Ayin – The Rite

Yönetmen: Mikael Hafström
Oyuncular: Anthony Hopkins, Colin O’Donoghue, Alice Braga, Ciaran Hinds
Senaryo: Matt Baglio, Michael Petroni
Süre: 112 dk.
Tür: Dram, Gerilim, Korku
Vizyon Tarihi: 11 Şubat 2011
Firma: Warner Bros.
Özet: İlahiyat fakültesi öğrencisi Michael Kovak, alışılmışın dışında yöntemler uygulaması ve yaptığı binlerce şeytan çıkarma ayini ile tanınan Peder Lucas’ın yanına gönderilir. Peder Lucas’ın bile becerilerinin yetersiz kaldığı bir vakayla karşılaştığında, açıklayamadığı veya denetleyemediği bir olaya ve inandığı her şeyi sorgulamasına neden olacak kadar şiddetli ve korkutucu bir kötülüğe tanık olur.

Web Sitesi: whatdoyoubelieve.warnerbros.com

Şampiyon – Secretariat

Yönetmen: Randall Wallace
Oyuncular: Diane Lane, John Malkovich, Dylan Walsh, Margo Martindale
Senaryo: Mike Rich
Yapımcı: Pete Destefano, Gordon Gray, Mark Ciardi, Bill Johnson, Mike Rich
Süre: 123 dk.
Tür: Dram
Vizyon Tarihi: 11 Şubat 2011
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Ev hanımı ve bir anne olan Chenery, at yarışı konusunda fazla bilgisi olmamasına rağmen, hasta babasına ait ahırların yönetimini devralır. Chenery tüm olumsuzluklara karşın, deneyimli eğitmen Laurin’in yardımıyla erkek egemen bir işe yön vermeyi başarıp, son 25 yılın ilk Triple Crown şampiyonunu ve belki de tüm zamanların en harika yarış atını yetiştirir.

Web Sitesi: disney.com/secretariat

Dövüşçü – The Fighter

Yönetmen: David O. Russell
Oyuncular: Christian Bale, Mark Wahlberg, Amy Adams, Melissa Leo
Yapımcı: Dorothy Aufiero, David Hoberman, Todd Lieberman, Paul Tamasy
Görüntü Yönetmeni: Hoyte Van Hoytema
Senaryo: Paul Attanasio & Lewis Colick
Süre: 115 dk.
Türü: Dram
Vizyon Tarihi: 11 Şubat 2011
Firma: Pinema Film
Özet: Dicky Ecklund (Christian Bale) efsanevi eski boksördür. Ancak yeteneğini boşa harcamış ve başarı imkânını kaybetmiştir. Mickey Ward (Mark Wahlberg) ise Dicky’nin üvey kardeşidir. Mickey iyi bir boksör olarak adını duyurmadan önce Dicky onun ustalığını yapmıştır. Bu gerçek hikâyeden uyarlanan film, iki kardeşin her şeye rağmen tekrar bir araya gelip parçalanan ailelerini bir araya getirme çabalarını anlatıyor.

Web Sitesi: www.thefightermovie.com

İncir Reçeli

Yönetmen: Aytaç Ağırlar
Oyuncular: Sezai Paracıkoğlu, Melike Güner, Sinan Çalışkanoğlu, Barbara Laurens
Senaryo: Aytaç Ağırlar
Görüntü Yönetmeni: Metin Turguç- Hasan Gergin
Müzik: Engin Bayrak
Tür: Aşk-Dram
Süre: 95 dk.
Vizyon Tarihi: 11 Şubat 2011
Firma: Tiglon Film – AA Film Yapım
Özet: Yazdığı senaryoları sürekli geri çevrilen Metin umudunun kırıldığı bir akşam gittiği barda Duygu ile karşılaşır. Evini açtığı Duygu, ertesi sabah kısacık bir not bırakarak çoktan gitmiştir. Tekrar karşılaştıklarında Metin Duygu’nun sırrını merak eder ve bir gün onu takip eder. Öğrendikleri, ölümsüz bir aşkın başlangıcı olacaktır.

Web Sitesi: www.incirreceli.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Uzay Köpekleri - Space Pups (2023) Anadolu Leoparı (2022) Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit - Men in Black: International (2019) Yok Artık 2 (2016) Upgrade (2018) Kıyamet Günü - The Impossible (2012)

Leave a comment