Kampüste Çıplak Ayaklar

Yönetmen: Cansel Elçin
Oyuncular: Ezgi Asaroğlu, Damla Sönmez, Türkü Hazer, Cansel Elçin
Senaryo: Cansel Elçin, Meltem İnan
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Süre: dk.
Firma: Medyavizyon Film – Kiproko Film
Vizyon Tarihi: 02 Ekim 2009
Özet: Farklı sorunları olan gençlerin bulunduğu sınıfın kapısı bir gün açılır ve içeri adı Şiva olan Hintli bir kız girer. Başta herkesin alay ettiği kız, sonradan herkesin arkadaşı olacak ve farklı inançlar ve mitolojik hikayelerin yardımıyla onların hayatını değiştirecektir. Ancak hiç kimse Hintli kızın bir sırrı olduğunu bilmemektedir.

Web Sitesi: http://www.kampusteciplakayaklar.com

Karanlıktakiler

Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Meral Çetinkaya, Erdem Akakçe, Derya Alabora, Şebnem Dilligil
Senaryo: Çağan Irmak
Tür: Dram, Gerilim
Süre: 100 dk.
Firma: Cine Film – Most Production
Vizyon Tarihi: 02 Ekim 2009
Özet: Egemen, 30’lu yaşlarını aşmış, bir reklam ajansında çalışan ve annesi Gülseren ile aynı evde yaşamak zorunda olan genç bir adamdır. Hayat, Egemen için, evlerinin içine gizlenmiş ufak bir cehennem gibidir. Gülseren içinse Egemen hayattaki tek varoluş nedenidir. Patronu Umay’a duyduğu ilgi genç adam için büyük bir açmaz, annesinin varlığı ise bu ilgi önünde koca bir engeldir.

Web Sitesi: http://www.karanliktakiler.com

Oyuncu – Gamer

Yönetmen
: Brian Taylor, Mark Neveldine
Oyuncular: Gerard Butler, Milo Ventimiglia, Michael C.Hall, Aaron Yoo, Alison Lohman
Senaryo: Brian Taylor, Mark Neveldine
Tür: Aksiyon, Bilim-Kurgu, Gerilim
Süre: 95 dk.
Firma: Pinema Film – D Productions
Vizyon Tarihi: 02 Ekim 2009
Özet: Çok oyunculu bir oyun platformu kurulmuştur. Oyuncular hükümlülerden seçilmektedir. 30 oyundan sağ olarak çıkan oyunculara özgürlük vaat edilmektedir. Bu oyunun yıldız oyuncusu Kable bir taraftan özgürlüğünü kazanmak için bu ölümcül oyunda mücadele verirken bir taraftan da oyunun yaratıcısı olan Ken Castle’ı devirmek istemektedir.

Web Sitesi: http://www.gamerthemovie.com

Ölümcül Tuzak – The Hurt Locker

Yönetmen: Kathryn Bigelow
Oyuncular: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Evangeline Lilly, Ralph Fiennes
Senaryo: Kathryn Bigelow
Tür: Aksiyon, Dram
Süre: 130 dk.
Firma: Tiglon Film
Vizyon Tarihi: 02 Ekim 2009
Özet: Çavuş James yeni atandığı görevinde, yüksek eğitim almış bir grup askeri şiddet dolu bir çatışmaya gönderir. James adeta ölüme meydan okurca kaygısız davranmaktadır. Askerler yeni ve vahşete eğilimli önderlerini zaptetmeye çalışırken, şehirde kaos başlar.

Web Sitesi: http://www.thehurtlocker-movie.com/

Son Veda – Okuribito – Departures

Yönetmen: Yojiro Takita
Oyuncular: Masahiro Motoki, Ryoko Hirosue, Tsutomu Yamazaki, Kazuko Yoshiyuki
Vizyon Tarihi: 02 Ekim 2009
Firma: Warner Bros. – Avşar Film
Özet: Karısı Mika ile memleketine dönen Daigo, cesetlerin yakılmadan önce törensel olarak ‘tabutlanması’ işinde çalışmaya başlar. Ölümün çeşitli biçimleriyle karşılaşan Daigo yaptığı işin bir çeşit hayata saygıyı ifade ettiğini anlamaya başlar. Kocasının işi bırakmasını isteyen Mika, red cevabı aldığında ailesinin yanına döner. Daigo yalnız kalsa da yaptığı işin değerine inanmaya devam eder.

Matrak Adamlar – Funny People

Yönetmen
: Judd Apatow
Oyuncular: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana
Vizyon Tarihi: 02 Ekim 2009
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Apatow, bu filminde, insanın hayatındaki en büyük mücadelenin mizahını gözler önüne seriyor. Ölümüne az bir süre kalan ünlü bir komedyen ve elde ettiği ikinci bir şansla neler yaptığının hikâyesi olan filminde Apatow, Adam Sandler, Seth Rogen ve Leslie Mann gibi oyuncuları yönetiyor. Apatow daha önce hiç bu kadar açıkça gündeme gelmeyen bir soru yöneltiyor: En baştan başlama şansınız olsaydı, aynı ahmak olmaya devam eder miydiniz?

Acı

Yönetmen: Cemal Şan
Oyuncular: Nesrin Cavadzade, Erol Demiröz
Vizyon Tarihi: 02 Ekim 2009
Firma: CineGroup – Şan Film
Özet: Erzincan’ın ikibin metre yüksekliğindeki bir dağ köyünde çekilen “Acı”, insana yakışır bir şekilde yaşamak için insanca olmayan her şeye “hayır” demek gerektiğini anlatmaya çalışan, insana, hayata ve evrene dair bir hikâye. Filmde, iki ayrı insan, iki ayrı dünya bir araya geliyor ve anlatılmaya çalışılan dede torun ilişkisi, kuşak çatışmaları olağanüstü bir gerçeklikle ortaya konularak iki kişilik bir dünya yaratılıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Düşüşün Anatomisi - Anatomy of a Fall (2023) Aşk Mevsimi (2024) Bekarlığa Veda - Bachelorette (2012) Binlerce Kez İyi Geceler - A Thousand Times Good Night (2014) Yozgat Blues (2013)

Leave a comment