Kadife sesiyle dinleyenleri bambaşka diyarlara götüren Dilek Türkan, 7 Şubat’ta,  Cemal Reşit Rey’de! Türkan, tango ve fokstrot formlarındaki rengârenk bir repertuarla sanatseverlerle buluşacak.

Dilek Türkan, 7 Şubat’ta CRR’de vereceği konserde cumhuriyet döneminden günümüze tango, fokstrot gibi çeşitli formlarda eserler seslendirecek. Yaylı çalgılar dörtlüsü, piyano, kontrbas ve klarnetten oluşan bir enstrümantal formasyonda eserler, Cengiz Onural ve Oğuzhan Balcı’nın düzenlemeleriyle icra edilecek.

Konserde Muhlis Sabahattin Ezgi’den, Kaptanzade Ali Rıza Bey’e, Mehveş Hanım’dan Neveser Kökdeş’e, Fehmi Ege’den Sadettin Kaynak’a çok değerli bestecilerin eserlerinden oluşan rengarenk bir repertuar, özgün ve yenilikçi düzenlemeler ve Dilek Türkan’ın yorumuyla dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

Gecede Dilek Türkan’a, kemanda Esen Kıvrak ve Olgu Kızılay, viyolada Efdal Altun, viyolonselde Çağ Erçağ, kontrbasta Erdal Akyol ve piyanoda Hakan Ali Toker eşlik edecek.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Dilek Türkan, 07 Şubat 2010,saat: 20.00
15 ve 12 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!

Dilek Türkan Hakkında:

Balıkesir de doğan Derya Türkan, ilk ve orta öğrenimini Balıkesir’de tamamladı ve ilk müzik çalışmalarına Balıkesir Halk Eğitim Merkezi’nde başladı. 1994 yılında İ.T.Ü. Türk Musîkisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü kazandı. Öğrenimi boyunca Alâeddin Yavaşça ve Tülûn Korman ile repertuar, Güher Güney ve Ferşan Başaka ile şan,
Fatma Gökdel, Şehnaz Uğurel ile nazariyat çalıştı. 1999 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldu. 1996’da TRT İstanbul Radyosu’na İstisna Akitli Ses Sanatçısı olarak kabul edildi. İstanbul ve Ankara radyolarında, gerek televizyon, gerekse radyo programları olmak üzere çeşitli konserlerde solist ve korist olarak görev aldı. 1999’da Akasya Koleji’nde 2 yıl, Alman Koleji’nde 1 yıl olmak üzere Müzik Öğretmenliği yaptı. 2003’ten itibaren TRT’de program yapımcısı olarak çalışmaya başladı. ”Eski Sesler”, “Sanatçılarımızdan Birer Şarkı” ve “Şarkılardan Bir Demet” adı altında programlar hazırladı. Kudsi Erguner’in kurduğu “İstanbul Hanımları” grubu ile Hollanda, Belçika ve Fransa’da, Yansımalar grubu ve İncesaz grubu ile yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserler verdi. Baki Duyarlar’ın Kemenjazz projesinde, Yarkın Ritm Grubu ile Kervansaray, İncesaz grubu ile Mazi Kalbimde ve Kalbimdeki Deniz albümlerinde solist olarak yer aldı. Yansımalar Grubu ile “Son Osmanlı Yandım Ali” filminde “Sensiz” isimli şarkıyı seslendirdi ve İncesaz topluluğunun yaptığı dizi müziklerinde yer aldı. “Sultan’s Minstrels” grubu ile 2004 yılında “Yahudi Kültürü Avrupa Günü” münasebeti ile düzenlenen gecede Osmanlı dönemi Yahudi bestecilerin eserlerini
seslendirdi. 2005 yılında kurulan Cemal Reşit Rey İstanbul Türk Müziği Topluluğu’nda ses sanatçısı olarak çeşitli konserler verdi. 2006 yılında Hollanda’da Akdeniz Festivali’nde verdiği konser Hollanda Devlet Radyosu’nda yayınlandı. 2008 yılında Türk Hava Yolları’nın 75. kuruluş yıldönümü münasebeti ile CRR Konser salonunda
düzenlenen gecede Macar Radyo Senfoni Orkestrası ve İnce Saz grubu ile solist olarak yer aldı. 2006 yılında Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun açtığı sınavı kazandı ve halen görevine devam etmektedir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Acı Reçete - Side Effects (2013) Corontina 19 (2021) 3391 Kilometre (2024) Geçmişteki Sır - Secret From the Past (2017) Mutluyum, Devam Et - Happy Thank You More Please (2011) Kaos: Örümcek Ağı (2012)

Leave a comment