2011) Aşk Uykusu (2017) Taş (2017)

Leave a comment