Salgın – The Crazies

Yönetmen: Breck Eisner
Oyuncular: Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson, Danielle Panabaker
Süre: dk.
Tür: Gerilim
Vizyon Tarihi: 16 Nisan 2010
Firma: Pinema Film – D Productions

Özet: Şehir sularına karışan zehirli bir madde, kasaba sakinlerini psikopat katillere dönüştürdüğünden, yetkililer kasabayı karantinaya almaya karar verirler. Kasaba sakinlerinin kontrollerini kaybederek birer caniye dönüşmeleriyle Amerikan rüyası sona erer. Salgını önlemeye çalışan askeriye, kasabaya girişi ve çıkışı engelleyince, sağlıklı kalanlarla gözü dönmüş katiller arasında bir kaos başlar.

Genç Victoria – The Young Victoria

Yönetmen: Jean – Marc Valle
Oyuncular: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson
Vizyon Tarihi: 16 Nisan 2010
Firma: Pinema Film
Süre:: 95dk.
Tür: Dram, Romantik

Özet: Kraliçe Victoria’nın genç yaşında iktidara yürüyüşünün öyküsü. Filmde, Kraliçe Victoria’nın kraliyet ailesi içindeki iktidar kavgalarının nesnesi olmaktan, Prens Albert ile yaşadığı romantik yakınlaşmaya ve dillere destan evliliğine değiniliyor. Britanya tarihinin en uzun süre tahtta kalan kraliçesi Victoria’nın entrikalarla örülü öyküsü, İngiliz oyunculardan oluşan kadrosuyla daha da güçleniyor.

Denizden Gelen (Zeytin Dalı)

Yönetman: Nesli Çölgeçen
Oyuncular: A. Onur Saylak, Deniz Boyner, Ahu Türkpençe, Sümer Tilmaç
Vizyon Tarihi: 16 Nisan 2010
Firma: Özen Film – Nöbetçi Yapım
Süre:
Tür: Dram
Polis Halil, bir Afrikalı göçmenin ölümüne sebep olur. Olayın vicdani sorumluluğu Halil’i kendi dünyasına hapseder. Jordan ise annesiyle birlikte başladığı yolculuğu Yunanistan’da buluşacağı babasıyla İngiltere’de sonlandıracaktır. Bu haftalar sürecek olan kaçak yolculuktur. Babasına ulaşmadan önceki son durağı Dalyan’da Jordan’la Halil’in yolları kesişir.

Rec 2

Yönetmen: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Oyuncular: Oscar Sanchez Zafra, Ariel Casas, Alejandro Casaseca, Pablo Rosso
Senaryo: Jaume Balagueró, Paco Plaza, Manu Díez
Tür: Dram, Gerilim, Korku
Süre: 85 dk.
Firma: Warner Bros. – Avşar Film
Vizyon Tarihi: 16 Nisan 2010
Özet: Karantinaya alınan binanın içinde kapana kısılmış insanlarla iletişimin kesilmesi üzerinden henüz bir kaç dakika geçmiştir. Içeride neler olduğunu kimse tam olarak bilemez. Dışarıda ise kargaşa hakimdir. Binaya girmek ve durumu incelemek Özel Harekat Birimi için çok basit bir görevdir aslında. Ama hepimizin bildiği gibi, görünürdeki durum yanıltıcı olabilir.

Web Sitesi: http://www.rec2lapelicula.com

Kosmos

Yönetmen: Reha Erdem
Oyuncular: Sermet Yeşil, Türkü Turan, Hakan Altuntaş, Sabahat Doğanyılmaz
Senaryo: Reha Erdem
Tür: Dram
Süre: 124 dk.
Firma: Tiglon Film – Atlantik Film
Vizyon Tarihi: 16 Nisan 2010
Özet: Dağlardan taşlardan, ağlayarak ve sanki birilerinden kaçar gibi gelir bu zaman dışı sınır şehrine. Şehre girer girmez nehirde boğulan bir küçük çocuğu kurtarır ve mucize yaratan insan olarak hemen kabûl görür şehirde. Kosmos’un gelmesiyle şehirde soygunlar ve mucizeler birbirini kovalarken, şehirliler Kosmos’un insanları iyileştirme gücünü keşfederler.

Web Sitesi: http://www.kosmos.com.tr

Tek Başına Bir Adam – A Single Man

Yönetmen: Tom Ford
Oyuncular: Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode
Senaryo: David Scearce, Tom Ford
Tür: Dram
Firma: Tiglon Film – Mars Production – Bir Film
Süre: 99 dk.
Vizyon Tarihi: 16 Nisan 2010
Özet: Yönetmen dünyaca ünlü moda tasarımcısı Tom Ford. Christopher Isherwood’un aynı adlı romanından uyarlanan filmde, orta yaşlı, eşcinsel bir İngilizce öğretmeninin uzun yıllar birlikte olduğu sevgilisinin ölümünün ardından yaşadığı bir günü anlatılıyor. İlk uzun metraj denemesi olduğu için Tom Ford’un finansmanını bizzat karşıladığı bu filmdeki performansıyla Colin Firth, En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar’a adaya gösterildi.

Web Sitesi: http://www.asingleman-movie.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Biz Size Döneriz (2017) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Pas ve Kemik - De Rouille Et D’os - Rust and Bone (2013) Jurassic World (2015) 205: Korku Odası - 205: Zimmer Der Angst - 205: Room Of Fear (2012) Kıskanmak (2009)

Leave a comment