Cüceler Devlere Karşı: Gizli Oda / Gnomes and Trolls: The Secret Chamber

Yönetmen: Robert Rhodin
Seslendirenler: Okan Yalabık , Mazlum Kiper
Senaryo: Salvatore Cardoni, Robert Rhodin
Tür: Animasyon
Süre: 80 dk.
Vizyon Tarihi: 06.03.2009
Firma: Tiglon Film – Cinemateque Film
Özet: Genç cüce Junior’ın ağaç evine kurduğu laboratuvarında birşeyler icat etmeye çalışır. Orman cücelerinin lideri, Junior’ın babası Jalle, oğlunun cücelerin başına geçmesini istemektedir. Junior bir gün babasıyla beraber hayvanlara yem dağıtır. O sırada kavgacı kardeşler Face ve Slim, yiyecekleri çalmak için harekete geçerler. Junior ve horoz arkadaşı Sneaky yiyecekleri korumaya çalışırlar.

Web Sitesi: www.gnomesandtrolls.com

Gökten Üç Elma Düştü

Yönetmen: Raşit Çelikezer
Oyuncular: Köksal Engür, Bennu Yıldırımlar, Kürşat Alnıaçık, İsmail Hacıoğlu
Senaryo: Raşit Çelikezer
Tür: Dram
Süre: 119 dk.
Vizyon Tarihi: 06.03.2009
Firma: Tiglon Film – Defne Film
Özet: İnsanoğlu bir dolu kusurla doğar, ama kendini bağışlamak zorundadır. Adına Evim dedikleri bir apartmanda, birbirlerine ölesiye muhtaç oldukları bir anda üç kişi istemeden biraraya gelir. Aile olmayı düşler. Peki bu uğurda cinayet işlenir mi? Gerekirse evet!

Web Sitesi: http://www.defnefilmproduksiyon.com/gokten3elmadustu/

Gran Torino

Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Clint Eastwood, Geraldine Hughes, John Carroll Lynch, Brian Haley, Brian Howe, Cory Hardrict, William Hill, Nana Gbewonyo, Dreama Walker, Doua Moua, Sarah Neubauer, Lee Mong Vang
Senaryo: Nick Schenk, Dave Johannson
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim
Süre: 116 dk.
Vizyon Tarihi: 06.03.2009
Firma: Warner Bros.
Özet: Günlerini evde yaptığı tamirat ve bira içmekle geçiren, M-1 piyade tüfeğini daima hazır bulunduran emekli otomobil işçisi Walt, gördüğü hemen her şeye kızmaktadır: Sarkık yağmur olukları, mahallenin kendilerine ait olduğunu sanan amaçsız gençlerinden oluşan çeteler. Walt artık vadesinin dolmasını beklemektedir. Ta ki biri onun ’72 model Gran Torino’sunu çalmaya çalışana kadar.

Web Sitesi: http://www.thegrantorino.com/

Watchmen

Yönetmen: Zack Snyder
Oyuncular: Patrick Wilson, Carla Gugino, Malin Akerman, Billy Crudup, Stephen McHattie, Jeffrey Dean Morgan, Danny Woodburn, Matt Frewer, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Niall Matter, Manoj Sood
Senaryo: David Hayter, Alan Moore (Kitap), Alex Tse, Dave G
Tür: Aksiyon, Bilim-Kurgu, Fantastik, Macera
Süre: 163 dk.
Vizyon Tarihi: 06.03.2009
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Süper kahramanların varolduğu 1985 yılı alternatif evreninde ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki gerilim tepe noktasına çıkmıştır. Komedyen lakaplı süper kahramanın öldürülmesi olayını soruşturan Rorschach, kahramanları gözden düşürmek ve öldürmek için düzenlenen komployu gün ışığına çıkarır. Arkadaşlarının geçmişiyle ilgili geniş kapsamlı komplonun tarihin akışını değiştirecek boyutta olduğunu keşfedecektir.

Web Sitesi: http://watchmenmovie.warnerbros.com/

Yaşam Arsızı

Yönetmen: Yasemin Alkaya
Oyuncular: Elif Çağlayan, Yasemin Alkaya, Aysun Çağlayan, Funda Çağlayan, Berivan Umut
Senaryo: Yasemin Alkaya
Tür: Dram
Süre: dk.
Vizyon Tarihi: 06.03.2009
Firma: Umut Sanat
Özet: Elif, iki çocuk annesi, sıra dışı bir pavyon kadınıdır. Babasının aşıladığı dünya görüşünün etkisiyle, yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen insan kalmayı başarabilmiştir. Çocuklarına hep “yaşamınızı kimseyi incitmeden yaşayıp bitireceksiniz” diye öğüt vermiştir. Elif, hayatını defalarca bitirmeye çalışmıştır ama çocukları büyüyene kadar ne yapıp, ne edip hayatını sürdürmek zorundadır. O, bir Yaşam Arsızı’dır ve her şeye rağmen yaşamak zorundadır.

Web Sitesi: http://www.yasamarsizi.com/

Sıradan Bir Gündü / He Was A Quiet Man

Yönetmen: Frank A. Cappello
Oyuncular: Christian Slater, Elisha Cuthbert, William H. Macy, Sascha Knopf
Türü: Dram
Vizyon Tarihi: 06 Mart 2009
Firma: Erman Film
Özet: Bob Maconel kötü bir gün geçirmektedir. Her zamanki 8 saatlik mesaisini kasvetli, yaşadığı dünyadan tamamen kopuk hissederek geçirmektedir. Bu berbat günde, kazara, potansiyel katillikten kahramanlığa geçer ve onu bugüne kadar hiç farketmemiş olan güzel Venessa’nın hayatını kurtarır. Bu kahramanca davranışı onu monoton gerçekliğinden gerçeküstü bir kasırgaya doğru çeker.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Nadide Hayat (2015) Aşk - Amour - Love (2012) Ultra Mega Süper Kahraman - Griff The Invisible (2011) Tutsak - Bel Canto (2018) Arthur: Maltazar’ın İntikamı - Arthur and the Revenge of Maltazard (2010) Hanzap (2021)

Leave a comment