Robin Hood

Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Russell Crowe, Cate Blanchett, William Hurt, Matthew Macfadyen
Senaryo: Brian Helgeland, Tom Stoppard, Cyrus Voris, Eth
Tür: Aksiyon, Dram, Macera, Savaş
Süre: 95 dk.
Firma: UIP Filmcilik
Vizyon Tarihi: 14 Mayıs 2010
Özet: Robin, Nottingham’a gittiğinde ağır vergilerle inim inim inleyen bir kasabayla karşılaşır. Orada Lady Marion adlı dul bir kadına aşık olur. Ancak Lady Marion’ın, ormanlardan gelen bu adamın kimliğiyle ilgili bazı kuşkuları vardır. Sevdiği kadının kalbini kazanmak ve kasabayı kurtarmak isteyen Robin, kendi yaşam tarzına uygun insanlardan bir çete kurar. Şerifin adaletsizliğini yok etmek için üst sınıftan işbirlikçileri teker teker avlamaya başlarlar.

Vera’nın şöförü – Voditel Dlya Very

Yönetmen: Pavel Chukhraj
Oyuncular: Igor Petrenko,Yelena Babenko,Bogdan Stupka, Andrey Panin
Senaryo: Pavel Chukhraj
Tür: Dram, Romantik
Süre: 105 dk.
Firma: Duka Film – Yeni Film Prodüksiyon
Vizyon Tarihi: 14 Mayıs 2010
Özet: Vera göz alıcı, ancak fark edilir derecede fiziksel engeli olan bir kız, Viktor ise genç bir kızıl ordu askeridir. General adına çalışmaktadır. Viktor, Vera’nın özel şöförü olarak göreve atanmıştır. Victor, Vera’yı görür görmez ona ilgi duymaya başlar. Generalin uzun boylu sarışın güzel hizmetçisi Linda da Viktor’dan hoşlanmaktadır.

Selvi Boylum Al Yazmalım

Yönetmen: Atıf Yılmaz
Oyuncular: Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin, Hülya Tuğlu
Vizyon Tarihi: 14 Mayıs 2010 (Kasım 1978)
Firma: Pinema Film – Çiçek Film (Yeşilçam Filmcilik) tarafından 32 yıl sonra yeniden vizyona çıkarılıyor.
Tür: Dram
Özet: Asya ile İlyas’ın bir çocukları olur. İlyas başka bir kadınla gidince Cemşit onlara hem evini hem de yüreğini açar. İlyas bir gün geri döner. Asya iki erkeğin arasında kalır. Biri sevdiği, çocuğunun gerçek babası, öbürü ise onlara en güç anlarında evini ve gönlünü açıp sahip çıkarak emek veren bir başka adam. Sevgi mi, emek mi? Asya emekten yana koyar tavrını.

Hayata Çalım At – Looking For Eric

Yönetmen: Ken Loach
Oyuncular: Steve Evets, Eric Cantona, Stephanie Bishop, Gerard Kearns
Senaryo: Paul Laverty
Tür: Dram, Komedi
Süre: 117 dk.
Firma: Tiglon Film – Filma Ltd.
Vizyon Tarihi: 14 Mayıs 2010
Özet: Postacı Eric, karısı onu terk ettikten sonra, panik atak krizleri geçiren, üstüne üstlük otuz yıldır sevdiği Lily’ye bile açılamayan çaresiz bir adamdır. İşte böyle anlarda, sarıldığı özel bir arkadaşı vardır: Her akşam ona görünen ve trompet çalan futbol dehası, filozof Eric Cantona.

Web Sitesi: http://www.lookingforericmovie.co.uk

Soraya’yı Taşlamak – The Stoning Of Soraya M.

Yönetmen: Cyrus Nowrasteh
Oyuncular: Jim Caviezel, Shohreh Aghdashloo, Mozhan Marno, Navid Negahban
Senaryo: Betsy Giffen Nowrasteh, Cyrus Nowrasteh
Tür: Dram
Süre: 116 dk.
Firma: Medyavizyon Film – İrfan Film
Vizyon Tarihi: 14 Mayıs 2010
Özet: Gazeteci Freidoune’nun arabası bozulur, durduğu küçük köyde onun gazeteci olduğunu anlayan Zahra, konuşmak için peşine takılır. Yeğeni Soraya, köylüler tarafından vahşice katledilmiştir. Ölmeden önce yeğenine söz veren Zahra, vahşetin köyün sırlarının arasında kalmaması için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

Labirent: XpanD 3 Boyutlu – The Shock Labyrinth: XpanD 3D

Yönetmen: Takashi Shimizu
Oyuncular: Yuya Yagira, Misako Renbutsu, Ryo Katsuji, Ai Maeda
Senaryo: Daisuke Hosaka
Tür: Korku
Süre: 89 dk.
Firma: Medyavizyon Film – Film101
Vizyon Tarihi: 14 Mayıs 2010
Özet: Çocukluğunun geçtiği şehre uzun zaman sonra geri dönen Ken’i burada çocukluk arkadaşları Motoki ve Rin karşılar. Yıllar sonra bir araya gelen bu üçlünün, aslında “dörtlü” olduğu zamanlardan bir arkadaşları, Yuki, o gecenin davetsiz misafiridir. Yuki tam on yıl önce ortadan kaybolduğundan beri, ne arkadaşları, ne de ailesi ondan haber alabilmiştir.

Son Mevsim: Şavaklar (Demsala Dawi: Sewaxan)

Yönetmen: Kazım Öz
Tür: Belgesel
Vizyon Tarihi: 14 Mayıs 2010
Firma: Tiglon Film – Yapım 13
Özet: Fransız ARTE televizyonunun ve Jan Vrijman Fonu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen ve çekimleri bir yıl süren Son Mevsim: Şavaklar, göçebe Şavak topluluğunun yok olmaya yüz tutmuş yaşam tarzlarının, doğayla bağlarının ve kıyasıya mücadelelerinin yanı sıra insani ilişkilerini belgeliyor. Hayvancılıkla geçinen Şavaklar kışları Pertek ve Çemişgezek bölgelerinde yaşıyorlar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Umay: Cesaretin Varsa İçeri Gir (2023) Memoria (2022) Karaman'ın Koyunu (2015) DAHA (2018) Ultra Mega Süper Kahraman - Griff The Invisible (2011) Enes Batur: Hayal mi Gerçek mi? (2018)

Leave a comment