EZEL AKAY’IN “YEDİ KOCALI HÜRMÜZ” FİLMİNİN TÜRKİYE GALASI BURSA’DA YAPILDI…

ÜNLÜ YÖNETMEN EZEL AKAY’IN YÖNETTİĞİ ‘YEDİ KOCALI HÜRMÜZ’ FİLMİ, ‘4. ULUSLARARASI BURSA İPEK
YOLU FİLM FESTİVALİ’ KAPSAMINDA 18 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 20.00’DA KORUPARK SİNEMALARINDA
YAPILAN TÜRKİYE GALASINDA İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKTI.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’, Türk Sineması’nın ünlü simalarının buluştuğu ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ filminin Türkiye galasına ev sahipliği yaptı.

Gürsel Korat’ın senaryosunu kaleme aldığı “Yedi Kocalı Hürmüz”ün galasında filmin yönetmeni ve ünlü oyuncuları, Korupark Cinetech sinemalarında Bursalı sinemaseverlerle bir araya geldi. Filmin Bursa’da yapılan Türkiye ilk gösteriminde yönetmen Ezel Akay; oyuncuları Gülse Birsel, Erkan Can, Müjdat Gezen, Öner Erkan, Aral Seskır; filmin sanat yönetmeni Eren Akay, senaryo yazarı Gürsel Korat; kostüm tasarımcısı Canel Artut ve filmin yapımcısı Sami Dündar galada seyircilerle buluştu.

Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği galada, film iki sinema salonunda birden gösterildi ve seyirciden büyük alkış aldı. Filmin sonunda galaya ev sahipliği yapan festival başkanı Ali Çalışır, filmin yapımını gerçekleştiren tüm ekip adına Ezel Akay’a teşekkür plaketi sundu. Ayrıca film gösteriminin sonunda filmini ‘müzikli ve gerçeküstü bir komedi’ olarak tanımlayan Ezel Akay ve filmin oyuncuları, seyircilerle kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Çekimleri çok keyifli geçti”

Kadrosunda Bursalı sanatçıların bulunduğu filmle ilgili açıklama yapan yönetmen Ezel Akay, “Bu film benim için çok mucizevî bir film oldu. Bu kez farklı olsun dedik ve filmi seyirciyle buluşturmaya İstanbul dışından başlayalım istedik” dedi. Filmin çok hızlı bir tempoyla çekildiğini de belirten Akay, “Her gün çektiğimiz şeye hayret ederek çektik bu filmi. Çok zor şartlarda çalıştık ama güzel bir film oldu” diye konuştu.

Oyuncu Gülse Birsel de çekimlerin çok güzel geçtiğini belirterek, “Üç hafta çok keyifliydi. Ekip uyumlu, ne olursa olsun sette gerilmeyen bir yönetmen var. Oyun zaten benim sevdiğim bir oyundur. Güzel bir tecrübeydi. 120 dakikalık çok neşeli bir film oldu” şeklinde konuştu. Filmde canlandırdığı ‘Safinaz’ karakterini de anlatan Birsel, “Rol çok zevkliydi. Filmde canlandırdığım Safinaz, farklı, performans alanı geniş, vücudunu özgür kullanabilen, aynı zamanda mahallenin meddahı da olan, fingirdek bir kadındı. Eğlenceliydi” dedi.

“Ok yaydan çıktı artık”

Bursalı oyuncu Erkan Can da ‘Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nde filmin gösterilmesinin özellikle Bursalı sanatçılar için gurur verici olduğunu söyledi. Filmin Türkiye galasının Bursa’da yapılmasını şans olarak değerlendiren ve “Senaryo çok eski ama güncelliğini 100 sene sonra da koruyacak bir oyun Yedi Kocalı Hürmüz” diyen Can, “Bursa
Festivali, sürdüğü sürece buradayız. Kültür ve sanat festivallerinin hepsini destekliyoruz” dedi.

Genç oyuncu Öner Erkan da çok iyi aktör ve aktrislerle çalışmanın kendisi için keyifli bir tecrübe olduğunu söyleyerek, “Ok yaydan çıktı artık. Karar ve beğeni seyircinin” dedi.

Oyuncular Hakkı Kıvanç ile Fırat Çelik’in de renk kattığı galada, Bursalı sinemaseverler sevdikleri sanatçılarla bol bol sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. Keyifli filmi ilgiyle izleyen Bursalılar, sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.
Gürsel Korat’ın senaryosunu yazdığı ‘Yedi Kocalı Hürmüz’de Türk Sineması’nın sevilen isimleri Nurgül Yeşilçay, Gülse Birsel, Haluk Bilginer, Erkan Can, Memet Ali Alabora, Sarp Apak, Öner Erkan, Cengiz Küçükayvaz, Cem Karakaya ve Ezel Akay rol alıyor. Film, İstanbul Taşkasap’ta yaşayan ve farklı mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenen Hürmüz’ün bir doktora aşık olmasıyla gelişen olayları eğlenceli bir dille anlatıyor. Film, 20 Kasım Cuma günü vizyona giriyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aramızda Casus Var / Burn After Reading (2008) Siccin 3: Cürmü Aşk (2016) Gece Takibi - Run All Night (2015) Gizli Güzellik - Collateral Beauty (2016) Arızalı Çiftler - Couples Retreat (2009) Baba - The Father (2021)

Leave a comment