Fida Film’in 13 Kasım’da gösterilmeye başlanacak olan 3 Boyutlu Animasyon Filmi:  “Astro Boy”
Osamu Tezuka’nın aynı adlı yapıtından uyarlanan Japon / Amerikan ortak yapımı 3 Boyutlu animasyon filmi… Türkiye sinemalarında 23 Mart 2007’de gösterilen, “TMNT-Ninja Kaplumbağalar” ve  2010’da dünya sinemalarında gösterime girecek “Gatchaman”ın prodüksiyon şirketi olan Imagi Animation Stüdyolarında gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini “Flushed Away-Fare Şehri”nden tanıdığımız David Bowers; yapımcılığını Maryann Garger üstlendi. Projenin ilk günlerinde yönetmenliğini, 2006 yapımı “Everyone’s Hero-Küçük Kahraman”ı yönetmiş olan Colin Brady’nin üstlenmesi planlanmıştı. Filmin baş karakteri Astro Boy’un İngilizce seslendirmesini Freddie Highmore’un yaptığı açıklandı.
Kısaca Konu:
Astro Boy (Freddie Highmore), futuristik Metro City’de yaşayan inanılmaz güçlere sahip genç bir robottur. Dahi bilim adamı Dr. Tenma (Nicolas Cage) tarafından yaratılmıştır. Pozitif “mavi” enerji ile donatılan Astro Boy’un süper güçleri, x-ray görüşü, inanılmaz hızı ve uçma yeteneği vardır.
Çevresinden kabul görme isteğiyle bir yolculuğa çıkan Astro Boy, yol boyunca birbirinden renkli karakterlerle karşılaşır ve tanışır. Maceraları sırasında insan olmanın keyfini ve duygularını keşfeder.Arkadaşlarının ve ailesinin tehlike altında olduğunu öğrenince müthiş süper güçlerine başvurmaya karar verir ve Metro City’e dönmek ve  sevdiklerinin  hayatını kurtarmak için harekete geçer. Bu müthiş serüveninde kahraman olmanın ne anlama geldiğini de öğrenecektir.
5 Kasım 2008’de filmi temel alan bir video oyununun yayınlanacağı duyuruldu. Konsol ve elde taşınır olmak üzere iki farklı formatta sunulacak video oyununun piyasaya çıkışı, 2009 sonbaharında filmin gösterime çıkışına rastlayacak şekilde gerçekleşecek. Wii, Play Station 2 sistemi ve PSP sistemi için üretilen “Astro Boy: The Video Game”in geliştirme işlemlerini High Voltage Software ve Nintendo Ds şirketleri yapacak.
Bu arada IDW Publishing tarafından “Astro Boy: Movie Adaptation”un karton kapak kitabı piyasaya çıkarılacak. Scott Tipton’un yazdığı kitabın çizgilerini E.J. Su hazırladı. Ayrıca Scott Tipton’un yazdığı; Diego Jourdan’ın resimlediği “Astro Boy Movie Prequel: Underground” adlı bir başka kitap daha hazırlanacak. Bu ikincisinin kapağındaki tasarımıysa ünlü ressam Ashley Wood yaratacak.

Yönetmen: David Bowers
İngilizce Seslendirenler : Freddie Highmore (Astro Boy), Nicolas Cage (Dr. Tenma), Bill Nighy (Dr. Elefun), Donald Sutherland (Başkan Stone), Kristen Bell (Cora), Nathan Lane (Hamegg), Eugene Levy (Orrin), Madeline Carroll (Widget / Grace)
Senaryo:   Timothy Harris (Osamu Tezuka’nun çizgi roman kitabından)
Yapımcı:   Maryann Garger
Kurgu:  Robert Anich Cole
Yapım Stüdyosu:   Imagi Animation Studios
Dünya Dağıtımı:   Summit Entertainment
Yapım Bütçesi:  40 milyon dolar +
Türkiye Sinema Gösterimi: 13 Kasım 2009

http://www.astroboy-themovie.com/

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sonsuz Sır - The Eternal Daughter (2023) Şeflerin Şefi (2021) İntikam - The Foreigner (2017) Tavşan Okulu: Çılgın Yumurtalar - Rabbit Academy: Mission Eggpossible (2022) Hayal Ülkesi - Jauja (2015) Annemin Zamanı (2022)

Leave a comment