Vahşetin Çocukları – Wit Licht – The Silent Army

Yönetmen: Jean van de Velde
Oyuncular: Marco Borsato, Thekla Reuten, Adrian Galley
Senaryo: Jean Van De Velde
Tür: Dram
Süre: 92 dk.
Vizyon Tarihi: 04 Mart 2011
Firma: Tiglon Film – Film Artı
Özet: Bir gece, Abu adlı Afrikalı bir çocuk, köyündeki çocuklarla birlikte, yerliler tarafından kaçırılır. Thomas da, yakın arkadaşı Abu’nun ortadan kaybolduğunu öğrenince babası Eduard’a baskı yapar. Eduard, Abu’nun akıbetini öğrenmek için Afrika’nın acımasız dünyasına doğru bir yolculuğa çıkar ve çocuk askerlerden kurulu bir ordu tarafından esir alınır.

Rango

Yönetmen: Gore Verbinski
Oyuncular: Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin, Alfred Molina’nın seslendirdiği animasyon film Rango
Senaryo: Gore Verbinski, John Logan, James Ward Byrkit
Tür: Aksiyon, Animasyon, Macera
Vizyo Tarihi: 04 Mart 2011
Süre: 97 dk.
Firma: UIP Filmcilik
Film, sakin ve sıradan bir hayat yaşayan bukalemun Rango’nun komik dönüşüm hikâyesini konu ediyor. Rango kendini, çölün en sahtekâr yaratıklarının oluşturduğu Toprak kasabasında bulur. Kasabalılar Rango’yu beklemekte oldukları kurtarıcı olarak karşılayınca, rolünü oynamaya mecbur kalır ve giderek gerçek bir kahramana dönüşmeye başlar.

Web Sitesi: www.rangomovie.com

Sokak Dansı 3D – Step Up 3D

Yönetmen: Jon M. Chu
Oyuncular: Rick Malambri, Adam G. Sevani, Sharni Vinson, Alyson Stoner
Senaryo: Amy Andelson, Emily Meyer, Duane Adler
Tür: 3 Boyutlu, Dans, Gençlik, Müzikal, Romantik
Süre: 107 dk.
Vizyon Tarihi: 04 Şubat 2011
Firma: UIP Filmcilik – Fida Film
Özet: Bir grup dansçı, Moose ve Natalie ile beraber çalışmaya başlayınca kendilerini dünyanın en iyi sokak dansçılarının karşısında bulurlar. Karşı karşıya geldikleri yarışmayı kazanan grup tüm hayallerine kavuşurken kaybeden taraf elindeki her şeyi kaybedecektir. Luke ailesinden kalan vasiyeti korumaya çalışırken, Natalie kalbine mi yoksa mantığına mı güveneceğini bilemez.

Gerçeğin Parçaları – Winter’s Bone

Yönetmen: Debra Granik
Oyuncular: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan, Dale Dickey
Senaryo: Debra Granik, Anne Rosellini
Tür: Dram, Gerilim
Vizyon Tarihi: 04 Mart 2011
Firma: Tiglon Film – Bir Film
Özet: Alabama’nın küçük bir kasabasında yaşayan 17 yaşındaki Ree, iki kardeşine ve hasta annesine bakmak zorundadır. Ruhsal bir çöküntü içinde olan annesinin o hale gelmesinde uyuşturucu bağımlısı babasının rolü çok büyüktür. Methamphetamin bağımlısı olan babası onları terk etmiştir. Ama Ree, ailesini yeniden bir araya getirmeye kararlıdır.

Web Sitesi: http://www.wintersbonemovie.com/

Kader Ajanları – The Adjustment Bureau

Yönetmen: George Nolfi
Oyuncular: Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, John Slattery
Senaryo: George Nolfi
Tür: Bilim Kurgu, Gerilim, Romantik
Süre: 105 dk.
Vizyon Tarihi: 04 Mart 2011
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Politikacı David, güzel modern balerin Elise ile tanışır. Tam ona âşık olmaya başladığını fark ettiği an, gizemli adamlar çifti ayırmak için karşılarına çıkar. Bu adamlar ikisinin bir araya gelmesine engel olmak için, herşeyi yapacaklardır. David ya Elise’nın peşini bırakıp daha önce kendisi için çizilmiş yoldan gidecek, ya da kadere karşı gelmek için kendisini tehlikeye atacaktır.

Web Sitesi: www.theadjustmentbureau.com

72. Koğuş

Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Oyuncular: Kerem Alışık, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Songül Öden
Senaryo: Ayfer Tunç
Süre: 97 dk.
Vizyon Tarihi: 04 Mart 2011
Tür: Dram
Firma: Medyavizyon Film – Sasin Film Yapım
Özet: 1940’lar, 2. Dünya Savaşı’nın etkisinde kalan Türkiye’nin kıtlık yılları. Cezaevinin 72 no.lu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan Adembabalar. Onların sefaleti, acıları, insanlığa özlemi, hayata dair düşleri, çelişkileri, aşkları ve kavgaları ile bu derin çukura yuvarlanmış, en yakınını üç kuruşa vurabilecek kadar alçalmış insanların dünyası. Bir koğuşun karanlığındaki direniş ve yaşam mücadelesi.

Web Sitesi: www.72kogus.com

Qirej – Kir

Yönetmen: Yusuf Çetin
Oyuncular: Yusuf Çetin, Zilan Odabaşı, Yalçın Dümer, Eyüp Çalış
Vizyon Tarihi: 04 Mart 2011
Tür: Dram
süre: 90 dk.
Firma: Özen Film – Ararat Film
Özet: Kir’de, ülkemizdeki Kürt sorununda önemli rol alan koruculuk sisteminin bölge halkına yaşattığı acılar anlatılıyor.
Bilge Köyü’ndeki korucuların, çoğu kadın ve çocuktan oluşan 42 kişiyi katletmesi sonrası, koruculuk sisteminin kaldırılmasını isteyenlerin haklı olduklarına dikkat çeken film, sırtını devlete dayayıp halk üzerinde terör estiren koruculuk sisteminin kirli yönlerini gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sevgili Hedefim - Wild Target (2010) Maske Nezaketle Tebessüm (2023) Silsile (2014) Aklı Havada - Up in The Air (2010) Kim Kiminle Nerede? - Whatever Works (2010) Oblivion (2013)

Leave a comment