Dersimiz Atatürk

Yönetmen: Hamdi Alkan
Oyuncular: Halit Ergenç, Çetin Tekindor, Batuhan Karacakaya
Senaryo: Turgut Özakman
Tür: Dram, Tarih
Dil: Türkçe
Süre: 92 dk.
Firma: Cine Film – Örümcek Yapım – Mint Prodüksiyon
Vizyon Tarihi: 19 Mart 2010
Özet: İlkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğa, Atatürk’ü daha iyi anlamaları için ödev verilir. Onlar için öğretici olan bu yolculukta önderleri tarihçi “Dede”dir. Çocuklara Mustafa Kemal’in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı’nın en önemli cephelerine götürür, Türk halkının eşsiz kahramanlarıyla tanıştırır.

Web Sitesi: http://www.dersimizataturk.com

Özel Kuvvetler – The Men Who Stare At Goats

Yönetmen: Grant Heslov
Oyuncular: George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor, Kevin Spacey
Senaryo: Jon Ronson, Peter Straughan
Tür: Komedi, Savaş
Dil: Altyazılı
Süre: 90 dk.
Firma: Tiglon Film – Fida Film
Vizyon Tarihi: 19 Mart 2010
Özet: Güçlü bir haber peşindeki Wilton’un yeni tanıştığı Cassady’ye göre, Yeni Dünya Ordusu’nun farklı savaş yöntemleri vardır. Savaşçı Rahipler adlı birlik düşmanın zihnini okuma, duvardan geçme gibi yeteneklere sahip özel kişilerden oluşmuştur. Cassady’nin görevi ortadan kaybolan program yaratıcısı Django’yu bulmaktır. Wilton da Cassady’nin peşine takılır.

Web Sitesi: http://www.themenwhostareatgoatsmovie.com

Köprüdekiler

Yönetmen: Aslı Özge
Oyuncular: Fikret Portakal, Murat Tokgöz, Umut İlker, Cemile İlker
Senaryo: Aslı Özge
Tür: Dram
Dil: Türkçe
Süre: 85 dk.
Firma: Özen Film – Yeni Sinemacılık
Vizyon Tarihi: 19 Mart 2010
Özet: Uzunca saçları ve yüzüğüyle Fikret, Boğaz Köprüsü’nde gizlice gül satarak hayatını kazanır. Umut, Taksim-Bostancı hattında işleyen bir dolmuşta şoför olarak çalışmaktadır. Kayseri’den Boğaz Köprüsü’ne trafik polisi olarak atanmış olan Murat ise kendini yalnız hisseder. Şehrin varoşlarında yaşayan, Fikret, Umut ve Murat’ın hayalleri, birbirlerinden habersiz, her gün milyonlarca İstanbulluyla kesişir.

Web Sitesi: http://www.menonthebridge.com

Sevgili John – Dear John

Yönetmen: Lasse Hallström
Oyuncular: Amanda Seyfried, Channing Tatum, Henry Thomas, Richard Jenkins
Senaryo: Jamie Linden
Tür: Dram, Romantik, Savaş
Dil: Altyazılı
Süre: 105 dk.
Firma: Pinema Film
Vizyon Tarihi: 19 Mart 2010
Özet: John Tyree, orduya yazılır ve evden ayrılır. Gitmeden önce, hayır kurumlarında çalışan üniversite öğrencisi Savannah ile tanışır. Tesadüfler onları hep karşı karşıya getirir. Aralarındaki ilişki kıskançlık nedeniyle bozulur gibi olsa da, John genç kızın kalbini kazanmayı başarır. Ancak 11 Eylül’den sonra John orduya çağrılmıştır. Aralarındaki ilişki artık mektuplarla ilerleyecektir.

Web Sitesi: http://www.dearjohn-movie.com

Büşra

Yönetmen: Alper Çağlar
Oyuncular: Mine Kılıç, Tayanç Ayaydın, Çiğdem Batur, Coşku Cem Akkaya
Senaryo: Bahadır Boysal, Alper Çağlar
Tür: Dram
Dil: Türkçe
Süre: 105 dk.
Firma: UIP Filmcilik – Akare Film
Vizyon Tarihi: 19 Mart 2010
Özet: Büşra üniversiteden mezun olmuş, muhafazakar ve varlıklı bir ailenin türbanlı kızı, Yaman liberal bir gazeteci, Ferit ise Büşra’nın ailesinin sıcak baktığı bir damat adayıdır. Alara, Yaman ile ilişkisini kaybetmemek için her şeyi yapabilecek bir genç kadındır.
Tüm farklılıklara rağmen, Büşra ile Yaman arasında özlerinde yer alan benzerliklere göre değer kazanan, naif bir aşk alevlenir.

Web Sitesi: http://www.busrafilm.com

Kara Köpekler Havlarken – Black Dogs Barking

Yönetmen: Mehmet Bahadır Er, Maryna Gorbach
Oyunculara: Cemal Toktaş, Volga Sorgu, Erkan Can, Ayfer Dönmez, Murat Daltaban, Mehmet Usta, Ergun Kuyucu, Taylan Ertuğrul, Muhammed Cangören
Vizyon Tarihi: 19 Mart 2010
Firma: Pinema Film – Karakırmızı Film
Özet: Film, iki varoş delikanlısı Selim ve Çaça’nın şehrin kanunsuzları arasından sıyrılarak yaptıkları sınıf atlama mücadelesini anlatıyor. Filmde Çeliktepe, Gültepe, Seyrantepe halkı da oynuyor. Filmin dünya prömiyeri Rotterdam Film Festivali’nde yapıldı.

Web Sitesi: http://www.karakirmizifilm.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Leblebi Tozu (2016) Havas İlm-i Cin (2023) Sevgili Yoldaşlar - Dear Comrades! (2021) Hesaplaşma - The Accountant (2016) Patron Bebek - The Boss Baby (2017) Dünyada Bir Gece - Night on Earth (2017)

Leave a comment