“DELİ DELİ OLMA”
KÜÇÜCÜK BİR DÜNYADA, KOCAMAN YÜREKLERİN HİKAYESİ

Başrollerini Tarık Akan ve Şerif Sezer’in paylaştığı “DELİ DELİ OLMA” filmini, 2008 yılında “120” ve “O… Çocukları” filmleriyle ilgi gören Murat Saraçoğlu yönetti. Senaryosu Hazel Sevim Ünsal tarafından kaleme alınan ve Kars’ın bir köyünde geçen sıcak hikayeyi beyazperdede izleyiciyle buluşturacak “DELİ DELİ OLMA”’nın oyuncu kadrosunda ayrıca; Levent Tülek, Zuhal Topal, Korel Cezayirli, Cemile Nihan Turhan, Ozan Erdoğan, Deniz Arna ve Barış Üregül yer alıyor. Yapımcılığını Aydın Film’in üstlendiği “DELİ DELİ OLMA”, 17 Nisan 2009’da Pinema’nın dağıtımıyla vizyona girecek.
Kars’ın Eşmeyazı Köyü’nde, Aralık 2008’de başlayan çekimler beş haftada tamamlandı. Filmde Kars’ta yaşayan bir Malakan’ı canlandıran Tarık Akan, Kars’a vardığı andan itibaren yaklaşık bir buçuk aya yakın süre Kars Konservatuarı’nda hocalardan piyano dersi aldı. Tarık Akan, çekimlerden kalan zamanlarda konservatuarda çalıştı.
Mişka’nın (Tarık Akan) ailesinden kalan ve Mişka’nın borcu yüzünden köyün nerdeyse bütün ahırlarını gezen piyanoyu çalabilmek için yanıp tutuşan Karslı köy kızı Alma’nın (Cemile Nihan Turhan) üzerinden köydeki tüm hikayeleri anlatan “DELİ DELİ OLMA” filminde, Mişka ve Alma arasında gelişen sıcak dostluk ilişkisi izleyenleri etkileyecek.

Tarık Akan ve Şerif Sezer Çocuklarıyla Aynı Filmde

Sinemamızın usta ve emektar oyuncuları arasında başı çeken, canlandırdığı onlarca unutulmaz karakterle hafızalara kazınan Tarık Akan, birkaç yıllık aradan sonra sinemaseverlerle “DELİ DELİ OLMA” filmiyle buluşacak. Son yıllarda canlandırdığı başarılı karakterlerle adından sıkça söz ettiren değerli oyuncu Şerif Sezer, bir kez daha Tarık Akan’la aynı filmde rol aldı. Filmin sinemaseverlere bir de sürprizi var. “YOL” filminden seneler sonra tekrar birlikte kamera karşısına geçen Tarık Akan ve Şerif Sezer’in filmdeki gençlik sahnelerini kendi çocukları Barış Üregül ve Deniz Arna canlandırdı. Murat Saraçoğlu’nun üçüncü uzun metrajlı filmi olan “DELİ DELİ OLMA”  çarpıcı senaryosu ve oyuncu kadrosu ile bu senenin ses getirecek filmlerinden biri olması bekleniyor.

*Deli Deli Olma! — Kars’ta “aklını başına al” anlamında kullanılmaktadır.

“DELİ DELİ OLMA” Filmi 17 Nisan 2009’da Vizyonda

“DELİ DELİ OLMA” FİLMİ – KÜNYE
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Senaryo: Hazel Sevim Ünsal
Görüntü Yönetmeni: Mustafa Kuşçu
Sanat Yönetmeni: Adalı Aksoy
Kurgu Yönetmeni: Mustafa Preşeva
Müzik: Mehmet Erdem & Özgür Akgül
Oyuncular:  Tarık Akan (Mişka), Şerif Sezer (Popuç), Levent Tülek (Şemistan), Zuhal Topal (Figan), Korel Cezayirli (Metin Öğretmen), Havin Funda Saç (Esme), Murat Aydın (Fezo), Halil Kumova (Meheddin), Nesrin Yıldırım (Meheddin Eş), Yeşim Ceren Bozoğlu (Güldene), Muhammed Cangören (Allahyar), Deniz Arna (Popuç Gençlik), Barış Üregül (Mişka Gençlik), Cemile Nihan Turhan (Alma), Ozan Erdoğan (Tavşan), Umurbey Taşgın (Fıttıklı Selver), İsrafil Parlak (Adıbeş), Aygün Tevfik Hiçyılmaz (Mişka Dede), Nihal Tercan (Mişka Anne), Özlem Dilber (Elvan Hala),  Levent Uzunbilek (Mirza), İbrahim Coşkun (Kahveci), Osman Karahan (Abram),  Çağla Acar (Allahyar Kız), Şerif Ağdaş (Tavşan Dede)
Yapımcı Firma: Aydın Film
Yapımcı: Tolga Aydın
Dağıtım: Pinema
Filmin Web Sitesi: http://www.delideliolma.com/video
Web Sitesi: www.delideliolma.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ayla (2023) Deniz Seviyesi (2014) Güneşi Gördüm (2009) Müze - Museum (2018) Vay Anam Vay: Babasının Oğlu - Big Mommas: Like Father, Like Son (2011) Mahpeyker: Kösem Sultan (2010)

Leave a comment