Kırık Kucaklaşmalar – Broken Embraces

Yönetmen: Pedro Almodóvar
Oyuncular: Penelope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo, Jose Luis Gomez
Senaryo: Pedro Almodóvar
Tür: Dram, Gerilim, Romantik
Süre: 129 dk.
Vizyon Tarihi: 08 Ocak 2010
Firma: Chantier Films
Özet: Karanlıkta yazan, yaşayan ve seven bir adam. Bundan 14 yıl önce Lanzarote adasında geçirdiği korkunç trafik kazasında görme yeteneğiyle birlikte hayatının kadınını da kaybetmiştir. O günden sonra senaryo yazarken kullandığı takma adı Harry Caine ismiyle hikâyeler yazmaya devam eder.

Web Sitesi: http://www.losabrazosrotos.com

Ninjanın İntikamı – Ninja Assassin

Yönetmen: James Mcteigue
Oyuncular: Rain, Naomie Harris, Ben Miles, Rick Yune
Senaryo: Andy Wachowski
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim
Süre: 116 dk.
Vizyon Tarihi: 08 Ocak 2010
Firma: Warner Bros.
Özet: Raizo, çocukken, varlığı bile bir söylence olarak kabul edilen gizli örgüt Ozunu Klanı tarafından sokaklardan alınıp bir ölüm makinesi olmak üzere eğitilmiştir. Arkadaşının klan tarafından acımasızca öldürülmesini bir türlü unutamayan Raizo, örgütten kaçar ve ortadan kaybolur. Şimdi intikamını almak için hazırlık yaparak beklemektedir.

Web Sitesi: http://www.ninja-assassin-movie.warnerbros.com

Gir Kanıma – Let The Right One In

Yönetmen: Tomas Alfredson
Oyuncular: Kare Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar,Henrik Dahl
Senaryo: John Ajvide Lindqvist
Tür: Dram, Fantastik, Gerilim, Korku
Süre: 114 dk.
Vizyon Tarihi: 08 Ocak 2010
Firma: Tiglon Film – Bir Film
Özet: 1982 yılında Stockholm’de geçen hikayede Oskar’ın hayatı, kendi yaşlarında bir çocuğun mahalleye taşınmasıyla değişir. Soğuktan pek etkilenmeyen bu beyaz yüzlü ve gizemli yeni komşu Eli ile Oskar arasında bir arkadaşlık gelişir. Fakat Eli’nin gelişiyle eş zamanlı olarak civarda cinayetler işlenmeye başlanır. Yeni arkadaşının bir vampir olduğunu öğrenen Oskar için arkadaşlığı korkusundan daha önemlidir.

Web Sitesi: http://www.lettherightoneinmovie.com/

Kuzey Yamacı – Nordwand – North Face

Yönetmen: Philipp Stölzl
Oyuncular: Benno Fürmann, Ulrich Tukur, Johanna Wokalek, Arnd Schimkat, Florian Lukas
Senaryo: Christoph Silber, Philipp Stölzl, Benedikt Roesk
Tür: Dram, Macera, Tarih
Süre: 121 dk.
Vizyon Tarihi: 08 Ocak 2010
Firma: Tiglon Film – Mars Production
Özet: Almanya, 1936 yazı: Çocukluk günlerinden beri arkadaş olan Toni ve Andi özellikle bir dağla, “ölü taraf” olarak da bilinen kuzey tarafı daha fethedilmemiş Eiger Dağı’yla ilgilenmektedir. İki arkadaş bunu başarabileceklerine inanmıştır ve eğer başarırlarsa yalnızca özlemini duydukları toplumsal takdiri kazanmakla kalmayacaklar, Olimpiyat altın madalyasına da göz kırpacaklardır.

Web Sitesi: http://www.nordwand-film.de

Amelia

Yönetmen: Mira Nair
Oyuncular: Hilary Swank, Richard Gere, Ewan McGregor, Christopher Ecceleston
Tür: Dram
Vizyon Tarihi: 08 Ocak 2010
Firma: Tiglon Film
Özet: Amelia Earhart’ın yayıncı George Putnam ile yaptığı fırtınalı ortaklık ve bu ortaklıktan doğan nihai evliliği, Earhart’ın havacılıkta elde ettiği erken başarıların, şöhrete ve servete kavuşmasının da arkasındaki güçtür.
Birbirlerine karşılıklı ihtiras, hayranlık ve nihayet büyük bir aşkla bağlı olan çiftin aralarındaki bağı, Earhart’ın Gene Vidal ile yaşadığı kısa tutkulu ilişki bile sarsamaz.

Web Sitesi: http://www.foxsearchlight.com/amelia/

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kızıl Şampiyon - Indian Horse (2020) Eraserhead (2020) Tarla (2017) Olanlar Oldu (2017) İtalyan Usulü Aşk - Little Italy (2018) Kötülük İçinde - The Bad Nun (2018)

Leave a comment