Med Yapım, yılın en önemli olaylarını ve en son trendlerini gözler önüne seren Google Zeitgeist’te ilk üçte! Milyarlarca Google araması incelenerek yapılan araştırmalara göre, Med Yapım’ın “Adını Feriha Koydum” ve “Umutsuz Ev Kadınları” dizileri 2011 yılının en hızlı yükselenleri arasında ilk üç sırada yerini aldı.
Google tarafından her yıl, yıl içinde yapılan aramalarda yükselen trendlerin açıklandığı Zeitgeist, bu yıl da 2011 yılının en önemli olayları ve en son trendlerini gözler önüne serdi. Google’ın farklı kategorilerde belirlediği yükselen arama trendleri listesinde bu yıl yerli ‘dizi’ler ön plana çıkıyor.
Buna göre Türkiye’de 2011’de, “ En Hızlı Yükselen Arama” kategorisinde Fatih Aksoy’un sahibi olduğu Med Yapım’ın ‘Adını Feriha Koydum’ dizisi ikinci sırayı alarak ekran başarısını internette de sürdürdüğünü kanıtladı. Zeitgeist’in “En Hızlı Yükselen Dizi” kategorisinde ise yine bir Med Yapım projesi olan ‘Umutsuz Ev Kadınları’ dizisi ikinci sırada yer alıyor.
En hızlı yükselen aramalar listesinde geçen yıldan bu yana en çok konuşulan yapımlar arasında yer alan ‘Muhteşem Yüzyıl’ ilk sırayı alırken; e-devlet uygulaması anahtar kelimesi, Adını Feriha Koydum dizisinin ardından üçüncü sırada yer alıyor.
Google Zeitgeist sonuçlarına göre 2011 yılında en hızlı yükselen dizi sıralamasında Muhteşem Yüzyıl birinci olurken, ikinci sırada yine bir Fatih Aksoy projesi olan ve başladığı günden bu yana milyonları ekran başına kilitleyen ‘Umutsuz Ev Kadınları” bulunuyor. Kategorinin üçüncülüğü ise ‘Kızım Nerede’ dizisine ait.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dağ 2 (2016) Amerikan Soygunu - American Animals (2019) Sağ Salim (2012) Hayalet Hikayesi - Personal Shopper (2017) Ölü Bölgeden Fısıltılar (2013) Sünnet Çocuğu (2022)

Leave a comment