Zoraki Kral – The King’s Speech

Yönetmen: Tom Hooper
Oyuncular: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi, Geoffrey Rush
Senaryo: David Seidler
Süre: 118 dk.
Tür: Dram, Tarih
Vizyon Tarihi: 18 Şubat 2011
Firma: UIP Filmcilik – TMC Film
Özet: Babası 5. George’un ölümü ardından ve ağabeyi Edward’ın tahttan feragat etmesi üzerine Albert, Krallık görevini devralmak zorunda kalır fakat kekemeliği yüzünden dehşete içindedir. Eşi Elizabeth, Avustralyalı terapist Lionel ve hükümetin desteğiyle Kral kekemeliğinin üstesinden gelir ve ülkesindeki insanlara güven vererek, savaş için onları birleştirir.

Web Sitesi: www.kingsspeech.com

Yeşil Yaban Arısı – The Green Hornet

Yönetmen: Michel Gondry
Oyuncular: Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz, Chad Coleman
Senaryo: Seth Rogen, Evan Goldberg
Vizyon Tarihi: 18 Şubat 2011
Süre: 119 dk.
Tür: 3 Boyutlu, Aksiyon, Gerilim, Komedi
Firma: Warner Bros.
Özet: Britt, Los Angeles’ın en bilinen medya şirketinin varisidir. Babası ölene kadar amaçsız bir hayat sürer. Babasının yaratıcı çalışanı Kato ile arkadaşlık kurduklarında, ikisi de hayatlarında ilk kez anlamlı bir şey yapabileceklerini düşünürler ve böylece suç ile savaşları başlar. Britt, gizli kahraman Yeşil Yaban Arısı olur, ortağı Kato ile suç ve suçluların peşine düşerler.

Web Sitesi: www.sonypictures.net/movies/thegreenhornet

127 Saat

Yönetmen: Danny Boyle
Oyuncular: James Franco, Lizzy Caplan, Kate Mara, Amber Tamblyn
Senaryo: Danny Boyle, Simon Beaufoy
Görüntü yönetmeni: Enrique Chediak, Anthony Dod Mantle

Vizyon Tarihi: 18 Şubat 2011Tür: Gerilim, Dram, Macera
Süre: 95 dk
Firma: Tiglon Film
Özet: Genç bir dağcı olan Aron, Utah yakınlarında büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır ve 5 gün boyunca hayatta kalma mücadelesine girer. Aaron, arkadaşlarını, sevgilisini, ailesini ve yolda karşılaştığı iki dağcı kızı hatırlamaktadır. 5 gün boyunca yaralı halde içsel sorunlarıyla da karşılaşmak zorunda kalan Aaron cesareti ve kendisini bu belâdan kurtarmaya yarayacak tüm yönleriyle de yüzleşir ve sonunda kurtulur.

Web Sitesi: http://www.foxsearchlight.com/127hours/

Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak

Yönetmen: Ali İlhan
Oyuncular: Claudia Cardinale, İsmail Hacıoğlu, Lavinia Longhi, Teoman Kumbaracıbaşı
Senaryo: Ali İlhan
Tür: Dram, Komedi
Süre: 110 dk.
Vizyon Tarihi: 18 Şubat 2011
Firma: Pinema Film – Ares Media
Özet: Yıllar önce oğlunu ve kendisini terk eden kocasından sonra hiçbir erkeği kapısından bile içeri sokmayan Sinyora Enrica, evindeki boş odaları kız öğrencilere kiralamakta ve pazarda çalışmaktadır. Yıllarca bozmadığı bu kuralı, evine gelen Türk öğrenci Ekin için bozar. Enrica’nın oğlu Giovanni’nin annesine karşı haksız davranışları Ekin’de Enrica’ya karşı bir koruma duygusuna dönüşür ve aralarında bir gönül bağı oluşur.

Çalgı Çengi

Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Murat Cemcir, Ahmet Kural, Erdal Tosun, Tuna Orhan
Senaryo: Selçuk Aydemir
Tür: Komedi, Macera
Vizyon Tarihi: 18 Şubat 2011
Firma: UIP Filmcilik – PRA Film
Özet: Müzisyenlik yapan Salih ve Gürkan, yeraltındaki bir düğün salonuna gelirler. Düğün sahibi, hazırlanmaları için onları evin kömürlüğüne bırakır fakat ‘kulis’te bir misafir daha vardır. Aynı saatlerde, iki maföz tip de, yakaladıkları banka güvenlik görevlisini sorgulamak üzere bu kömürlüğe tıkmışlardır. Mafya elemanına diklenen güvenlik görevlisi öldürülür ve Salih ile Gürkan’ın müzisyenlik hayatı altüst olur

Web Sitesi: www.calgicengi.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşık (2016) Barbie ve Sihirli Dünyası - Barbie and the Secret Door (2014) Yenilmezler: Ultron Çağı - Avengers: Age of Ultron (2015) Zamanın Tozu - I Skoni Tou Hronou - The Dust of Time (2009) Davetsiz - The Uninvited (2009) Meksika Açmazı (2023)

Leave a comment