Yaşamaya Değer – The Hedgehog

Yönetmen: Mona Achache
Oyuncular: Josiane Balasko, Garance Le Guillermic, Togo Igawa, Anne Brochet
Senaryo: Mona Achache
Tür: Dram
Firma: Tiglon Film
Süre: 100 dk.
Vizyon Tarihi: 04 Haziran 2010
Özet: Paris’te dış dünyadan uzak bir çevrede yaşayan 11 yaşında, oldukça zeki bir kız olan Paloma, 12. yaş gününde intihar etmeye karar verir. Ölümle randevusunun yaklaşmasına yakın, yalnız apartman görevlisi Renée ve gizemli Kakuro ile tanışır. Böylece Paloma, karamsar hayatını gözden geçirme şansı bulacaktır.

Web Sitesi: http://thehedgehogmovie.com/

Ev

Yönetmen: Caner Özyurtlu, Alper Özyurtlu
Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Kerem Atabeyoğlu, Alpay Atalan, Ece Çeşmioğlu
Senaryo: Caner Özyurtlu, Alper Özyurtlu
Tür: Gerilim
Firma: Pinema Film – AC Film
Süre: 95 dk.
Vizyon Tarihi: 04 Haziran 2010
Özet: “Ev” adlı televizyon programında 24 saat içinde yaşananlar seyirciye aktarılıyor. Canlı yayın yolunda devam ederken, “Ev”e birdenbire silahlı bir adam girer ve yarışmacıları rehin alır. Saldırganın amacı oyunun kurallarını değiştirmektir. “Ev” adlı yarışmanın final gecesinde birinci olan yarışmacı elemek istediği kişiyi öldürecek ve tüm olanlar canlı yayında ekrana gelecektir.

Web Sitesi: http://www.ev-film.com

Koleksiyoncu – The Collector

Yönetmen: Marcus Dunstan, Frederik Wiegel, Shannon John St
Oyuncular: Josh Stewart, Michael Reilly Burke, Andrea Roth, Juan Fernández
Senaryo: Patrick Melton, Marcus Dunstan
Tür: Gerilim, Korku
Firma: Tiglon Film – Mars Production
Süre: 88 dk.
Vizyon Tarihi: 04 Haziran 2010
Özet: Kumar borcunu ödemek için, tesisatçı olarak çalıştığı evi soymaya karar veren Arkin, evde kimsenin olmadığını sandığı bir akşam eve girer. Fakat malikanede onu kötü bir sürpriz beklemektedir. Arkin soymak için zorla girdiği evde, ev halkını esir almış psikopat bir katille karşı karşıya kalmıştır.

Web Sitesi: http://www.thecollector-movie.com/

Cennet Batıda – Eden is West

Yönetmen: Costa-Gavras
Oyuncular: Riccardo Scamarcio, Odysseas Papaspiliopoulos, Léa Wiazemsky, Tess Spentzos
Senaryo: Costa-Gavras, Jean-Claude Grumberg
Tür: Dram
Firma: Tiglon Film – Bir Film
Süre: 110 dk.
Vizyon Tarihi: 04 Haziran 2010
Özet: Kıyıdaki parlak ışıklara yaklaşan eski püskü gemideki kaçakların tek hedefi vardır: “Batı”ya ulaşabilmek. Sahil Güvenlik botlarıyla karşılaştıklarında, Elias ve arkadaşı gemiden atlayıp kıyıya yüzerler. Vardıkları yer, “Cennet” adında lüks bir tatil köyünün çıplaklar kampıdır…

Ölümcül Takip – Chaser

Yönetmen: Hong-Jin Na
Oyuncular: Yun-Seok Kim, Jung-Woo Ha,Yeong-Hie Seo
Senaryo: Hong-Jin Na
Tür: Gerilim, Korku
Firma: Tiglon Film – Kalinos Film
Süre: 125 dk.
Vizyon Tarihi: 04 Haziran 2010
Özet: Eski polis, yeni kadın satıcısı Joong-Ho’nun, çalıştırdığı kadınlar borçlarını ödemeden ortadan kaybolmaktadır. Bir gece bir müşteriden gelen arama üzerine Mi-Jin’i yollar, ancak çok geçmeden müşterinin numarasının kaybolan kızların son arandığı numarayla aynı olduğunu fark eder. İlk başlarda kadınlarının kaçırılıp satıldığını düşünen Joong-Ho, adamın acımasız bir seri katil olduğunu anlar ve peşine düşer.

Web Sitesi: http://www.chaser-movie.com/

Koy – The Cove

Yönetmen: Louie Psihoyos
Oyuncular: Simon Hutchins, Mandy-Rae Cruikshank, Kirk Krack
Vizyon Tarihi: 04 Haziran 2010
Firma: NTV Yeşil Ekran
Özet: Eski yunus eğitmeni Ric O’Barry, yunusların, insan esaretinden kurtarılması gerektiğini anlayınca, yunusların ve balinaların kıyılarında yüzdüğü Taiji köyüne geldi. Dikenli teller ve yasak tabelalarıyla çevrili körfezde karanlık bir gerçek yatıyordu. Burada milyon dolarlık yunus eğlencesi endüstrisi ve yunus eti pazarı vardı. Taijili balıkçılar gecenin karanlığında görülmemiş bir av gerçekleştiriyorlardı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lorna'nın Sessizliği / Le Silence De Lorna (2008) Kediler - Cats and Peachtopia (2019) Hayatın Kıyısında - By The Sea (2015) Son Durak - Fruitvale Station (2013) El Royale’de Zor Zamanlar - Bad Times at the El Royale (2018) Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Alemi (2010)

Leave a comment