Gül ile bülbülün düeti
Okuduğu Türk Sanat Müziği eserlerine kendi gibi incelik ve zerafet kazandıran Melihat Gülses, en zor Türk Sanat Müziği eserlerini büyük bir başarıyla yorumlayan günümüzün en başarılı seslerinden Bekir Ünlüataer’le birlikte 25 Aralık’ta Cemal Reşit Rey’de!  “Gül ile Bülbül” başlıklı bu konserde sanatçılara Orkestra Perâ eşlik edecek.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, “Gül ile Bülbül” Düet, 25 Ocak 2010, 20.00
Sanat Yönetmeni: Necip Gülses

Ülkemizde özellikle operetler döneminde değişen ve gelişen düet eserler “Gül ve Bülbül” başlıklı bir konserle Cemal Reşit Rey (CRR)’de İstanbullularla buluşacak.  Birçoğu yazıldığı yıllardan beri ilk defa olarak seslendirilecek olan bu orijinal düetleri Melihat Gülses ve Bekir Ünlüataer o yılların icra anlayışına göre düzenlenmiş olarak seslendirecek.

Konserde sanatçılara, Orkestra Perâ üyeleri, kemanda Baki Kemancı, Ayhan Şenyaylar, Timur Şenyaylar ve Tarık Kemancı; viyolada İbrahim Şentürker ve viyolonselde Özer Arkun; kontrbasta Umut Sel; kanunda Turgut Özüfler; udda Yurdal Tokcan; klarnette Şükrü Kabacı; gitarda Serhan Yastıman; piyanoda Şevket Aşıkuzun; akordeon ve perküsyonda Bekir Sakarya, perküsyonda Fahrettin Yarkın eşlik edecek.

Çapkın, Bayan bana bak, Bakıp bakıp, Gitar Sesi, Cevap bekleme kuzum, Ateşim hiç sönmedi, Güzel kız, Ne olaydım yar, Esrarlı geceler, Aşk mektubu, Yavaş yavaş gel bana, Ne bekleyen kimsem var, Bak senin için dağlara düştüm, Şımarık, Esmer yüzüne, Gül ve gönül, Bayanlar baylar, Aşk kaptanı, Sarıyerli, Ne de güzel gözlerin var konserde seslendirilecek eserlerden.

Düet Eserler Hakkında:
“Sözlü ve Enstrümantal Müzik” olarak iki ana başlıktan oluşan Türk Müziği’nde sözlü müzik eserlerinde, düet (kadın-erkek) icraları Tanzimat Dönemi ile başladı. O dönemde kadın ve erkek tarafından bölüşülerek okunan eserlerin yerini Cumhuriyet sonrası operetler döneminde, batıda olduğu gibi diyalog içeren eserler aldı. Düet olarak bestelenen bu yeni eserler halk tarafından da kolayca benimsendi. Batı tonlarına yakın olan bu eserler çoğunlukla Nihâvend, Rast, Mâhur, Sultanıyegâh ve Hicaz makamlarında bestelenmiş; Sadettin Kaynak, Yesâri Asım Ersoy, Muhlis Sebahattin ve Dramalı Hasan gibi bestecilerimiz tarafından yazılmıştır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
G. I. Joe: Misilleme - G. I. Joe: Retaliation (2013) Karlar Kraliçesi - Snow Queen (2013) İki Kafadar - Two Tails (2018) Figüran (2014) Kimlik Hırsızı - Identity Thief (2013)

Leave a comment