DESPICABLE ME
ÇILGIN HIRSIZ

GÖZ ALICI BİR 3D DENEYİMİ
3 EYLÜL’ DE SİNEMALARDA

BUZ DEVRİ, BUZ DEVRİ 2: ERİME BAŞLIYOR VE HORTON KİMİ DUYUYOR’UN
Sorumlu Yapımcısı CHRIS MELEDANDRI’DEN!

Universal Pictures ve Illumination Entertainment, size ve ailenizi 3 boyutlu bilgisayar animasyonu “Çılgın Hırsız”a davet ediyor. Karşınızda, yapımcı CHRIS MELEDANDRI’den (Buz Devri, Buz Devri 2: Erime Başlıyor ve Horton Kimi Duyuyor) dünyanın en büyük kötü adamının hayatına üç çocuk girince karşılaştığı zorlukların hikâyesi.
Beyaz çitler ve güllerle çevrili mutlu bir banliyö mahallesinde, bahçesi kupkuru siyah bir ev vardır. Komşular, bu evin altında gizli bir saklanma yeri olduğunu bilmemektedir. Etrafı minyonların oluşturduğu küçük bir orduyla çevirili olan Gru (Orjinal seslendirme: “Akıllı Ol”, “Horton Hears a Who! ve televizyon dizisi “The Office”ten Steve Carell) dünya tarihindeki en büyük soygunu planlamaktadır. Ay’ı çalacaktır. (Evet, Ay’ı!) Gru, kötü olan her şey sevmektedir. Küçültme ışınları, dondurma ışınları, karada ve havada savaşa hazır araçlardan oluşan cephaneliğiyle yoluna çıkan herkesi yok eder. Ta ki üç küçük yetim kız ona bakıp, başka kimsenin onda görmediğini görene kadar: Potansiyel bir baba. Carell’le birlikte “Çılgın Hırsız” da seslendirme yapan komedi yıldızları şöyle: JASON SEGEL (Aşkzede, Adamım Benim), MIRANDA COSGROVE (Nickelodeon’ın 1 numaraları canlı aksiyon dizisi iCarly) ve Oscar® ödüllü efsanevi  oyuncu JULIE ANDREWS (Neşeli Günler, Mary Poppins, Acemi Prenses serisi).
Yetenekli  ve yeni parlayan komedi oyuncularına katılanlar arasında şu oyuncular da var: RUSSELL BRAND (Zorlu Görev, Aşkzede), KRISTEN WIIG (Date Night, televizyon programı SNL), WILL ARNETT (Canvarlar Yaratıklara Karşı, Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!), DANNY MCBRIDE (Tropik Fırtına, Pineapple Express) ve JACK MCBRAYER (Televizyon dizisi 30 Rock, Aşkzede).
“Çılgın Hırsız”ın yönetmeni Oscar adayı CHRIS RENAUD (Kısa film “No Time for Nuts”la Annie Ödülü aldı, yeni çıkacak Dr. Seuss’ The Lorax’ın yönetmeni) ve PIERRE COFFIN (Pat et Stanley).  Filmin yapımcıları Meledandri, JANET HEALY ve JOHN COHEN.  Kamera arkası ekibin başında kurgucular PAMELA ZIEGENHAGEN-SHEFLAND (Çılgın Dostlar, Şaşkın İmparator) ve GREGORY PERLER’ın yanı sıra (Manhattan’da Sihir, Wallace & Gromit Yaramaz Tavşana Karşı) , yapım tasarımcısı YARROW CHENEY ve sanat yönetmeni ERIC GUILLON da var.
Filmin şarkıları ve müziği Grammy ödüllü sanatçı ve satış rekorları kıran müzik yapımcısı, filmin müziğini HEITOR PEREIRA’yla (İlişki Durumu: Karmaşık, Beverly Hills Çuvava).  birlikte yapan PHARRELL WILLIAMS.
3 boyutlu bilgisayar ürünü görüntülere sahip bu film, SERGIO PABLOS’un yazdığı hikâyeye ve CINCO PAUL & KEN DAURIO’nun senaryosundan uyarlandı. (Horton Hears a Who!, Dinner for Schmucks).  Bu animasyon komedinin sorumlu yapımcılarıysa NINA ROWAN (Oscar® ödüllü kısa film Bunny) ve Sergio Pablos.

www.cilginhirsiz.com.tr
http://twitter.com/UniversalPics
http://www.facebook.com/DespicableMe

YAPIM ÖNCESİ
Illumination’ın Kuruluşu:
Meledandri, Universal’a katılıyor

2007 başlarında, Universal Pictures, aile  ve animasyon film işini, başına Chris Melelandri’yi getirerek kurmaya başladı. Meledandri, 20th Century Fox’ta yıllarını geçirdi, stüdyonun animasyon bölümünü kurdu ve Buz Devri serisine hayat verdi. Meledandri’nin yeni yapım şirketi Illumination Entertainment’ın kurulmasıyla Universal, başında başarılı bir sinemacının olduğu canlı aksiyon ve animasyon filmlere hem mali destek sağlamaya hem de onları dağıtmaya başladı.
Fox’ta 13 yıl yöneticilik yapan Meledandri, görevde olduğu süre boyunca 20th Century Fox Animation’ın kurucu başkanlığını yaptı. 8 yıl birimin başında kaldı ve stüdyoya dünya çapında 2 milyar dolar gelir kazandırdı. Yapımcı, Fox’un 1998 yılında, Doğu Yakası temelli görsel efekt şirketi Blue Sky Studios’un yöneticiliğini yaptı ve buranın 250 kişiden fazla çalışanı bünyesinde barındıran bilgisayar grafikli animasyon şubesine dönüştürülmesinde de rol oynadı.  Meledandri buradayken, birçok gişe hasılatı kıran filmin de süpervizörlüğünü ve sorumlu yapımcılığını üstlendi. Bu filmler: Robotlar, Alvin ve Sincaplar, Simpsonlar: Sinema Filmi ve Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!

Meledandri, dönüşümle ilgili şöyle konuşuyor: “Anladım ki Universal’ın bana yaptığı teklife sırt çeviremem: Girişimci özellik, yeni bir şirketin verdiği heyecan, prodüksiyonun her formatta animasyonun yanı sıra canlı aksiyonu içermesi ve stüdyonun filmlerle ilgili fikirleri-özellikle de kaliteye bağlılıkları ve rekabetin arttığı pazarda, filmleri nasıl pazarlayacaklarına dair fikirleri.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları - The Hobbit: The Desolation Of Smaug (2013) Karanlık Yerler - Dark Places (2015) Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo (2010) Churchill (2017) Günce (2013)

Leave a comment